برده‌داری مدرن، بیش از گذشته رواج یافته است

به‌دلیل درگیری‌های مسلحانه پیچیده‌تر، تخریب گسترده محیط‌زیست و تأثیرات ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، وضعیت در حال بدتر شدن است

ازدواج اجباری از مصادیق اصلی برده‌داری مدرن است- Grace Forrest- walkfree.org

بر اساس گزارش «شاخص جهانی برده‌داری در سال ۲۰۲۳»، وضعیت جهانی از نظر برده‌داری مدرن نسبت به پنج سال قبل وخیم‌تر شده است.

در این گزارش، که روز چهارشنبه ۲۴ مه منتشر شد، تخمین زده شده است که در سال ۲۰۲۱، حدود ۵۰ میلیون نفر، در شرایط برده‌داری مدرن زندگی می‌کردند. این میزان، در آمارگیری قبلی در سال ۲۰۱۶، ۴۰ میلیون نفر بود.

بر پایه این گزارش، برده‌داری مدرن، بیش از هر کشور دیگر در کره شمالی، اریتره و موریتانی رواج دارد.

براساس داده‌های این گزارش،  از ۵۰ میلیون نفری که در شرایط برده‌داری مدرن به‌سر می‌برند، ۲۸ میلیون نفر به کار اجباری مشغول هستند و ۲۲ میلیون نفر گرفتار ازدواج اجباری‌اند.

بر اساس تحقیقات، به‌دلیل درگیری‌های مسلحانه پیچیده‌تر، تخریب گسترده محیط‌زیست و تأثیرات ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا، وضعیت در حال بدتر شدن است.

این گزارش که توسط موسسه خیریه حقوق بشر واک فری Walk Free تهیه شده است، برده‌داری مدرن را شامل «کار اجباری، ازدواج اجباری یا خدمتکارانه، اسارت به‌دلیل بدهی، بهره‌کشی جنسی تجاری اجباری، قاچاق انسان، رفتارهای شبیه به برده‌داری و فروش و بهره‌کشی از کودکان» دانسته است.

اصل بنیادین برده‌داری، بر «حذف سیستماتیک آزادی یک فرد» استوار است که از حق پذیرش یا رد کار تا آزادی در اینکه آیا، چه زمانی و با چه کسی ازدواج کرد را در برمی‌گیرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس این گزارش، کره شمالی منزوی و مستبد با آمار ۱۰۴.۶ نفر در هر هزار نفر، بالاترین میزان رواج برده‌داری مدرن را درجهان دارد. پس از آن اریتره  با ۹۰.۳ در هر هزار نفر و موریتانی  با ۳۲ در هر هزار نفر  قرار دارند. موریتانی آخرین کشور در جهان بود که سرانجام در سال ۱۹۸۱ برده‌داری ارثی را غیرقانونی کرد.

ده کشوری که بیشترین میزان برده‌داری مدرن را دارند، از ویژگی‌های مشترکی برخوردارند، از جمله «حفاظت محدود از آزادی‌های مدنی و حقوق بشر».

بسیاری از این کشورها یا در مناطق «بی‌ثبات» قرار دارند و درگیری یا بی‌ثباتی سیاسی را تجربه می‌کنند، یا محل زندگی جمعیت زیادی از افراد آسیب پذیر مانند پناهندگان یا کارگران مهاجر هستند.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت به این دلیل که حقوق کار کارگران مهاجر با سیستم حمایت مالی «کفالا» محدود شده است، در بین ده کشور اول جهان قرار گرفته‌اند.

ترکیه نیز که میزبان میلیون‌ها پناهنده از سوریه، تاجیکستان، روسیه و افغانستان است، در میان ده کشور اول جهان ار نظر رواج برده‌داری مدرن جای گرفته است.

در این گزارش آمده است اگرچه کار اجباری در کشورهای کم‌درآمد رایج‌تر است، اما این امر عمیقا با تقاضای کشورهای با درآمد بالاتر مرتبط است، زیرا دو سوم موارد کار اجباری به زنجیره‌های تأمین نیازها و تجارت جهانی مرتبط است.

طبق این گزارش، کشورهای گروه ۲۰ - متشکل از اتحادیه اروپا و ۱۹ اقتصاد برتر جهان - در حال حاضر ۴۶۸ میلیارد دلار کالایی وارد می‌کنند که در معرض خطر تولید با کار اجباری قرار دارند. این رقم در گزارش قبلی، ۳۵۴ میلیارد دلار بود.

گریس فارست، مدیر موسس گروه واک فری، گفت: « برده‌داری مدرن در تمام جنبه‌های جامعه ما نفوذ می‌کند؛ در میان لباس‌های ما بافته می‌شود، وسایل الکترونیکی ما را روشن می‌کند و غذای ما را طعم‌دار می‌کند.»

بیشتر از جهان