در پی غرق شدن یک قایق پناهجویان در کانال مانش، دستکم شش تن جان باختهاند. این پناهجویان که اکثر آنان شهروند افغانستان بودند، قصد داشتند از فرانسه به انگلستان بروند.
یک مقام فرانسوی به خبرگزاری فرانسه گفت این قایق که بامداد شنبه ۲۱ مرداد (۱۲ اوت) غرق شد، بیش از ۶۰ سرنشین داشت. به گفته او، در میان این پناهجویان چند نفر سودانی هم بودند، اما بقیه سرنشینها همگی اهل افغانستان بودند. تیم عملیات نجات مشترک گارد ساحلی بریتانیا و فرانسه اعلام کرده که تاکنون توانسته است نزدیک به ۶۰ نفر را نجات دهد.
نیروهای دریایی بریتانیا و فرانسه با کمک قایقهای تندرو، هلیکوپتر و یک هواپیمای تجسسی تا شامگاه شنبه دنبال مفقودشدگان گشتند. گفته میشود دو تن از سرنشینان این قایق هنوز پیدا نشدهاند.
در پی مساعد شدن شرایط جوی در روزهای اخیر، شمار زیادی از قایقهای حامل پناهجویان تلاش کردند از طریق کانال مانش به بریتانیا بروند. نیروهای گارد ساحلی فرانسه فقط در شب پنجشنبه، ۱۱۶ تن را که سوار بر قایقهای غیراستاندارد در دریا گیر افتاده بودند، نجات دادند.
سوئلا بریورمن، وزیر کشور بریتانیا، جان باختن شش پناهجو را «فاجعهبار» خواند. وزارت کشور بریتانیا هم در این خصوص اعلام کرد که این حادثه نشان میدهد برای مبارزه با قاچاق انسان به اقدامهای جدیتری نیاز است. در همین حال، فعالان حقوق پناهجویان خواستار ایجاد مسیرهای امنتر برای مهاجرت شدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در پنج سال گذشته، بیش از ۱۰۰ هزار مهاجر برای عبور از کانال مانش و رفتن از فرانسه به بریتانیا از قایقهای کوچک استفاده کردهاند.
غرق شدن این شش پناهجو در آبهای کانال مانش با سیاستهای مهاجرتی جنجالی دولت بریتانیا و تلاش این کشور برای محدود کردن ورود پناهجویان بدون ویزای قانونی همزمان شده است. شهروندان ایران و افغانستان بزرگترین گروههای پناهجویان در بریتانیا را تشکیل میدهند.
آن تورل، یکی از امدادگران داوطلب که در عملیات نجات شرکت داشت، به خبرگزاری رویترز گفت که پناهجویان سعی داشتند آب را با کفشهایشان از قایق در حال غرق شدن بیرون بریزند. او تاکید کرد که در این قایق تعداد سرنشینها بیشتر از ظرفیت بود.
گارد ساحلی بریتانیا اعلام کرد که یک قایق کوچک دیگر نیز به مشکل برخورده بود اما همه سرنشینان آن نجات یافتند.
بر اساس آمارها، در پنج سال اخیر ۱۰۰ هزار نفر با قایقهای کوچک از کانال مانش گذشته و به بریتانیا رفتهاند. از آغاز سال ۲۰۲۳ تا ۱۰ اوت هم ۵۱ هزار و ۸۲۶ نفر با استفاده از قایقهای کوچک خود را به بریتانیا رساندهاند.
در سال ۲۰۲۲، از مجموع متقاضیان پناهندگی در انگلستان ۴۵ درصد با قایق به این کشور رسیده بودند.