آمریکا صرافی رمزارز برادران خرازی را به‌دلیل کمک به سپاه پاسداران تحریم کرد

نوبیتکس بزرگ‌ترین صرافی رمزارز ایران است و طبق اسناد شرکت، دو برادر خانواده خرازی آن را با نام خانوادگی آقامیر ثبت کرده‌اند

محمد و علی آقامیر، از خانواده خرازی و بنیان‌گذار نوبیتکس، روی پس‌زمینه رمزارز و نمودار بازار رمزارز‌ــ Canva/Public Media/Independent Persian Combo

آمریکا روز سه‌شنبه تحریم‌هایی علیه بزرگ‌ترین صرافی رمزارز ایران اعلام و آن را متهم کرد که به دولت ایران و نهادهای دولتی که در فهرست سیاه قرار دارند کمک کرده است تحریم‌های غرب را دور بزنند.

این تحریم‌های جدید پس از آن اعمال شد که گزارش رویترز در اول مه نشان می‌داد نوبیتکس به حلقه‌ کلیدی یک نظام مالی موازی تبدیل شده است، که برای پردازش صدها میلیون دلار برای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران استفاده می‌شد. این گزارش همچنین نشان داد که نوبیتکس حتی پس از قطعی اینترنت در ایران نیز به فعالیتش ادامه داده و میلیون‌ها دلار تراکنش را پردازش کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش رویترز، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «در حالی که اقتصاد ایران در سقوط آزاد است، رژیم تصمیم گرفته است فناوری‌های دارایی دیجیتال را برای برنامه فاسدش، از جمله برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال ثروت به خارج از کشور، به خدمت بگیرد.»

طبق بررسی رویترز، نوبیتکس تحت کنترل دو برادر خانواده خرازی قرار دارد، که یکی از بانفوذترین خانواده‌های حلقه نزدیک جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند و با سه رهبر جمهوری اسلامی‌ــ روح‌الله خمینی، علی خامنه‌ای و مجتبی خامنه‌ای‌ــ از طریق ازدواج خویشاوندی دارند. 

اسناد شرکتی نشان می‌دهد زمانی که این صرافی آغاز به کار کرد، نام علی و محمد خرازی با نام خانوادگی «آقا‌میر» ثبت شده بود که اعضای این خانواده به‌ندرت از آن استفاده می‌کنند. علی و محمد نسل سوم خانواده خرازی به شمار می‌روند و ظاهرا تنها اعضای خانواده‌اند که از نام خانوادگی مشهور «خرازی» استفاده نمی‌کنند و با نام «آقامیر» فعالیت می‌کنند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه اعلام کرد این دو برادر، سید محمدعلی آقامیرمحمدعلی و سید محمد آقامیرمحمدعلی، تحریم شده‌اند؛ امیرحسین راد، مدیرعامل این صرافی، نیز مشمول تحریم‌ها شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در این بیانیه گفت نوبیتکس «حمایت قابل توجهی» از دولت ایران کرده و «تعداد قابل‌ملاحظه‌ای» تراکنش دیجیتال مرتبط با سپاه پاسداران و بانک مرکزی را تسهیل کرده است. در این بیانیه آمده است: «در پی آغاز عملیات رزمی آمریکا در ایران، نوبیتکس در حفاظت و انتقال دارایی‌ها و وجوه به خارج از ایران نقش داشت تا ثروت رژیم را، با وجود قطعی اینترنت، حفظ کند.»

این صرافی روز چهارشنبه در تلگرام بیانیه‌ای خطاب به مشتریانش منتشر کرد و نوشت با توجه به «چالش‌های منحصربه‌فردی که کسب‌وکارهای ایرانی فعال در عرصه بین‌المللی با آن مواجه‌اند»، پیش‌بینی می‌کند تا سال‌ها مشکلات احتمالی مرتبط با تحریم‌ها داشته باشد.

در این بیانیه آمده است: «بر همین اساس، آمادگی‌های فنی و عملیاتی لازم برای مواجهه با چنین شرایطی از مدت‌ها قبل بخشی از برنامه‌ریزی ما بوده است.»

نوبیتکس در ایمیلی به رویترز در ماه آوریل گفته بود هیچ ارتباط مستقیمی با دولت ندارد و کمک به رژیم را رد کرده بود. این شرکت گفته بود هرگونه وجوه غیرقانونی که از طریق نوبیتکس جابه‌جا شده، بدون تایید یا اطلاع مدیریت صورت گرفته است. این شرکت همچنین گفته بود برادران خرازی هرگز از هویت دیگری استفاده نکرده‌اند یا هویت خود را تغییر نداده‌اند.