نیروی هوایی اسرائیل، شبیه‌سازی «حمله سنگین» به ایران

این رزمایش شامل سناریوهای مختلفی از جمله سوخت‌گیری هوایی، حملات دوربرد، و واکنش به موشک‌های ضدهوایی بود

در این شبیه سازی که حدود دو هفته پیش انجام شد، دوازده جنگنده شرکت داشتند - JACK GUEZ / AFP

به گزارش نشریه تایمز اسرائیل، نیروی هوایی این کشور اخیرا حمله سنگینی علیه تاسیسات هسته‌ای ایران را شبیه‌سازی کرد.

بنا به این گزارش، در این شبیه‌سازی که حدود دو هفته پیش انجام شد، دوازده جنگنده شرکت داشتند.

به گفته منبعی که نامش برده نشده، یک افسر نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا نیز به عنوان ناظر در این تمرین حضور داشت.

بنا به این گزارش، این رزمایش شامل سناریوهای مختلفی از جمله سوخت‌گیری هوایی، حملات دوربرد، و واکنش به موشک‌های ضدهوایی بود.

روز یکم بهمن نیز بر اساس گزارش‌های منتشر شده در برخی رسانه‌های عربی، جنگنده‌های اف-۱۵، اف-۱۶ و اف-۳۵ اسرائیلی رزمایش بزرگی را انجام دادند که شامل تمرین سوخت‌گیری در هوا بوده است. با توجه به تمرین سوخت‌گیری در آسمان، این احتمال وجود دارد که اسرائیل به دنبال آمادگی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران باشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روزنامه ایلاف به نقل از یک منبع عربی ناشناس، گزارش داده بود که این مانور گسترده بر فراز دریای مدیترانه انجام شده است. مقامات دفاعی اسرائیل هنوز در این مورد اظهارنظری نکردند.

به دلیل مسافت طولانی، انجام یک حمله هوایی در داخل ایران و برگشت نیازمند سوخت کافی است که این موضوع خود مستلزم سوخت‌گیری هواپیماهای اسرائیلی در آسمان یا یافتن یک پایگاه هوایی در نزدیکی ایران است.

برنامه‌ریزان نظامی اسرائیل معتقدند که برای هرگونه حمله به ایران باید پروازهای متعدد علیه برخی سایت‌ها، مانند تأسیسات زیرزمینی غنی‌سازی اورانیوم فردو انجام شود که نیاز به سوخت‌گیری سریع دارد.

استفاده از ناوگان سوخت‌رسانی هوایی قدیمی اسرائیل نشان می‌دهد که اسرائیل احتمالا در حال برنامه‌ریزی برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است. اسرائیل به‌ ندرت هواپیماهای سوخت‌رسان را در رزمایش‌ها به کار می‌گیرد، اما گاهی از آن‌ها برای نمایش به جهان استفاده می‌کند.

همچنین روز یکشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ نیروی دفاعی اسرائیل از اجرای رزمایشی مشترک نیروهای هوایی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در این کشور خبر داد؛ رزمایشی که جمعه ۲۴ دی به پایان رسیده بود. در جریان این رزمایش سه روزه که «شاهین صحرا» (Desert Falcon) نام داشت، دست‌کم شش فروند جنگنده اف-۱۶سی‌ام نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا به همراه جنگنده‌هایی مشابه از اسکادران ۱۱۵ نیروی هوایی اسرائیل و همچنین جنگنده‌های ضربتی اف-۱۶آی‌سوفا از اسکادران ۱۱۹ این نیرو شرکت داشتند.