رژه کالسکه کودکان در مراسم سالروز آغاز جنگ؛ نمایشی برای تبلیغ فرزندآوری در ایران

رسانه‌های ایران روز شنبه اول مهر تصاویری منتشر کردند که نشان‌دهنده حضور زنانی با کالسکه کودکان در رژه سالروز آغاز ‏جنگ ایران و عراق بود

رژه کالسکه کودکان در ایران- عکس روزنامه اطلاعات

انتشار تصویرهایی از رژه مادران با کالسکه کودکان هم‌زمان با مراسم سالروز آغاز جنگ ایران و عراق در شهر یزد خبرساز شد.

رسانه‌های ایران روز شنبه اول مهر تصاویری منتشر کردند که نشان‌دهنده حضور زنانی با کالسکه کودکان در رژه سالروز آغاز جنگ ایران و عراق بود.

این رژه را «جهاد فرزندآوری» معرفی کردند که اشاره به توصیه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، مبنی بر لزوم افزایش جمعیت دارد.

اگرچه مسئله پیر شدن جمعیت ایران یکی از بحران‌های پیش روی کشور در سال‌های آینده شناخته می‌شود، اما شیوه تبلیغات حکومت برای تشویق خانواده‌ها به افزایش بارداری و فرزندآوری، به گفته تحلیلگران، به ضد تبلیغی برای این نیاز جامعه بدل شده است.

همچنین، هم‌زمانی این نمایش با آنچه در جمهوری اسلامی ایران «هفته دفاع مقدس» نامیده شده و با رژه نیروهای نظامی جشن گرفته می‌شود، شیوه مذموم بهره‌ بردن از کودکان در تبلیغ جنگ است که پیش‌تر نیز استفاده از آن در رسانه‌های جمهوری اسلامی مورد اعتراض جامعه قرار گرفته بود.

روز ۱۶ شهریور نیز رسانه‌های ایران تصویرهایی منتشر کردند که در آن دختر خردسالی در یکی از برنامه‌های صدا و سیما برای جنین در رحم مادرش آرزوی شهادت می‌کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آنچه در جمهوری اسلامی به نام جهاد فرزندآوری شناخته می‌شود سبب شده است حکومت به نام افزایش جمعیت، از فروش و آموزش اقلام پیشگیری از بارداری خودداری کند. این موضوع سبب نگرانی فزاینده جوانان از افزایش بیماری‌های مقاربتی و بارداری‌های ناخواسته شده است.

همچنین، مانع‌تراشی بر سر راه غربالگری زنان باردار و تصویب طرح ثبت کد ملی افراد دارای آزمایش مثبت بارداری برای شناسایی آن‌ها و ممانعت از سقط‌جنین آن‌ها، یکی از موارد اعتراض جامعه پزشکی به طرح‌های فرزندآوری جمهوری اسلامی است. جامعه پزشکی ایران این شیوه را موجب گسترش تولد کودکان دارای مشکلات جسمی و ذهنی می‌داند و بر این باور است که در سال‌های آینده، موارد سقط‌جنین غیرقانونی جان بسیاری از زنان ایرانی را به خطر خواهد انداخت.

تشکیل فراکسیون جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی به مثابه ابزاری در تسریع تصویب قوانین برای افزایش میزان بارداری و تولد در کشور از دیگر اقدام‌های جمهوری اسلامی در جهاد فرزندآوری است. اردیبهشت امسال فاطمه محمدبیگی، رئیس این فراکسیون، با حضور و سخنرانی در خطبه نمازجمعه تهران، اعلام کرد حکومت باید با ابزارهای حکمرانی جامعه را به سمت افزایش جمعیت پیش ببرد. این سخنان بیشتر مصداق دخالت دستوری در جزئیات زندگی جامعه ایران تلقی شد.

کارشناسان بر این باورند که نظام اسلامی به‌جای تبلیغات و طرح‌های تشویقی غیرموثر مانند اهدای تسهیلات در ازای فرزندان بیشتر، باید با رفع موانع اقتصادی پیش روی خانواده‌ها و جوانان، از قبیل مسکن و شغل و پوشش کامل بیمه و کاهش هزینه‌های ناباروری و زایمان، هراس زوج‌ها از ناتوانی در تامین هزینه‌های درمانی و نگهداری فرزندان را برطرف سازد.

به نظر می‌رسد نمایش‌هایی از قبیل رژه مادران و کودکان در کالسکه در سالروز آغاز جنگ ایران و عراق بیشتر نشان‌دهنده تصمیم جمهوری اسلامی به افزایش جمعیت از راه دخالت در زندگی خصوصی شهروندان است تا رفع بحران پیری که گفته می‌شود به‌زودی ایران با آن درگیر خواهد بود.