گفت‌وگوی وزیران خارجه چین و پاکستان درباره روند صلح افغانستان

دیپلمات‌های ارشد چین و پاکستان روند خروج سربازان آمریکایی، روند صلح و اوضاع سیاسی افغانستان را بررسی کردند

شاه‌محمود قریشی و همتای چینی‌اش وانگ یی درباره روند صلح افغانستان گفت‌وگوی تلفنی کردند- WANG ZHAO / AFP

شاه‌محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان و وانگ یی،‌ همتای چینی‌ وی، درباره روند صلح افغانستان گفت‌وگویی تلفنی داشته‌اند و بر اساس گزارش‌های رسیده، این دیپلمات ارشد چینی گفته است خروج عجولانه نظامیان آمریکایی از افغانستان، بر روند صلح این کشور و ثبات منطقه‌ای تاثیر بدی خواهد داشت.

دولت جو بایدن تصمیم گرفته است که تمام نظامیان خود را تا ۱۱ سپتامبر از افغانستان خارج کند و بخشی از این نیروها، افغانستان را ترک کرده‌اند. ناتو نیز همزمان با آمریکا تمام سربازانش را از افغانستان بیرون خواهد کشید و اسپانیا تائید کرده که آخرین سرباز این کشور، این هفته به خانه بازگشته است.

با این حال روند صلح افغانستان که بین دولت این کشور و طالبان شروع شده بود، به بن‌بست خورده و خشونت‌ها بالا گرفته است.

وانگ یی، وزیر خارجه‌ چین، در میانه تلاش‌ها برای برگزاری نشست صلح استانبول بین طالبان و دولت افغانستان، شب گذشته با شاه‌محمود قریشی، همتای پاکستان خود تماس تلفنی برقرار کرد و مسئله خروج عجولانه آمریکا را با او در میان گذاشت. وزیر خارجه‌ چین در این تماس تلفنی گفته است که سازمان همکاری‌های شانگهای نیز باید در مسئله افغانستان فعالانه نقش داشته باشد و برای حل‌و‌فصل بحران افغانستان، برنامه‌ ویژه‌ای بریزد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روسیه، چین، قرقیزستان، قزاقستان، ازبکستان، تاجیکستان، هند و پاکستان، اعضای دائم این سازمان هستند و افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان نیز اعضای ناظر این سازمان قلمداد می‌شوند.

پاکستان در مذاکرات صلح افغانستان، نقشی تعیین‌کننده‌ دارد و با میزبانی از رهبران سیاسی و نظامی طالبان  در ۲۰ سال جنگ گذشته در کشور خود، در موفقیت روند صلح، جایگاه مهمی را به خود اختصاص داده است.

اشرف غنی، رئيس‌جمهوری افغانستان، بارها و به تازگی به مجله اشپیگل آلمان گفته است که پاکستان می‌تواند مسیر جنگ و صلح کشور خود را تعیین کنند. او از جامعه جهانی خواسته است اگر پاکستان راه جنگ و حمایت از طالبان را برگزید، اسلام آباد را تحریم‌ کند.

آقای غنی درباره آزادی زندانیان طالبان که از شرایط شورشیان برای انجام مذاکرات و توافق صلح است نیز گفت که اگر بداند آزادی آن‌ها به آتش‌بس دائم و فراگیر می‌انجامد، در این مورد اقدام خواهد کرد.

از سوی دیگر، آتش‌بس سه روزه عید فطر گروه طالبان به پایان رسیده است و این شورشیان بار دیگر جنگ علیه دولت افغانستان در هلمند را از سر گرفته‌اند. وزارت دفاع افغانستان اعلام کرده که در نخستین‌ درگیری‌ها، ۲۲ جنگجوی طالبان را کشته است.

بیشتر از جهان