ادامه وضعیت بحرانی در مناطق سیل زده

وضعیت نابسامان سیل زدگان ایرانی ادامه دارد و گزارش ها حاکی از آن است که اگر نیروهای کمکی به موقع و پیش از خشک شدن گل و لای به مددرسانی روستاهای اطراف پل دختر اقدام نکنند، این شهر و روستاها در گل دفن خواهند شد.

 

از سوی دیگر و پس از اعلام وضعیت اضطراری در استان خوزستان مردم منطقه دست به تهیه سیل بندها کرده و حتی در روستای حمیدیه، جوانان روستا موفق به تغییر مسیر سیل شدند که در ویدیوی زیر به رقص و پایکوبی مشغولند و به زبان محلی (عربی) می خوانند «گریه نکردیم و گریه شط را درآوردیم».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. در دل بحران ها، روایتگر پیروزی ها باشیم که روایت مکرر غم ها تنها ما را در مقابل غم ها بی تفاوت می کند . همانند روایت این لحظات هله هله و شادی بچه های «حمیدیه» خوزستان که با دستان خالی جلوی طغیان رودخانه و ورود سیل را به روستایشان را گرفته اند و به عربی با هم می خوانند که «گریه نکردیم، اما گریه شط را در آوردیم» . شمال تا جنوب کشور شبیه روایت های سورئال شده است و من نمی دانم این پایان تاریخ است یا آغاز آن، اما آنچه مهم است ، این تلاش برای زیستن است. به قول شاملو : دلا از غصه سیاس ؛ آخه پس خونه ی خورشید کجاست ؟ قفله ؟ وازش می کنیم ! قهره ؟ نازش می کنیم ! می کشیم منتشو ! می خریم همتشو ! مگه زوره ؟ به خدا هیچکی به تاریکی شب تن نمیده ؛ موش کورم که می گن دشمن نوره، به تیغ تاریکی گردن نمیده ! #سیامک_قاسمی @siamakghassemi

A post shared by Siamak Ghassemi سیامک قاسمی (@siamakghassemi) on

 

در همین راستا، سپاه پاسداران برای کمک به مناطق سیل‌زده وارد عمل شد. قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، طی دیدار از خوزستان ورود رسمی نیروهای سپاه در روند کمک رسانی به مناطق سیل‌زده را تا یک ماه آینده اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، سلیمانی گفت: «در مناطقی که از خوزستان دیدم، تحت تأثیر همت مردم قرار گرفتم زیرا به‌رغم اینکه دولت اصرار زیادی به تخلیه دارد، اما با ایستادگی و امکانات ابتدایی در حال مقابله هستند».

خبرها حاکی از درگیری بین نیروهای سپاه و مردم خوزستان دارد. به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز پنجشنبه ۱۵ فروردین خلف مروانی شهروند عرب اهل روستای مروانه اهواز در اعتراض به عدم امدادرسانی به سیل‌زدگان روستای خود و جلوگیری از شکستن سیل‌بند از سوی نهادهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

یک منبع آگاه به این کمپین گفت: «شیخ خلف مروانی، بزرگ عشیره مراونه در اهواز، در اعتراض به جلوگیری از شکستن سیل‌بند به زمین‌های زراعتی خود و باز کردن سیل‌بند به‌طرف شرکت نیشکر دهخدا بازداشت شد».

البته رویدادهای مشابهی نیز رخ داد. روز چهارشنبه جمعی از ساکنان سه روستای صگور، جلیزی و شاکریه از توابع دشت‌آزادگان خوزستان با نیروهای امنیتی و سپاه پاسداران درگیر شدند. عبود جلیزی، یکی از مصدومان این درگیرى‌ بود که روز گذشته در بیمارستان آپادانا شهر اهواز درگذشت.

در ویدیویی منتشر شده در شبکه های اجتماعی یک شهروند خوزستانی به استاندار خوزستان اعتراض می کند: «چرا به سوریه می‌رسید به ما کمک نمی‌کنید». غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، نیز در جواب به او می‌گوید: «حرف بی ربط نزن! آدم مخالف نظام بی‌تربیت برو گمشو، تا ندادم…»

 

فعلا دستور تخلیه فوری به ۱۸۰ روستا در استان خوزستان که در مسیر سیل رو به جنوب قرار دارند، داده شده است. کیامرث حاجی زاده، مدیر کل مدیریت بحران، اعلام کرده است: «۴۳ اردوگاه در نقاط امن احداث شده که پذیرای حدود ۲۵ هزار نفر است».


افزایش بارندگی های سیل آسا در نوروز ۹۸ در ایران به ۲۳ استان ایران آسیب رساند و موجب مرگ بیش از ۷۰ نفر و تخریب صدها روستا شد. دولت حسن روحانی مورد انتقادهای شدید به جهت مدیریت این فاجعه طبیعی قرار گرفته و درگیری های لفظی بین دولت و فرماندهان حاضر سپاه در مناطق سیل زده صورت گرفت. قاسم سلیمانی نیز گفت: «رسانه های معاند و عوامل پشت صحنه در پی تزریق ناامیدی به ملت و ناکارآمد نشان دادن نظام در حل بحران‌های ناشی از حوادث طبیعی هستند».