بیمارستانهای سراسر آمریکا در رعایت پروتکل اضطراری که از سوی سازمان غذا و داروی ایالات متحده در روز سهشنبه اعلام شد، میتوانند برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا، از «پلاسما» استفاده کنند.
پزشکان امیدوارند که «آنتیبادی»های موجود در خون افراد بهبودیافته، بتواند برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا که وضعیت وخیمی دارند، مورد استفاده قرار گیرد.
در آمریکا شمار کلی موارد ابتلا تقریبا ۵۵ هزار مورد است و دستکم ۷۸۴ نفر جان خود را از دست دادهاند.
اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک، که کانون شیوع بیماری در ایالات متحده است، روز سهشنبه اعلام کرد که اجرای آزمایشی این روش در هفته جاری انجام میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او گفت: «آزمایشهایی انجام شده که نشان میدهد وقتی آنتیبادی به فردی تزریق میشود، همانندسازی کرده و سیستم ایمنی فرد را در مقابل بیماری تقویت میکند.»
آقای کومو گفت، این روش روی موارد بسیار وخیم آزمایش میشود.
موارد جدید ابتلا در ایالت نیویورک، خود به تنهایی ۲۵ هزار و ۶۶۵ مورد است، که تقریبا هفت درصد موارد کلی در جهان به شمار میرود. به علاوه، ۲۱۰ تن نیز در این ایالت در روز سهشنبه جان باختند.
به گزارش شبکه خبری انبیسی، چین نیز شروع به استفاده از پلاسما برای مداوای بیماران مبتلا به ویروس کرونا کرده است و نشانههایی از موثر واقع شدن این روش در درمان بیماری مشاهده کرده است.
در زمان شیوع بیماریهای سارس و ابولا نیز این روش برای کاهش نشانههای بیماری و تقلیل دوران بستری شدن در بیمارستان، مورد استفاده قرار گرفته است.
دکتر آرتورو کاسادوال، کارشناس بیماریهای عفونی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه جانز هاپکینز، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: «تا وقتی که این روش را انجام ندهیم، نخواهیم دانست، اما سابقه تاریخی آن ترغیبکننده است.»
تحت قوانین اضطراری سازمان غذا و داروی ایالات متحده، پزشکان برای انجام این روش بر بیمارانی که حالشان وخیم است، باید از آنان مجوز بگیرند، و این روش تنها بر کسانی اعمال میشود که در خطر مرگ قرار دارند.
بیانیه سازمان غذا و داروی آمریکا میگوید، با آن که روش استفاده از پلاسما در دوران نقاهت در درمان بیماریهای پیشین موثر واقع شده است، استفاده از آن در مورد ویروس کرونا هنوز باید قبل از آن که در سرتاسر کشور به اجرا درآید، از طریق آزمایشهای بیمارستانی مورد بررسی قرار گیرد.
© The Independent