بر خلاف وعده تاج و هاشمی ای‌اف‌سی به تیم‌های ایرانی میزبانی نداد

درحالی که کنفدراسیون فوتبال آسیا به دلیل ناتوانی حکومت ایران از تامین وی‌ای‌آر، قرار است تجهیزات را برای لیگ قهرمانان به آن‌ها قرض دهد، در برنامه جدید اعلام شده است که تیم‌های عربستان سعودی به ایران نمی‌آیند

وضعیت ورزشگاه تخریب‌شده آزادی در تهران-ایسنا

صبح جمعه، سوم شهریور (۲۵ اوت)، کیومرث هاشمی، سرپرست جدید وزارت ورزش و جوانان، در یک برنامه زنده تلویزیونی با اطمینان وعده داد که در فصل جدید لیگ قهرمان آسیا، تیم‌های فوتبال ایرانی از رقبای خود در ایران میزبانی خواهند کرد. اما ساعاتی بعد، کنفدراسیون فوتبال آسیا برنامه این مسابقات را به سه باشگاه ایرانی ابلاغ کرد که در بخش مربوط به میزبانی پرسپولیس، سپاهان و نساجی از رقبای عربستان سعودی، سه حرف لاتین «تی‌بی‌سی» نوشته شده، و در توضیح آن آمده است که «میزبانی به تایید نیاز دارد».

چند خبرگزاری ورزشی در ایران، این رخداد و نامعین بودن تکلیف میزبانی ایران را چنین تفسیر کردند: «یعنی مشکلات دو کشور همچنان پابرجاست.»

پس از حمله نیروهای وابسته به بسیج و سپاه پاسداران  به سفارت عربستان سعودی در تهران در دی‌ ۱۳۹۴، ریاض روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد و سفر شهروندان سعودی هم به ایران ممنوع اعلام شد. این اتفاق موجب شد که کنفدراسیون فوتبال آسیا از آن سال تاکنون، تمام مسابقات فوتبال بین تیم‌های عربستان سعودی و ایرانی را در کشور ثالث و زمین بی‌طرف برگزار کند.

اما بهبود روابط سیاسی تهران و ریاض در چند ماه گذشته، باعث شد که مسئولان ورزش و فدراسیون فوتبال ایران، بارها با اشاره به بهبود روابط سیاسی دو کشور، وعده دهند که قرار است فوق‌ستاره‌های فوتبال دنیا که در یک سال اخیر جذب تیم‌های عربستان سعودی شده‌اند، با تیم‌های خود به تهران و اصفهان سفر کنند و مسابقه دهند. اما اینک به نظر می‌رسد که به دلیل بی‌اطمینانی تیم‌های سعودی به امکان حفظ امنیت بازیکنان خود در ایران، و البته وضعیت اسفناک ورزشگاه‌های ایرانی برای میزبانی، این وعده فعلا عملی نخواهد شد.

بر اساس قوانین فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا، تمام مسابقه‌های لیگ قهرمانان آسیا باید همراه با سیستم کمک‌داور ویدیویی (وی‌ای‌آر) برگزار شود، اما مقام‌های جمهوری اسلامی ایران برخلاف همتایان خود در کشورهای دیگر آسیا، هنوز حتی از تجهیز یکی از ورزشگاه‌های فوتبال ایران به وی‌ای‌آر ناتوان مانده‌اند.

کیومرث هاشمی، سرپرست وزارت ورزش، صبح امروز، سوم شهریور (۲۵ اوت)، در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره آخرین وضعیت سکوها و چمن ورزشگاه آزادی گفت که پیش‌بینی می‌کند بازسازی ورزشگاه پیر تهران آذر امسال پایان یابد، «اما به شرطی که مشکلات مالی در تامین بودجه هزار میلیارد تومانی برای بازسازی مرتفع شود».

او همچنین درباره مشکل نبود کمک‌داور ویدیویی در ایران، اعلام کرد که قرار است کنفدراسیون فوتبال ایران تجهیزات وی‌ای‌آر را برای انجام مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به ایران قرض دهد تا در دو ورزشگاه آزادی تهران و نقش‌جهان اصفهان که ورزشگاه‌های خانگی تیم‌های پرسپولیس، نساجی و سپاهان معرفی شده‌اند، نصب شود.

