دیروز، یکشنبه ۲۱ آذر، «کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان» خبر داد که که یک شبکه رادیویی در استان غور، به دلیل آنچه مشکلات مالی و نبود برق عنوان شده، از ادامه فعالیت باز مانده است.
در چهار ماه اخیر و پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، شمار زیادی از رسانهها به دلیل وضع محدودیتها از سوی طالبان و بحران اقتصادی، به فعالیت خود پایان دادهاند.
به تازگی مسئولان «رادیو فیروزکوه» در استان غور نیز اعلام کردند که به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود برق، قادر به ادامه فعالیت آن رسانه نیستند.
نیتالله امینی، مدیر مسئول رادیو فیروزکوه، به روزنامه اطلاعات روز گفته است که نبود بودجه و برق باعث متوقف شدن فعالیت آن رسانه در غور شد و تمام کارمندان آن بیکار شدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آقای امینی هشدار داده است که وضعیت رسانههای افغانستان بدتر نیز خواهد شد، و از نهادهای حامی رسانهها خواسته است تلاش کنند تا زمینه مناسب را برای فعالیت تمام رسانهها، به ویژه رسانههایی که از فعالیت بازماندهاند، فراهم شود.
گفتنی است که پیش از توقف فعالیت «رادیو فیروزکوه» در استان غور، فعالیت «رادیو سرحد» نیز به دلیل مشکلات اقتصادی و اخراج اجباری کارمندان زن و تحمیل محدودیتهای دیگر از سوی طالبان، متوقف شده است.
پس از سقوط دولت پیشین افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت، حدود ۲۰۰ رسانه تصویری، شنیداری، چاپی، و مجازی، به دلایل اقتصادی و اعمال محدودیتها و سانسور تحمیلی از سوی طالبان، به فعالیت خود پایان دادهاند.
طالبان در حالی که مدام تاکید میورزند که به آزادی بیان و رسانهها را احترام میگذارند، اما در عمل برخلاف این ادعاها عمل میکنند.
روز گذشته، یکشنبه ۲۱ آذر، کمیته مصونیت خبرنگاران افغانستان با گزارش تازهای از وضعیت رسانههای افغانستان، خبر داد که طالبان در استانهای بلخ، جوزجان، و تخار، پخش موسیقی و صدای زنان را در رسانههای شنیداری ممنوع کردهاند و دسترسی به اطلاعات نیز بهشدت محدود شده است.