رئیس پیشین بیمارستان دره‌صوف در شمال افغانستان کشته شد

نجم‌الدین سهرابی در بیمارستان دره‌صوف بالا کار می‌کرد

هنوز مقام‌های محلی طالبان در مورد چگونگی کشته شدن این پزشک معلوماتی ارایه نکرده‌اند-

نجم‌الدین سهرابی، رئیس پیشین بیمارستان دره‌صوف در استان سمنگان، جمعه‌شب ۵ اسفند، در خانه‌اش در مرکز شهرستان دره‌صوف بالا، به دست افراد مسلح ناشناس به قتل رسید. یک منبع آگاه در سمنگان به ایندیپندنت فارسی گفت نجم‌الدین سهرابی با سلطه طالبان بر افغانستان، از مسند ریاست بیمارستان برکنار شد‌، اما در این مدت به‌عنوان پزشک معالج در این بیمارستان کار می‌کرد.

هنوز مقام‌های محلی طالبان در‌مورد چگونگی کشته شدن این پزشک اطلاعاتی ارائه نکرده‌اند و همچنین مشخص نیست که چه کسانی نجم‌الدین سهرابی را به قتل رسانده‌اند.

دو روز پیش نیز سه مرد جوان ازجمله دو برادر که در معادن زغال‌سنگ شهرستان دره‌صوف بالا کار می‌کردند، حین رفتن به سمت بامیان، به دست افراد ناشناس بازداشت و تیرباران شدند. اجساد این افراد از یک دره در مسیر بامیان و دره صوف به دست آمد، در حالی که مشخص نشده چه کسی آنان را به قتل رسانده‌ است.

طالبان که مدعی برقراری امنیت سراسری در افغانستان‌اند، تاکنون در‌مورد این قتل‌ها و عوامل آن‌ها اظهار‌نظر نکرده‌اند. سخنگویان طالبان در بیشتر موارد به تماس‌های رسانه‌ها درباره حوادث جنایی پاسخ نمی‌دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس آمار وزارت داخله طالبان، هزار و ۵۹۰ قتل در سال ۲۰۲۲ میلادی در افغانستان رخ داده است. علاوه بر این، ۳۶۹ نفر که بیشتر آنان جوان بودند، با اقدام به خودکشی به زندگی خود پایان داده‌اند.

افزایش فقر، بیکاری و از بین رفتن فرصت‌های شغلی در افغانستان، به ناامنی و سرقت در این کشور دامن زده است.

در بیشتر موارد افرادی که به‌اتهام سرقت بازداشت می‌شوند، در اعتراف‌های خود دلیل اقدام به سرقت را تلاش برای رفع نیاز خانواده‌های خود عنوان می‌کنند.

با سلطه طالبان بر افغانستان، تمامی کمک‌های اقتصادی جهان به این کشور به‌صورت موقت متوقف شدند و هزاران شرکت تجاری داخلی به‌دلیل هراس از ادامه بی‌ثباتی، سرمایه خود را به بیرون از کشور منتقل کردند.

هرچند پس از اعلام کابینه طالبان و فعال شدن شماری از نهادهای زیر کنترل این گروه، برخی سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسان فعالیتشان را در افغانستان از سر گرفتند، اما صدور فرمان‌های محدودکننده طالبان علیه زنان‌، هزاران خانواده تحت سرپرستی زنان را در معرض فروپاشی قرار داد.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، هم‌اکنون ۲۴.۳ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند که از این میان شش میلیون نفر در معرض گرسنگی و قحطی شدید قرار گرفته‌اند.