فدراسیون فوتبال ایران نیز ظهر جمعه این وعده‌ را تایید کرد و گفت که از ۵۰ درصد ظرفیت ورزشگاه آزادی برای ورود تماشاگران مرد و زن استفاده خواهد شد. اما با توجه به اینکه ناظران ای‌اف‌سی وجود زیرساخت‌های لازم را در ورزشگاه‌های ایران، شرط انتقال دوربین‌ها و تجهیزات وی‌ای‌آر اعلام کرده بودند، و نیز با روند کند بازسازی ورزشگاه آزادی و البته غیبت نام این ورزشگاه و ورزشگاه نقش‌جهان برای میزبانی بازی‌ها، عملی شدن این وعده اینک در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نخستین میزبانی تیم‌های ایرانی در فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا، ۲۸ شهریور و مربوط به مسابقه پرسپولیس و النصر عربستان سعودی است که به دلیل محرومیت انضباطی قبلی تیم ایرانی، بدون حضور تماشاگر برگزار خواهد شد. اما پرسش اصلی این است که با توجه وضعیت وخیم چمن ورزشگاه آزادی که روز گذشته فریاد اعتراض یحیی گل‌محمدی و تمام بازیکنان پرسپولیس را بلند کرد، و با نرسیدن تجهیزات وی‌ای‌آر و آزمایش نشدن آن در این ورزشگاه، چگونه قرار است از کریستیانو رونالدو، بروزوویچ، مانه، لاپورت، اوتاویو و دیگر ستارگان النصر پذیرایی شود!

در همین حال، صادق درودگر، مدیرعامل باشگاه نساجی مازندران، که از نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان امسال است، امروز در برنامه‌ای تلویزیونی، درباره وجود مشکلات ساختاری تجهیز ورزشگاه‌های فوتبال ایران و میزبانی از تیم‌های آسیایی گفت: «ما ضعف دانایی داریم. ما نگاهمان محدود است. مثلا سال ۱۳۹۳ سراغ مسئول بزرگی رفتیم و گفتیم کمکی کنید و پولی بدهید تا وضعیت ورزشگاه وطنی قائمشهر را که به‌ جای چمن موکت داشت، یا رختکن آن آبگرم و کولر نداشت، بهبود بخشیم، اما آن مسئول گفت پول نمی‌توانم بدهم، اما می‌توانم رئال مادرید را بیاورم تا با نساجی بازی کند، که سخنانش فقط موجب خنده من و مالک باشگاه شد.»

با اینکه به دلیل تحریم‌های اقتصادی آمریکا و اروپا، حجم اقتصاد ایران کوچک‌تر شده است، نظام جمهوری اسلامی ایران همچنان کمک‌هالی مالی هنگفت خود را به گروه‌های شبه‌نظامی در عراق، سوریه، یمن، لبنان، فلسطین و دیگر کشورها ادامه می‌دهد و آن‌ها را قطع یا محدود نمی‌کند، و در بودجه سال جاری نیز دریافتی نهادهای سرکوبگر نظامی یا مذهبی و عقیدتی افزایش چشمگیری یافته است. با این حال، میزان افزایش بودجه برای خدمات عمومی، مانند آموزش رایگان، محیط زیست یا ورزش، نیز در سال جاری کمتر از نرخ تورم بوده و مشکلات مالی‌ این عرصه‌ها دوچندان شده است.

به دلیل وجود دیکتاتوری مطلق در چارچوب نظام جمهوری اسلامی در ایران، باشگاه‌های فوتبال ایران نمی‌توانند حق امتیاز مسابقات خود را که اصلی‌ترین منبع مالی باشگاه‌های فوتبال در دنیا به‌شمار می‌رود، به شبکه‌های تلویزیونی بین‌المللی بفروشند. از سوی دیگر به دلیل ممنوعیت فعالیت تلویزیون‌های خصوصی در ایران، صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز بازی‌های لیگ ایران را به صورت تقریبا رایگان پوشش می‌دهد. در نتیجه، در نبود امکان درآمدزایی باشگاه‌ها و با ناتوانی حکومت جمهوری اسلامی از حمایت مالی حداقلی، حتی از تیم‌های دولتی، مانند استقلال و پرسپولیس، وضعیت تیم‌های فوتبال و کیفیت زیرساخت‌های ورزشی ایران، در سال‌های اخیر هرروز وخیم‌تر شده است.

بیشتر از فوتبال