ادامه اعتراض‌ها و قطعی اینترنت در شهرهای خوزستان

نت بلاکس: رایتل قطع است و سایر اپراتورهای اینترنت با اختلال مواجه‌اند

اعتراض‌ به گرانی‌های اخیر در شهرهای استان خوزستان در جنوب ایران کماکان ادامه دارد. دزفول، ایذه، شادگان، سوسنگرد، اهواز، حمیدیه، مسجدسلیمان و ماهشهر شهرهایی‌‌اند که تا امروز اعتراض‌های گسترده‌ای در آن‌ها شکل گرفته است. هم‌زمان با شروع اعتراض‌ها، گزارش‌های زیادی از کندی سرعت اینترنت در سراسر ایران به گوش می‌رسد و از ۱۶ اردیبهشت، اینترنت همراه در جنوب ایران و شهرهایی که اعتراض‌ها در آن‌ها شکل گرفت، در بعضی ساعات، به طور کامل قطع شد و سرعت اینترنت خانگی هم بسیار پایین بود.

نت‌بلاکس، یک نهاد ناظر بر اینترنت که وضعیت دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان رصد می‌کند، چهارشنبه شب، ۲۱ اردیبهشت، براساس داده‌های شبکه‌ای از اینترنت ایران، گزارشی منتشر کرد که نشان می‌داد اینترنت بین‌المللی اپراتور رایتل تقریبا کامل قطع بوده است. در این گزارش همچنین اشاره شده که خدمات سایر ارائه‌دهندگان اینترنت همراه و ثابت هم اختلال داشته‌ است. بنابر اعلام نت‌بلاکس، کاهش سرعت اینترنت در میانه اعتراض‌های مردمی، ممکن است جریان آزاد اطلاعات را محدود کند.

در همین راستا، وب‌سایت فیلتربان نیز در گزارشی به قطعی اینترنت همراه در شهرهای اهواز، آبادان، حمیدیه، سوسنگرد و ایذه دست‌کم به‌مدت ۴۸ ساعت، اشاره کرد. به گزارش فیلتربان، قطعی اینترنت همراه ابتدا کامل بود و سپس دسترسی‌ها به طور محدود و برای استفاده از سرویس‌های خدماتی داخلی، باز شد. این قطعی اینترنت گسترده‌‌ترین قطعی اینترنت استانی در ایران است که دست‌کم پنج شهر را به مدت ۷۲ ساعت در خاموشی کامل اینترنت فرو برد.

چهارشنبه شب تجمع‌های اعتراضی گسترده‌ای در برخی شهرهای جنوبی ایران برگزار شد. در این میان، ویدیوهای زیادی از دزفول منتشر شد که بر اساس آن‌ها، شهروندان دزفولی در اعتراض به گرانی‌های اخیر با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر رئیسی»، «مرگ بر خامنه‌ای» و «مرگ بر گرانی» اعتراض خود را به گرانی‌های اخیر اعلام می‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اعتراض‌های پراکنده‌ای هم چهارشنبه شب در شهرهای جراحی و اهواز شکل گرفت که در آن‌ها معترضان برخی خیابان‌های اصلی شهر را بستند. ویدیوهایی هم از تجمع‌های شب‌های گذشته در دیگر شهرهای جنوبی ایران مانند مسجدسلیمان منتشر شد که نشان می‌دهد اعترا‌ض‌ها در بیشتر شهرها کماکان ادامه دارد.

جمهوری اسلامی از بیم انتشار عکس‌ها، فیلم‌ها و اخبار این اعتراض‌ها مانند گذشته از اهرم قطعی اینترنت استفاده کرده است، رویکردی که علاوه‌بر کندی خبررسانی و جلوگیری از سرایت این اعتراض‌ها به دیگر شهرها و استان‌ها، برخوردهای خشن و سرکوب اعتراض‌ها را نیز ممکن می‌کند.

جمهوری اسلامی تا امروز سعی کرده است هرگونه قطعی و کندی در اینترنت و همچنین اعتراض‌ها را کلا منکر شود. احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم، قطعی اینترنت در خوزستان را تکذیب کرد و گفت که در هیچ کجای ایران ناامنی نداریم. از سوی دیگر، شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، هم قطعی اینترنت در خوزستان را طبیعی دانست و گفت: «قطعی اینترنت به دلیل ملاحظات امنیتی نیست و گاه به صورت طبیعی پیش می‌آید. قطع شدن اینترنت پیش می‌آید و ممکن است در هر جای کشور ما یا دنیا این مسئله اتفاق بیفتد.»