وزارت خارجه طالبان روز چهارشنبه ۱۴ تیر (۵ ژوئن) اعلام کرد که امیرخان متقی با رابرت چترتون دیکسون، کاردار موقت سفارت بریتانیا در افغانستان، در کابل دیدار کرده است.
بر اساس خبرنامه این وزارتخانه، در این دیدار امیرخان متقی خواستار آغاز خدماترسانی کنسولی طالبان در لندن شده است.
در این خبرنامه آمده است: «وزیر امور خارجه [طالبان] در مورد حل مشکلات افغانهای مقیم بریتانیا ابراز امیدواری کرده است که [ارائه] خدمات کنسولی در لندن آغاز شود تا افغانها به حقوق خویش دست یابند.»
یک ماه قبل، چترتون دیکسون در مقام کاردار موقت سفارت بریتانیا در افغانستان گمارده شد که ماموریتش را از دوحه در کشور قطر انجام میدهد.
آقای رابرت چاترتن دکسن، شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان با مولوی امیرخان متقی وزیر امور خارجهٔ ا.ا.ا ملاقات نمود و روی موضوعات مختلف صحبت نمود.
در آغاز، آقای دکسن از سفرش به افغانستان اظهار خرسندی نمود و گفت که با تحکیم امنیت و ثبات پس از دههها در افغانستان، pic.twitter.com/ZHkThuC0XO
— Hafiz Zia Ahmad (@HafizZiaAhmad1) July 5, 2023
در خبرنامه طالبان ادعا شده است که کاردار موقت سفارت بریتانیا برای افغانستان از سفر به آن کشور ابراز خرسندی کرده است. در این خبرنامه آمده است: «آقای دیکسون گفت که با تحکیم امنیت و ثبات پس از دههها در افغانستان، فرصت پیشرفت در بخشهای تجارت، بهداشت و درمان، و آموزش مساعد شده است و امیدوارم که روابط بین بریتانیا و افغانستان بهبود یابد. آقای دیکسون همچنین افزود که تعهد امارت اسلامی برای تحکیم امنیت و ثبات در افغانستان قابل درک است و گامهای برداشتهشده برای منع مواد مخدر موثر است.»
در پی سرنگونی حکومت افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، سفارتخانههای کشورهای غربی از جمله سفارت بریتانیا در افغانستان تعطیل شد و برخی از این کشورها سفارتخانههایشان را در دوحه فعال کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزیر خارجه طالبان در این دیدار از موضع بریتانیا مبنی بر حمایت نکردن از مخالفان مسلح این گروه قدردانی کرده است.
در خبرنامه وزارت خارجه طالبان بهنقل از امیرخان متقی آمده است: «بریتانیا باید با اطمینان و جرئت به تعامل گام بگذارد. امارت اسلامی حرکتی مردمی است و خطمشی تعامل و صلاحیت حکومتی مسئول را دارد.»
کشورهای غربی بهصراحت اعلام کردند که از جنگ در افغانستان حمایت نمیکنند و طالبان باید برای تشکیل حکومتی فراگیر با حضور همه اقوام بکوشد.
در این خبرنامه ذکر شده است که طالبان و بریتانیا تاکید کردند که چنین نشستهایی در مورد تعامل و همکاری دوجانبه در آینده نیز برگزار شود.
بخش افغانستان سفارت بریتانیا در دوحه تا کنون در مورد این دیدار ابراز نظر نکرده است.
برخی از مقامها و نظامیان حکومت سرنگون شده افغانستان به بریتانیا پناهنده شدهاند و طالبان هراس دارند که نظامیان کارکشته حکومت پیشین برای مقابله با این گروهها به میدانهای جنگ بازگردند.
از سویی نیز، جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی افغانستان اعلام مقاومت مسلحانه علیه طالبان کردهاند و هر از گاهی به مواضع طالبان حمله میکنند.
نزدیک به دو سال میشود که طالبان بر افغانستان مسلط شدهاند. علیرغم اینکه روسیه، چین، ایران، پاکستان، ازبکستان و چند کشور دیگر روابط نزدیکی با طالبان برقرار کردند، کشورهای غربی بهدلیل مطمئن نبودن از قطع روابط طالبان با گروههای تروریستی و اعمال سیاستهای سرکوبگرانه و تبعیضآمیز علیه زنان، نمیخواهند با این گروه روابط نزدیک داشته باشند.
طالبان با کمک لابیگرانشان تا کنون نتوانستهاند بر سفارتخانههای افغانستان در کشورهای غربی و کرسی این کشور در سازمان ملل متحد سلطه پیدا کنند.