نیوزیلند؛ صدمین روز بدون کرونا

در صد روز گذشته هیچ مورد ابتلای جدید به کرونا در نیوزیلند ثبت نشده است

نخست‌وزیر جاسیندا آردن، کارزار پیش از انتخابات مجدد خود را روز شنبه از سرگرفته است او اعلام کرد که این انتخابات، «انتخابات کووید» خواهد بود-Marty MELVILLE / AFP

نیوزیلند از آخرین مورد ابتلا به ویروس کرونا داخل کشورش ۱۰۰ روز (بدون بیماری) را  پشت سر گذاشته است، اما با این حال علیه آسودگی خاطر در این وضعیت هشدار داده است.
این کشور که جزیره‌‌ای در اقیانوس آرام است، به زندگی قبل از همه‌گیری بازگشته است و مردم در آن به استادیوم‌های ورزشی می‌روند و در رستوران‌ها غذا می‌خورند، اما این کشور به پنج میلیون ساکنین خود علیه کاهش روش‌های حفاظت خود هشدار داده، چرا که می‌بیند کشورهای همسایه‌‌اش نظیر استرالیا و ویتنام چطور بار دیگر از از افزایش شمار مبتلایان رنج می‌برند.

دکتر اشلی بلومفیلد مدیر کل بهداشت اظهار داشت: «رسیدن به ۱۰۰روز بدون انتقال بیماری در اجتماع نقطه عطف بسیار حائز اهمیتی است، اما از آن جا که همه ما می‌دانیم، نمی‌توانیم خیلی خوشحال باشیم.

ما شاهد این بوده‌‌ایم که این ویروس با چه سرعتی می‌تواند در مکان‌هایی که قبلا تحت کنترل بودند منتشر شود و گسترش یابد بنابراین ما باید آماده باشیم تا هر مورد آتی در نیوزلند را به سرعت مهار کنیم.»

این کشور ویروس کرونا را با قرنطینه زودهنگام و درست در ماه مارس مهار کرد؛ زمانی که تنها نتیجه آزمایش ۱۰۰ نفر به این بیماری مثبت بود. در طی سه ماه گذشته، تنها موارد ابتلا شهروندانی بودند که از سفر خارج کشور برگشته بودند که این افراد هم در ورود مجدد قرنطینه شدند.

با این که این کشور به این نقطه عطف تأثیرگذار رسیده است، مقامات نگرانند که مردم در راه‌های پیشگیری از بیماری شروع به سهل‌انگاری کنند، از آزمایش و ردیابی تماس سرباز زنند و دیگر اصول اولیه را که مقررات بهداشتی سخت است، پیروی نکنند.

این نقطه عطف زمانی از راه رسید که نخست‌وزیر جاسیندا آردن، کارزار پیش از انتخابات مجدد خود را روز شنبه از سرگرفته است او اعلام کرد که این انتخابات، «انتخابات کووید» خواهد بود.

اگرچه مبارزه موفقیت‌آمیز این کشورعلیه این ویروس، در حال حاضر آن را به یکی از امن‌ترین مکان‌های جهان تبدیل کرده است، اما بازگشت مجدد عفونت به دلیل تسهیل اخیر مقررات می‌تواند به عنوان سلاحی علیه این مقام سیاسی منتخب، مورد استفاده قرار گیرد.

با توجه به وضعیت خطرناک ویتنام و استرالیا، اصطلاح «خستگی ناشی از کووید» به ویژه نگران‌کننده است چرا که به نظر می‌رسید هر دوی این کشورها زمانی میزان شیوع بیماری داخل کشور خود را تحت کنترل داشتند.

«مایکل بکر» پروفسور بهداشت عمومی در انشگاه اوتاگو گفت: «در کشورهایی مانند استرالیا و نیوزلند به نظر می‌رسد که منشا چنین شیوع‌های در جداسازی مدیریت‌شده و مراکز قرنطینه است، چرا که تعداد زیادی از بیماران در آن‌جا نگهداری می‌شوند و کارمندان در چندین نوبت به مراقبت از آن‌ها مشغول‌‌اند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کشور ویتنام پس از این که سه ماه را بدون شیوع داخل کشورش مدیریت کرد در حال حاضر می‌کوشد تا یک شیوع جدید در شهر ساحلی «دا نانگ» را مهار کند.

در همین حال ملبورن هم پس از این که وقفه‌ها در قرنطینه منجر به شیوع موج دوم در این دومین شهر بزرگ استرالیا شد، تحت قرنطینه شش هفته‌‌ای قرار می‌گیرد.

نیوزیلند ۲۳ مورد فعال ویروس کرونا را در مراکز قرنطینه دارد و مواردی از اشتباهات در ایمنی هم رخ داده است، مواردی که در آن شهروندان به دنبال بازگشت از خارج از کشور از قرنطینه سرباز زده‌اند.

این کشور به دنبال مبارزه علیه این ویروس آزمایشات در مراکز جداسازی و کنترل‌شده را افزایش داد و بیمارستان‌ها هم هفته گذشته شروع به توسعه فناوری بلوتوث برای ردیابی موارد ابتلا کرده‌اند.

نیوزیلند در مجموع ۱۵۶۹ مورد ابتلا و ۲۲ مورد مرگ داشته است.

© The Independent

بیشتر از جهان