هند صادرات واکسن استرازنکا را متوقف کرد

علت توقف صادرات، گسترش بیماری کووید-۱۹ و افزایش میزان تقاضا برای واکسن در داخل هند است

تاکنون ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در هند به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند - INDRANIL MUKHERJEE / AFP

هند به دلیل گسترش عفونت کووید-۱۹ و افزایش میزان تقاضا برای واکسن، به‌طور موقت صادرات عمده واکسن‌های استرازنکای تولیدی انستیتو سرم‌سازی این کشور (اس آی آی) را متوقف کرده است.

این امر همچنین صادرات واکسن به «گَوی»، اتحاد تحت الحمایه سازمان بهداشت جهانی را نیز که قرار است از طریق آن بیش از ۱۹۰ کشور جهان – ۹۸ کشور ثروتمند و ۹۲ کشور فقیر- دوزهای واکسن را دریافت کنند، تحت تاثیر قرار می‌دهد.

یونیسف، شریک این برنامه در عرضه و تولید واکسن‌های ساخت هند به خبرگزاری رویترز گفت:«ما آگاهیم که تحویل واکسن‌های کووید-۱۹ به کشورهای کم‌درامد که در تسهیلات کووَکس شرکت دارند، به‌خاطر تاخیر در صدور جواز صادرات محموله‌های بیشتر واکسن‌های تولیدی انستیتو سرم‌سازی هند که قرار بود برای ماه مارس و آوریل عملی شود، به تعویق خواهد افتاد.»

او گفت:«کووکس با هدف تسریع تحویل (این واکسن ها) در حال مذاکره با دولت هند است.»

مقامات دولت بریتانیا نیز به منظور دریافت دومین محموله پنج میلیون دوزی واکسن که پیش‌تر به انستیتوی سرم‌سازی هند سفارش داده بودند، در حال گفت‌وگو با دهلی نو هستند. تحویل این محموله چهار هفته است که به تعویق افتاده است.

انستیتوی سرم‌سازی هند هم اکنون نیز در تحویل واکسن های استرازنکا به برزیل، بریتانیا، مغرب و عربستان سعودی تاخیر کرده است. 

به‌نظر می رسد از تاریخ ۱۸ مارس به دلایلی از جمله افزایش موارد ابتلا به بیماری و بروز جهش مضاعف ویروس سارس-کو۲ در ایالت جنوب غربی ماهاراشترا، هیچ نوع محموله واکسن از هند صادر نشده است. 

روز پنجشنبه، تعداد ۵۳ هزار و ۴۷۶ مورد آلودگی به کووید-۱۹ در هند گزارش شد که در پنج ماه گذشته بی‌سابقه بوده است. تاکنون ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در هند به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز می‌گویند: «همه چیز دست‌کم فعلا به حال تعویق درآمده است. هیچ صادراتی انجام نخواهد شد تا اوضاع در هند ثبات پیدا کند. دولت در شرایطی که بسیاری از مردم نیازمند واکسیناسیون هستند، چنین خطری نمی‌کند.»

منابع وزارت خارجه هند به شبکه بی‌بی‌سی گفته‌اند که این اقدام «یک فشار موقت» است که احتمالا روند صادرات واکسن را تا پایان ماه آوریل مختل خواهد کرد.

وزارت خارجه هند و مقامات انستیتوی سرم‌سازی این کشور هیچ بیانیه‌ای در این مورد صادر نکرده‌اند.

انتظار می‌رود تقاضا برای واکسن با اعلامیه دولت هند دائر بر این که مراکز واکسیناسیون از روز اول آوریل افراد بالای ۴۵ سال را می‌پذیرد، افزایش یابد. 

یک منبع مطلع در وزارت خارجه هند به بی‌بی‌سی گفت: «توقف صادرات اقدامی موقتی است. باید به تقاضا برای واکسن درداخل کشور اولویت داده شود.»

پیش‌تر انستیتوی سرم‌سازی هند وعده داده بود تعداد یک میلیارد دوز واکسن کرونا را دراختیار کشورهای فقیر یا با درآمد متوسط خواهد گذاشت. اما ماه گذشته، آدار پوناوالا، رئیس‌جمهوری هند در توییتی نوشت که به این انستیتو «ابلاغ شده که باید به نیازهای چشمگیر هند اولویت دهد و درکنار آن، احتیاجات سایر نقاط جهان را تامین کند. ما تمام تلاش خود را می‌کنیم.»

هند تاکنون تعداد ۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن به ۷۶ کشور جهان صادر کرده که ۱۷.۷ میلیون آن از نوع واکسن‌های استرازنکا بوده است. نهاد کووکس با انستیتو سرم‌سازی هند برای خرید ۱.۱ میلیارد دوز استرازنکا و واکسن‌های آمریکایی «نوواوَکس» قرارداد امضا کرده است.

هند تاکنون ۵۲ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ را به شهروندانش تزریق کرده است که ۴۷ میلیون دوز آن را انستیوی سرم‌سازی هند بر اساس الگوی استرازنکا تولید کرده است. باقی واکسن‌ها، دوزهای واکسن «کوواکسین» بوده است که شرکت هندی «بارات بیوتک» با حمایت دولت تولید کرده است.

© The Independent

بیشتر از جهان