مقر شرکت «تیک تاک» به لندن منتقل خواهد شد

گزارش شده که دولت بریتانیا با انتقال مقر «تیک‌تاک» به لندن موافقت کرده است

تیک‌تاک یک شبکه اجتماعی چینی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تهدید کرده است که آن را مورد تحریم قرار خواهد داد-PIXABAY

این طرح که به گفته نشریه «سان» (چاپ لندن) ظرف چند روز آینده رسما اعلام خواهد شد، ظاهرا به گفت‌وگوها پیرامون ترتیب انتقال دفاتر بین‌المللی تیک‌تاک به پایتخت بریتانیا پایان می‌دهد.  

این تصمیم به دلیل تغییر رای بریتانیا در مورد استفاده از دستگاه‌های ساخت «هواوی» در سیستم «جی ۵» این کشور و در نتیجه بروز تنش در روابط بازرگانی میان چین و بریتانیا به تعویق افتاده بود.  

هنوز معلوم نیست که آیا انتقال دفاتر تیک‌تاک به لندن در روابط میان بریتانیا و ایالات متحده تاثیر خواهد گذاشت یا نه؛ چرا که رییس‌جمهور ترامپ تهدید کرده است که این برنامک را مورد تحریم قرار خواهد داد.

آقای ترامپ روز جمعه گفت: «تا جایی که به تیک‌تاک مربوط می‌شود، ما آن‌ها را در ایالات متحده ممنوع خواهیم کرد.» او افزود می‌تواند در اتخاذ این تصمیم از اختیارات اضطراری اقتصادی یا فرمان ریاست جمهوری استفاده کند.

این احتمال نیز وجود دارد که تیک‌تاک را یک شرکت آمریکایی خریداری کند. شرکت مایکروسافت روز یک‌شنبه گفت که به مذاکراتش برای خرید تیک‌تاک که امیدوار است تا نیمه ماه سپتامبر به نتیجه برسد، ادامه خواهد داد.

اما گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت‌های دیگری نیز که نامشان فاش نشده درصدد خرید تیک‌تاک‌اند.

ایالات متحده خاطرنشان کرده که ممکن است این نرم‌افزار را به دلیل خطرات بالقوه آن علیه امنیت ملی این کشور ممنوع کند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا گفت که این برنامک، «اطلاعات خصوصی مشترکانش را در اختیار حزب کمونیست چین قرار می‌دهد».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هرچند مدیر عامل تیک‌تاک یک شهروند آمریکایی است و بارها گفته اطلاعاتش را به دولت چین نمی‌دهد، اما شرکت مادر آن، «بایت دانس»، در چین مستقر است و  برنامک آینه تیک‌تاک را که به «دوئین» موسوم است از این کشور رهبری می‌کند.  

هند نیز ضمن اظهار نگرانی در این مورد، تیک تاک و ۵۸ برنامه چینی دیگر را در این کشور ممنوع کرده است. دولت هند می‌گوید برخی از این نرم‌افزارها «اطلاعات کاربرانشان را دزدیده و مخفیانه و به طور غیرقانونی به سرورهایی که در خارج از مرز هند قرار دارند می‌فرستند» اما دولت هند به مورد خاصی اشاره نکرده است.

انگیزه دولت هند در اخذ این تصمیم همانند ایالات متحده می‌تواند سیاسی باشد. روابط میان هند و چین در حال حاضر به خاطر درگیری‌های مرزی برسر «دره گالوان» متشنج است.

گزارش‌های تکمیلی از خبرگزاری‌ها

© The Independent

بیشتر از جهان