روایت اکسیوس از دلیل لغو سفر نتانیاهو به امارات

اکسیوس ادعا می‌کند که طرف اماراتی نگران دامن زدن به تنش‌ها با ایران بود

طرف اماراتی می‌خواست سفر بر پیمان ابراهیم و روابط دوجانبه متمرکز باشد-Emil SALMAN / POOL / AFP

اکسیوس به نقل از سه مقام اسرائیلی گزارش داد که دلیل لغو سفر ماه ژانویه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به امارات متحده عربی این بود که طرف اماراتی نگران دامن زدن به تنش‌های منطقه‌ای با ایران بود.

مقامات در ابوظبی، تهران و تل‌آویو هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده‌اند.

اکسیوس می‌نویسد، این گزارش با آنچه که مقامات از دلیل لغو سفر ارایه داده بودند، متفاوت است و می‌تواند نشانه‌ای باشد از تفاوت نگاه امارات و اسرائیل در موضع‌گیری علنی در قبال ایران.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

امارات متحده عربی و اسرائیل بر اساس پیمان ابراهیم، روابط خود را عادی‌سازی کرده‌اند و در حال حاضر رابطه دیپلماتیک رسمی دارند و مقامات دو کشور نیز بارها با یکدیگر ملاقات کرده‌اند.

اما سفر نتانیاهو به امارات در ماه ژانویه برای پنجمین بار به تعویق افتاد. نتانیاهو آخرین بار در دور قبلی نخست‌وزیری قصد داشت به امارات برود که انجام نشد و سپس در دور جدید نخست‌وزیری اعلام کرد که به عنوان نخستین سفر خارجی به امارات متحده عربی می‌رود.

در اواخر ماه دسامبر، دفتر نتانیاهو جلسه‌ای با خبرنگاران درباره این سفر برگزار کرد و اعلام شد که نتانیاهو هفته دوم ژانویه به امارات می‌رود.

اما سوم ژانویه پس از بازدید ایتامور بن-گویر، وزیر کابینه جدید اسرائیل و سیاستمدار راستگرا از از «حرم شریف» در بیت‌المقدس یهودیان آن را به عنوان «کوه معبد» می‌شناسند، اعلام شد که سفر نتانیاهو به تعویق افتاده است.

دستیاران نتانیاهو دلیل این اقدام را مسائل لجستیکی و پرهیز از افزایش تنش‌ها در زمانی اعلام کردند که کشورهای عربی این اقدام وزیر اسرائیلی را محکوم کردند.

به گزارش اکسیوس، سه مقام اسرائیلی می‌گویند که در جریان برنامه‌ریزی این سفر بودند، می‌گویند که این سفر نه به دلایل لجستیکی بلکه به این دلیل لغو شد که طرف اماراتی می‌خواست سفر بر پیمان ابراهیم و روابط دوجانبه متمرکز باشد، اما نتانیاهو می‌خواست از این سفر به عنوان سیگنالی به ایران استفاده کند.

براساس این گزارش، مقامات امارات نگران بودند که نتانیاهو در خاک کشور آنها علیه ایران موضع‌گیری‌های تندی داشته باشد که به تشدید تنش‌ها بیانجامد.

اکسیوس می‌گوید که دفتر نخست‌وزیر اسرائیل و دو مقامات اماراتی از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرده‌اند. اما گفته‌اند که می‌خواهند نتانیاهو این سفر را انجام دهد.

این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی می‌افزاید که نتانیاهو شرایط را درک می‌کند و به متمرکز نگاهداشتن سفر بر موضوعات دوجانبه متعهد است.

با این حال دور تازه‌ای از درگیری‌ها بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها در نوار غزه شرایط پیچیده دیگری برای این سفر ایجاد کرده است.

بیشتر از جهان