دمکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۸ آمریکا؛ اوباما در حال آماده‌سازی نام‌های جدید است

اوباما تلاش می‌کند حزب دموکرات را از فضای سیاسی دوران دونالد ترامپ عبور دهد، اما ترجیح می‌دهد پشت صحنه اعمال نفوذ کند. او گفته است از «بازیکن» به «مربی» تغییر نقش داده و اکنون بیشتر به دنبال کمک به ظهور نسل جدید رهبران است

باراک اوباما‌، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا‌ــ AFP

حزب دموکرات آمریکا با وجود اختلاف‌های داخلی، همچنان در یک موضوع اتفاق نظر دارد: باراک اوباما میان رای‌دهندگان دموکرات محبوبیت دارد. 

به نوشته اکسیوس، اوباما همچنان یکی از بانفوذترین چهره‌های دموکرات به شمار می‌رود و می‌تواند در تعیین نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۸ نقش مهمی ایفا کند.

ماه گذشته، رهبری غیررسمی اوباما بر حزب دموکرات بیش از پیش نمایان شد. بسیاری از چهره‌های برجسته دموکرات که احتمال نامزدی در انتخابات ۲۰۲۸ را دارند، همراه نسل جدید رهبران حزب، در مراسم افتتاح مرکز ریاست‌جمهوری اوباما در شیکاگو شرکت کردند و از دوران ریاست‌جمهوری او تمجید کردند. 

بر اساس نظرسنجی شبکه سی‌ان‌ان در ماه ژوئن، ۹۶ درصد دموکرات‌ها دیدگاه مثبت به اوباما دارند، در حالی که این رقم برای جو بایدن ۷۱ درصد است. شماری از دموکرات‌هایی که در رقابت‌های مقدماتی دشواری حضور دارند از جمله دبی واسرمن شولتز، در ویدیوها و پیام‌های تبلیغات انتخاباتی از تصویر یا نام اوباما استفاده می‌کنند. برخی دیگر از سیاستمداران دموکرات مانند جاش شاپیرو، پیت بوتیجیج و جان آساف نیز در سبک سخنرانی، به اوباما شباهت پیدا کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اوباما تلاش می‌کند حزب دموکرات را از فضای سیاسی دوران دونالد ترامپ عبور دهد، اما ترجیح می‌دهد پشت صحنه اعمال نفوذ کند. او گفته است از «بازیکن» به «مربی» تغییر نقش داده و اکنون بیشتر به دنبال کمک به ظهور نسل جدید رهبران است. او در آستانه انتخابات ۲۰۲۸ نیز با نامزدهای احتمالی در تماس است و برای آن‌ها نقش مشاور را ایفا می‌کند، همان نقشی که پیش از انتخابات ۲۰۲۰ نیز داشت.

در همین چارچوب، اوباما اخیرا کنار چهره‌های جوان و نوظهوری مانند زهران ممدانی، شهردار نیویورک، و جیمز تالاریکو، نامزد سنای تگزاس، ظاهر شده است. او همچنین در برخی موضوع‌های سیاست‌گذاری نیز غیرمستقیم نظر می‌دهد. برای نمونه، در زمینه سیاست‌های مرتبط با هوش مصنوعی با سیاستمداران و کارشناسان گفت‌وگو و تاکید کرده است که حزب دموکرات باید برنامه‌ای مشخص برای این حوزه داشته باشد و صرفا به مخالفت با شرکت‌های بزرگ فناوری اکتفا نکند.

اوباما پس از پایان ریاست‌جمهوری نیز در تعیین نامزدهای حزب دموکرات نقش داشته است. در سال ۲۰۱۶، حمایت آشکار اوباما از هیلاری کلینتون باعث شد نتواند پس از رقابت‌های درون‌حزبی، وحدت حزبی کامل ایجاد کند. در انتخابات ۲۰۲۰، او پشت صحنه برای اجماع دموکرات‌ها روی جو بایدن تلاش کرد. در سال ۲۰۲۴ نیز پس از عملکرد ضعیف بایدن در مناظره با ترامپ، در تلاش رهبران حزب برای متقاعد کردن بایدن به پایان کارزار انتخاباتی‌اش مشارکت داشت.

بیشتر از جهان