کاربران اپلیکیشن‌های دوستیابی بیشتر به عارضه اختلال درغذا خوردن مبتلا هستند

نحوه تاثیر «اپ»‌های دوستیابی بر حفظ سلامتی و نتایج آن

یک پژوهش جدید حاکی از آن است که کسانی که از اپلیکیشن‌های دوستیابی استفاده می‌کنند، بیشتر دچار اختلال تغذیه می‌شوند.

پژوهش‌گران دانشکده «تی اچ چَن» بهداشت عموم وابسته به دانشگاه هاروارد در ماساچوست، در مورد ارتباط بالقوه میان اپلیکشن‌های دوستیابی و فرم اندام، تحقیق کرده‌اند.

در این پژوهش که نتیجه آن در نشریه «اختلالات غذایی» (ایتینگ دیس اُوردِر) به چاپ رسیده است، با یک هزار و هفتصد و بیست و شش نفر بزرگسال که از اپ‌های دوستیابی استفاده می‌کنند، در مورد نحوه کنترل وزن‌شان مصاحبه شده است.

این تحقیقات نتیجه  می‌گیرد که زنانی که از اپ‌های دوست‌یابی استفاده می‌کنند، ۲۶.۹ برابر نسبت به کسانی که به این اپ‌ها رجوع نمی کنند، مستعد در پیش گرفتن رژیم‌های شدید لاغری هستند. در مقابل، از میان مردانی که از اپ‌های دوستیابی استفاده می‌کنند، تنها ۱۴.۶درصد احتمال دارد به رژیم‌های ناسالم لاغری متوسل شوند. 

از میان شرکت کنندگان در این پژوهش، ۱۸۳ زن و ۲۰۹ مرد گفته‌اند که در طول یک ماه پیش از آغاز تحقیقات، از اپ دوستیابی استفاده کرده بوده‌اند. پژوهشگران سپس از آن‌ها در مورد نحوه کنترل وزن‌شان در یک سال گذشته پرسیده‌اند.

بر مبنای پاسخ‌های شرکت کنندگان، ۴۴.۸ درصد زنان، و ۵۴.۱ درصد مردان در مراحلی در طول دوازده ماه گذشته، رژیم لاغری گرفته بوده‌اند.

بیش از یک پنجم زنان و یک سوم مردها گفته‌اند که برای از دست دادن وزن استفراغ کرده‌اند، و نیز، ۲۴ درصد زنان و ۴۱ درصد مردان از از داروهای ملین استفاده کرده بوده‌اند. 

دکتر الوین ترن، مولف ارشد این گزارش، معتقد است که این «نخستین پژوهشی است که رابطه میان اپلیکیشن‌های دوستیابی و عادات ناسالم کنترل وزن» را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

دکتر ترن اظهار داشت:«در قیاس میان کسانی که از اپ‌های دوستیابی استفاده می‌کنند با کسانی که از آن اپ‌ها استفاده نمی‌کنند، متوجه شدیم که رجوع کنندگان به این اپلیکیشن‌ها نسبت به سایر افراد، بسیار بیشتر به شش راه ناسالم لاغر شدن متوسل می‌شوند.»

وی همچنین افزود: این تحقیقات حاکی از آن است که «توسل به عادات ناسالم برای از دست دادن وزن در میان اقلیت‌های قومی و نژادی، به‌ویژه آمریکایی‌های سیاه پوست، بیشتر است»، و با نتایج پژوهش پیشین نیز مطابقت دارد.

تیم پژوهشی هاروارد رابطه‌ای میان تمایلات جنسیتی افراد و رژیم‌های ناسالم لاغری نیافته است.

بنا به اظهارات دکتر ترن، هرچند پژوهش‌گران نمی‌دانند که آیا شرکت کنندگان در این تحقیق، پیش از استفاده از اپ‌های دوستیابی نیز رژیم‌های ناسالم می‌گرفته‌اند یا نه، اما «نگران آن هستند که استفاده از چنین خدماتی که بیشتر بر ظاهر اشخاص تمرکز می‌کند، چنان عادات ناسالمی را تقویت کند.»

به گفته این کارشناس، «با توجه به رشد چشمگیر استفاده از اپلیکیشن‌های دوستیابی در آمریکا و شمار فزاینده گزارش‌هایی که نگرانی از شکل ظاهری اندام افراد را به رژیم‌های ناسالم لاغری مرتبط می‌کند، نحوه تاثیر اپ‌های دوستیابی بر سلامتی و نتایج آن‌ها باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد.»

بنا به آماری که اخیرا از طرف سازمان خیریه اختلالات غذایی، «بیت»، در بریتانیا منتشر شده است، کلیشه‌هایی کنونی موجود در مورد مبتلایان به اختلالات غذایی، مانع از مراجعه کسانی می‌شود که به درمان نیازمندند.

این آمار نشان می‌دهد که از هر ده نفر، چهار نفر معتقدند که اختلال در تغذیه در میان سفیدپوستان، نسبت به اقلیت‌های قومی معمول‌تر است.

بیشتر از جهان