بایدن در بهترین جایگاه رقیب ریاست‌جمهوری از زمان جیمی کارتر

۵۳ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گفتند که به بایدن رأی خواهند داد

جو بایدن و همسرش جیل در مراسم روز یادبود در آمریکا، ۲۵ می ۲۰۲۰-Olivier DOULIERY / AFP

طبق آخرین نظرسنجی مشترک واشینگتن‌پست و ای‌بی‌سی در خصوص انتخابات ۲۰۲۰، جو بایدن، معاون اول رئیس جمهور پیشین، به طور چشم‌گیری از رئیس جمهور دونالد ترامپ پیشی گرفته است.

در نظرسنجی اخیر که در فاصله روزهای ۲۵ تا ۲۸ می از رأی‌دهندگان ثبت نام شده صورت گرفت، ۵۳ درصد شرکت‌کنندگان گفته‌اند که به آقای بایدن رأی خواهند داد. اگر انتخابات ریاست جمهوری واقعا در همان روز نظرسنجی انجام می‌شد، آقای ترامپ فقط ۴۳ درصد آراء را به دست می‌آورد.

این در حالی است که همین نظرسنجی دو ماه پیش نتیجه واقعا فشرده ۴۹ در برابر ۴۷ درصد را برای این دو نامزد به دست داد.

به نظر می‌رسد مدیریت بحران کرونا و مشکلات اقتصادی متعاقب آن دلیل اصلی ریزش آراء رئیس جمهور باشد، اما وی همچنان عمده حمایت هوادارانش را حفظ کرده است.

به گزارش سی‌ان‌ان، تغییر جایگاه بایدن در این نظرسنجی یکی از بالاترین تغییرات برای یک رقیب انتخاباتی از زمان شروع نظرسنجی‌های علمی در سال ۱۹۳۰ بوده است.

 بایدن در بیش از ۴۰ نظرسنجی ملی که در طول ماه می صورت گرفت رتبه نخست را به دست آورده است. آخرین نامزدی که به چنین جایگاهی رسیده جیمی کارتر بوده که در انتخابات ۱۹۷۶ پیروز میدان شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

معاون رئیس جمهور سابق در تمام نظرسنجی‌های ماهانه سال جاری به طور میانگین از ترامپ جلوتر بوده و فاصله او با ترامپ هیچگاه کمتر از ۴ درصد نبوده است.

اگر نظرسنجی‌های تلفنی را (که به لحاظ آماری درجه صحت بالاتری دارند) در نظر بگیریم، بایدن به طور میانگین حتی از این هم جلوتر است و به اختلاف هفت درصدی می‌رسد.

از آنجا که این نظرسنجی‌ها فقط نظر شرکت‌کننده در آن لحظه را نشان می‌دهند، نمی‌توانند مبنایی برای پیش‌گویی انتخابات باشند.

با توجه به فضای اعتراضی موجود در سراسر کشور، بدتر شدن اوضاع اقتصادی، و آینده نامعلوم همه‌گیری ویروس کرونا، شرایط حاکم بر فضای انتخاباتی به هیچ وجه معمولی نیست.

به گزارش واشینگتن‌پست، به لحاظ مدیریت اقتصادی به نظر می‌رسد مردم آمریکا در دو دسته مساوی هستند و هر دو نامزد را با ۴۷ درصد رأی انتخاب می‌کنند. این در حالی است که در رابطه با مدیریت ویروس کرونا، بایدن را به ترامپ ترجیح می‌دهند (۵۰ درصد در برابر ۴۲ درصد).

با مطالعه داده‌ها معلوم می‌شود که «مقبولیت» ۵۱ درصدی رئیس جمهور در رابطه با مدیریت بحران کرونا در نظرسنجی ماه مارس به ۴۶ درصد افت کرده در حالی که «مردودیت» ایشان از ۴۵ درصد به ۵۳ درصد جهش یافته است.

باید توجه کرد که در نظرسنجی‌های ملی، آمار و ارقام به تفکیک ایالت‌ها ثبت نمی‌شوند. این در حالی که آمار تفکیکی شاخص صحیح‌تری برای ارزیابی خروجی نتایج است چرا که در انتخابات واقعی، رأی نهایی ایالت‌هاست که برنده را تعیین می‌کند (اتفاقی که در سال ۲۰۱۶ رخ داد).

نتایج نظرسنجی‌ها اما نشان می‌دهد که گرچه هواداران آقای ترامپ باانگیزه‌تر و مصمم‌تر هستند، اما آقای بایدن سهم بزرگی از سالمندان و مردم شهرهای کوچک را به دست آورده است - مؤلفه مهمی که در پیروزی ترامپ نقش داشت و حالا با اختلاف زیاد به بایدن روی آورده است.

نرخ خالص مقبولیت آقای ترامپ در این نظرسنجی منفی هشت و در میانگین نظرسنجی‌ها منفی ۱۰ است. از زمان ریاست جمهوری جورج بوش پدر در سال ۱۹۹۲ و باز هم جیمی کارتر در سال ۱۹۸۰ (که هر دو آنها دوره دوم انتخابات ریاست جمهوری را شکست خوردند) هیچ رئیس جمهوری به این اندازه نامحبوب نبوده است.

© The Independent