شکایت از گوکل بابت «سرقت همه محتوای اینترنت برای آموزش هوش مصنوعی»

این دادخواست ادعا می‌کند که داده‌های به سرقت‌رفته شامل تمام اطلاعات موجود در وب‌سایت‌ها است که به اشتراک گذاشته‌ شده‌اند

شاکیان استدلال کرده‌اند که در دسترس عمومی بودن اطلاعات به معنای بهره‌برداری برای هر هدفی نیست-Photo by Josh Edelson / AFP

گوگل اندکی پس از به‌روزرسانی‌های جدید، با طرح شکایتی مواجه شد که ادعا می‌کند این غول فناوری به‌طور مخفیانه داده‌هایی را که صدها میلیون کاربر آمریکایی در اینترنت تولید و به اشتراک گذاشته‌اند، سرقت کرده است تا هوش مصنوعی خود را بسازد.

به گزارش اینسایدر، شرکت حقوقی کلارکسون به‌عنوان وکیل قانونی شاکیان، با طرح شکایتی در دادگاه منطقه‌ای ایالات‌متحده در شمال کالیفرنیا، گوگل، شرکت‌ خواهر دیپ‌مایند «DeepMind» و شرکت مادر آلفابت «Alphabet» را به نقض سیاست حریم خصوصی متهم کرد و مدعی شد که آن‌ها از داده‌های افراد بدون اطلاع یا رضایت آن‌ها استفاده کرده‌اند.

این شکایت‌نامه دسته‌جمعی، روز سه‌شنبه ۱۱ ژوئیه، در دادگاه ثبت شد. هشت نفر که خود را نماینده میلیون‌ها کاربر اینترنت می‌دانند، این شکایت‌نامه را امضا کرده‌اند .

در بخشی از این شکایت‌نامه آمده است: «گوگل تمام اطلاعات شخصی و حرفه‌ای ما ازجمله عکس‌ها، ایمیل‌ها و آثار خلاقانه‌‌مان را کپی کرده است و تقریبا از تمام داده‌های دیجیتالی ما برای ساخت محصولات هوش مصنوعی خود کمک گرفته است.»

به گزارش اینسایدر، این دادخواست ادعا می‌کند که داده‌های به سرقت‌رفته شامل تمام اطلاعات موجود در وب‌سایت‌ها است که به اشتراک گذاشته‌ شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گوگل اینک خط‌مشی رازداری خود را تغییر داده‌ است و بر مبنای این تغییرات می‌تواند داده‌های در دسترس عمومی را برای توسعه هوش مصنوعی‌اش به کار بگیرد.

رایان کلارکسون، از شرکت حقوقی کلارکسون، در پیوند با این موضوع در بیانیه‌ای گفت گوگل باید یک‌بار برای همیشه بفهمد که مالک اینترنت نیست و تنها به این دلیل که ما آثار خلاقانه و تصاویر خانواده‌، فرزندانمان یا هر چیز دیگری را به اشتراک می‌گذاریم، نمی‌تواند از آن‌ها استفاده کند.

به گزارش اینسایدر، شاکیان استدلال کرده‌اند که در دسترس عمومی بودن اطلاعات به معنای بهره‌برداری برای هر هدفی نیست. گوگل به درخواست اینسایدر برای توضیح درباره این موضوع پاسخ نداد‌، اما در پاسخ به رویترز‌، ادعاهای مطرح در این شکایت را «بی‌اساس» خواند.

شرکت حقوقی کلارکسون حدود دو هفته قبل نیز با طرح شکایتی مشابه از شرکت اوپن ای‌آی «OpenAI»، خالق چت جی‌پی‌تی، این شرکت را به این‌که «مقدار زیادی از داده‌های شخصی» ازجمله سوابق پزشکی و اطلاعات مربوط به کودکان را سرقت کرده است متهم کرد.

در هر دو شکایت، شاکیان تنها با حروف اول نامشان به‌علاوه شغل و ایالتی که در آن ساکن‌اند معرفی‌ شده‌اند. وکلای آنان گفته‌اند که این کار با هدف «پیشگیری از هرگونه واکنش خطرناک» انجام شده است.

یکی از شاکیان با نام اختصاری ج.آل، از نویسنده‌های برجسته نیویورک‌تایمز و ساکن تگزاس است که ادعا می‌کند گوگل از پی‌دی‌اف به سرقت‌رفته کتابش در توسعه بارد «Bard»، سرویس چت گوگل، استفاده کرده است.

این روزنامه‌نگار می‌گوید متن کتاب او اینک به‌طور گسترده در سرویس چت گوگل در دسترس است و حتی خلاصه‌هایی از فصل‌های کتاب را کلمه‌به‌کلمه به اشتراک می‌گذارد.

بیشتر از تکنولوژی