رئیس‌جمهوری فیلیپین: برای میزبانی از مهاجران افغان هیچ توافقی با آمریکا صورت نگرفته است

قرار است تعدادی از مهاجران افغان به‌طور موقت به فیلیپین بروند

گروهی از پناهجویان افغان در جریان عملیات تخلیه نظامی کابل در اوت ۲۰۲۱-Anna Moneymaker/AFP

فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهوری فیلیپین، می‌گوید تاکنون هیچ توافق رسمی با دولت ایالات متحده درخصوص میزبانی موقت این کشور از مهاجران افغانی که می‌‌خواهند به آمریکا منتقل شوند، صورت نگرفته است. دولت فیلیپین قرار است میزبان هزاران شهروند افغان که پرونده‌های مهاجرتی آنان به آمریکا در حال بررسی است باشد. با این حال، مخالفت‌ها با اقامت موقت افغان‌ها در دولت مارکوس جونیور افزایش یافته و این احتمال که چنین توافقی هرگز صورت نگیرد تقویت شده است.

رئیس‌جمهوری فیلیپین می‌گوید: «وقتی برخی از گزارش‌های خبری را دیدم که می‌گفتند بین ایالات متحده و فیلیپین توافقی وجود دارد، واقعا شگفت‌زده شدم. ما هنوز در حال بررسی این هستیم که اگر بتوانیم چگونه آن را عملی کنیم. ما راهی برای تحقق آن پیدا خواهیم کرد.» 

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، دولت ایالات متحده از دولت فیلیپین خواسته است تا تعدادی از شهروندان افغانستان را که درخواست‌های پناهندگی‌شان به آمریکا به جریان افتاده، برای مدتی کوتاه و به‌صورت موقت بپذیرد.

مارکوس جونیور می‌گوید ملاحظات امنیتی و نگرانی‌هایی پیرامون این موضع وجود دارد. او می‌گوید: «این یک مسئله کاملا متفاوت است که ما قبلا با آن مواجه نشده‌ایم. دولت به بررسی پیشنهاد آمریکا ادامه خواهد داد و اگر امنیت کشور به خطر نیفتد، می‌توانند این کار را انجام دهند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 واشینگتن برای اولین بار در اکتبر سال گذشته از مانیل درخواست کرد تا میزبان اتباع افغانستان در زمان رسیدگی به ویزای مهاجرت ویژه آن‌ها و خانواده‌هایشان باشد. این شهروندان افغان قبلا برای دولت آمریکا کار می‌کردند و اکنون زندگی آن‌ها در خطر است. ایالات متحده همچنین پیشنهاد کرده است که افغان‌ها در گروه‌های ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ نفری در فیلیپین اسکان داده شوند.

با این حال، مخالفت‌ها با اسکان موقت افغان‌ها در فیلیپین حتی در داخل دولت این کشور نیز بالا گرفته است. برای نخستین بار امی مارکوس، خواهر رئیس‌جمهوری فیلیپین و عضو مجلس سنای این کشور، با حضور افغان‌ها مخالفت کرد. او دلیل مخالفتش را تهدیدهای احتمالی تروریستی علیه فیلیپین عنوان کرد. او گفت آغوش ما برای مهاجران همیشه باز خواهد بود، چنانکه در گذشته بوده است، اما این افغان‌ها مهاجر نیستند، بلکه افرادی‌اند که پرونده‌ اقامتشان در آمریکا در حال تکمیل شدن است و با تکمیل این پرونده‌ها، آنان به آمریکا خواهند رفت.

 پس‌ازآن سارا دوترته، معاون رئیس‌جمهوری فیلیپین، نیز با طرح اسکان ۵۰ هزار مهاجر افغان مخالفت کرد. او دلیل مخالفتش را مسائل امنیتی عنوان کرد و گفت احتمال دارد تروریست‌های حامی طالبان به کمپ‌های مهاجران در فیلیپین حمله کنند. علاوه بر خواهر و معاون رئیس‌جمهوری، تعدادی از سیاست‌مداران فیلیپینی نیز با حضور افغان‌ها مخالفت کرده‌اند.

فیلیپین سال‌ها است که با سازمان‌های تروریستی افراط‌گرا مبارزه می‌کند. این سازمان‌ها درگذشته وابسته به القاعده بودند، اما حالا عضو داعش شده‌اند. برخی از این سازمان‌ها را می‌توان از حامیان یا هواداران طالبان دانست. به همین دلیل دولت فیلیپین می‌خواهد با دقت بیشتری افغان‌هایی را که زمانی در مقابل طالب صف‌آرایی کرده بودند و حالا از ترس آنان به دنبال سرپناه‌اند، به‌صورت موقت بپذیرد.

بیشتر از جهان