هفت نفر از هر ۱۰ آمریکایی معتقدند جو بايدن آمریکا را به بیراهه می‌برد

حدود ۴۷ درصد شهروندان آمریکا فکر می‌کنند که اقتصاد این کشور تا سال آینده بیشتر در سراشیبی قرار خواهد گرفت

یک نظرخواهی جدید نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد شهروندان آمریکا از عملکرد رئیس‌جمهور جو بایدن و کاخ سفید ناراضی‌اند.

بنا به تازه‌ترین نظرخواهی‌های شبکه خبری ان‌بی‌سی، حدود ۷۱ درصد کسانی که در این نظرخواهی شرکت کرده‌اند، معتقدند که کشور تحت ریاست‌جمهوری بایدن در جهت غلط پیش می‌رود و این درحالی است که ۴۲ درصد بزرگسالان در این نظرخواهی رئیس‌جمهور را تایید می‌کنند.

به نظر می‌رسد میزان محبوبیت بایدن در دیگر نظرخواهی‌ها چندان بالا نیست. در نظرخواهی مرکز ان‌اوُ‌آر‌سی آسوشیتدپرس برای پژوهش‌های عمومی (Associated Press-NORC Center for Public Affair Research) حدود ۵۸ درصد آمریکایی‌ها از نحوه پرداختن بایدن به اقتصاد کشور انتقاد کرده‌اند.

تنها ۳۵ درصد بر این تصورند که اقتصاد این کشور در شرایط مطلوبی است؛ در حالی که سایرین چنین تصوری ندارند. این آمار نسبت به ماه سپتامبر که بر اساس آن، حدود ۴۵ درصد مردم از اوضاع اقتصادی راضی بودند، افت کرده است.

حدود ۴۷ درصد شهروندان آمریکا فکر می‌کنند که اقتصاد این کشور تا سال آینده بیشتر در سراشیبی قرار خواهد گرفت؛ در حالی که تنها ۳۰ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرخواهی معتقدند که اوضاع بهبود می‌یابد. این کاهش نظر دموکرات‌ها را هم شامل می‌شود. در اوایل سال جاری، دموکرات‌ها انتظار داشتند شرایط اقتصادی تحت ریاست‌جمهوری بایدن بهبود یابد اما ۹ ماه بعد (از آغاز دوره ریاست‌جمهوری بایدن) تنها ۵۱ درصد دموکرات‌ها در این اعتقاد ثابت قدم بوده‌اند. 

در این میان، ۷۴ درصد جمهوری‌خواهان فکر می‌کنند که اوضاع اقتصادی به‌مراتب وخیم‌تر خواهد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نظرخواهی دیگر شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز-اِپسوس حاکی از آن است که دولت بایدن در ارائه لوایح مربوط به برنامه‌های ساختاری و اجتماعی به مردم هم ناموفق بوده است. بر اساس این نظرخواهی، در حالی که ۵۵ درصد آمریکایی‌ها اخبار مربوط به مذاکرات را دنبال کرده‌اند، ۶۹ درصد در مورد این دو لایحه بلندپروازانه اطلاعات چندانی ندارند.

حدود ۳۲ درصد شهروندان آمریکا فکر می‌کنند که اگر این دو لایحه پیشنهادی قانونی شود، به مردم لطمه خواهد خورد؛ در حالی که ۲۵ درصد معتقدند به شهروندان کمک خواهد کرد. حدود ۱۸ درصد نیز معتقدند که تصویب این دو لایحه هیچ تغییری ایجاد نخواهد کرد و ۲۴ درصد هم اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند.

حتی در میان دموکرات‌ها هم تنها ۴۷ درصد معتقدند که این دو لایحه به آن‌ها کمک می‌کند و حدود ۲۵ درصد بر این تصورند که هیچ تغییری ایجاد نخواهد شد.

بایدن این آمار را بی‌اهمیت تلقی می‌کند: «آمارنظرخواهی‌ها بالا و پایین و بالا و پايین می‌رود... به روسای‌جمهور دیگر نگاه کنید. می‌بینید همین اتفاق برای آن‌ها هم افتاده است. دلیل ورود من به رقابت‌های ریاست‌جمهوری این نبوده است. من به رقابت‌های ریاست‌جمهوری وارد نشدم که ببینم در نظرخواهی‌ها تا چه حد موفق خواهم بود.»

ای‌بی‌سی‌نیوز پالیتیکس (ای بی سی پالیتیکس@) ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱

اما به نظر می‌رسد نتایج نظرخواهی‌های اخیر رئیس‌جمهور را نگران نکرده است.

بایدن که اکنون در نشست کشورهای گروه جی۲۰ در رم است، ضمن رد نگرانی در مورد افت موقعیتش در نظرخواهی‌ها گفت: «من وارد رقابت‌های ریاست‌جمهوری نشدم که ببینم در نظرخواهی‌ها تا چه حد موفق خواهم بود.»

بایدن روز یکشنبه در پاسخ به این سوال که «چرا جهان باید حرف شما را باور کند که آمریکا بازگشته است و در این جایگاه باقی خواهد ماند؟» گفت: «به دلیل واکنشی که نشان داده‌اند. آن‌ها گوش می‌کنند، همه به دنبال من و در پی آ‌ن‌اند که بدانند نظرات من چیست و ما به رهبری آنچه در اینجا جریان دارد کمک کرده‌ایم.»

او گفت: «ما در اینجا از حمایت‌های چشمگیری برخوردار بوده‌ایم. ایالات متحده آمریکا مهم‌ترین بخش کل این دستور جلسه بوده است و ما از پس آن برآمده‌ایم.»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت نظرخواهی‌ها در تمام طول ریاست‌جمهوری یک رئیس‌جمهور نوسان دارد اما «این دلیل ورود من به رقابت‌های ریاست‌جمهوری نبوده است».

بایدن گفت: «من به رقابت‌های ریاست‌جمهوری وارد نشدم که ببینم در نظرخواهی‌ها تا چه حد موفق خواهم بود. من وارد رقابت‌ها شدم تا آنچه را وعده دادم در صورت دستیابی به مقام ریاست‌جمهوری ایالات متحده انجام خواهم داد، دنبال کنم.»

او افزود: «و گفتم اطمینان حاصل خواهیم کرد در موقعیتی قرار گیریم که به (معضل) تغییرات آب‌وهوایی بپردازیم و در جهتی حرکت کنیم که به گونه‌ای موثر افق دستیابی به فرصت‌های شغلی و دستمزدهای خوب را برای کارگران آمریکایی روشن‌تر کنیم. و افزون بر آن، با بحران ناشی از کووید مبارزه کنم. ما همه این کارها را کرده‌ایم. ما همچنان به بهبود (اوضاع) ادامه خواهیم داد. ببینیم چه خواهد شد. اما من برای نظرخواهی‌ها رقابت نمی‌کنم.»

© The Independent