فائزه هاشمی بازداشت شد

خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران با تایید خبر بازداشت فائزه هاشمی، دلیل بازداشت او را «تحریک» مردم «به اعتراضات خیابانی در منطقه شرق تهران» عنوان کرد

فائزه هاشمی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی، شامگاه سه‌شنبه پنجم مهر ماه، همزمان با یازدهمین روز خیزش مرددم ایران علیه جمهوری اسلامی بازداشت شد.

خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران با تایید خبر بازداشت فائزه هاشمی، دلیل بازداشت او را «تحریک» مردم «به اعتراضات خیابانی در منطقه شرق تهران» عنوان کرد.

این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران به جزئیات بیشتری درباره بازداشت فائزه هاشم اشاره نکرد اما نوشت که بازداشت او «توسط یک نهاد امنیتی» انجام شده است.

پیش از این مالک شریعتی نیاسر، نماینده مجلس و عضو کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، در ۵ شهریور ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که فائزه هاشمی بر اساس «اظهارنظر نهادهای امنیتی» از فعالیت حزبی منع و محروم شده است.

خبر ممنوعیت فعالیت حزبی فائزه هاشمی را نیز اولین‌ بار خبرگزاری فارس، دیگر خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران، منتشر کرده بود.

شریعتی نیاسر به جزئیات محرومیت فائزه هاشمی از فعالیت حزبی اشاره نکرد، اما گفت او «اقداماتی علیه مصالح کشور و تبلیغات علیه نظام» داشته است و به‌دلیل «محکومیت‌هایی که داشته و بنا بر اظهارنظر نهادهای امنیتی، اجازه فعالیت حزبی ندارد و این محرومیت به او هم اعلام شده است».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، در واکنش به این خبر گفت: «در این رابطه چیزی به حزب کارگزاران سازندگی ابلاغ نشده است و فائزه هاشمی در جلسات حزب حضور فعال دارد.»

وب‌سایت روزنامه اعتماد در واکنش به سخنان شریعتی نیاسر، «ممنوعیت فعالیت حزبی فائزه هاشمی» را «اتفاق عجیب» توصیف کرد و نوشت فائزه هاشمی «ممنوع‌الحزب» شده است.

فائزه هاشمی سومین فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی و عفت مرعشی و سیاسی‌ترین فرزند آن‌ها است. او همچنین عروس حسن لاهوتی است، یکی از روحانیان بسیار نزدیک به روح‌الله و احمد خمینی که در آبان سال ۱۳۶۰ به فاصله چند روز پس از بازداشت و کشته شدن یکی از فرزندانش، خودش نیز بازداشت و در زندان اوین به‌طرز مشکوکی جان باخت.

فائزه هاشمی از سال ۱۳۶۹، ریاست فدراسیون اسلامی ورزش زنان را بر عهده داشت و تا سال ۱۳۹۰ و تعطیلی این نهاد، در همین سمت باقی ماند.

او همچنین از موسسان حزب کارگزاران سازندگی در اوایل دهه ۱۳۷۰ و عضو شورای مرکزی این حزب است.

فائزه هاشمی در انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی با کسب آرای بالا، به‌عنوان نماینده دوم بعد از اکبر ناطق نوری وارد مجلس شد. او در دوره نمایندگی، روزنامه «زن» را راه‌اندازی کرد اما این روزنامه در فروردین ۱۳۷۸، به‌دلیل انتشار مطالبی درباره حقوق زنان، انتشار کاریکاتوری درباره دیه و چاپ پیام نوروزی شهبانو فرح پهلوی توقیف شد.

او در جریان اعتراض‌های سال ۱۳۸۸ نیز در راهپیمایی‌های اعتراضی جنبش سبز شرکت داشت و دو بار بازداشت و هر بار بعد از چند ساعت، آزاد شد. در سال ۱۳۸۹، ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، او را به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.

فائزه هاشمی در سال ۱۳۹۰ نیز در مصاحبه‌ای با روزآنلاین، گفت که اداره مملکت به دست «اراذل و اوباش» افتاده است و به‌دلیل همین مصاحبه، با حکم ابوالقاسم صلواتی، به ۶ ماه زندان محکوم شد. فائره هاشمی در ۲ مهر ۱۳۹۱، بازداشت و به زنان زندان اوین منتقل شد و دوره محکومیتش را این زندان سپری کرد.

در اردیبهشت سال جاری نیز سخنگوی قوه قضاییه از تشکیل پرونده علیه فائزه هاشمی در قوه قضاییه با دو اتهام «درخواست تحریم برخی نهادهای امنیتی» و «توهین به پیامبر اسلام» خبر داد و گفت: «در رابطه با هر دو موضوع، پرونده‌ای در دادسرای تهران تشکیل شد و دادستان به‌عنوان مدعی‌العموم، پیگیر موضوع بود.»

این پرونده پس از آن تشکیل شد که فائزه هاشمی اواخر فروردین‌ ۱۴۰۱ گفت: «تنها راه بازگرداندن سپاه به پادگان‌ها باقی ماندن آن در لیست تحریم است.» او خروج سپاه پاسداران از فهرست تحریم‌های بین‌المللی را خلاف منافع ملی و جامعه ایران عنوان کرد.

تاکنون، مقام‌های قوه قضاییه درباره بازداشت فائزه هاشمی اظهارنظری نکرده‌اند اما روزنامه جوان، وابسته به سپاه پاسداران، خبر داده است که علاوه بر بازداشت مردم معترض در جریان تظاهرات خیابانی، غلامحسین محسنی اژه‌ای برای مقابله با گسترش اعتراض‌های دستور «بازداشت پیشگیرانه» را در مورد ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از فعالان سیاسی، مدنی، کارگران، معلمان، وکلا و روزنامه‌نگاران صادر کرده است.