هشدار صد سازمان درباره گرسنگی در غزه؛ ویتکاف در تلاش برای آتش‌بس عازم رم می‌شود

گروه‌های بشردوستانه می‌گویند که انبارهای پر از تدارکات دست‌نخورده باقی مانده‌اند، زیرا دسترسی به نوار غزه همچنان مسدود است

فلسطینی‌ها در نوار غزه‌ــ رویترز

خبرگزاری آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، این هفته برای جلساتی درباره جنگ اسرائیل در غزه و برخی مسائل دیگر، به اروپا سفر خواهد کرد.

او افزود که ویتکاف به تلاش برای آتش‌بس در منطقه محصور فلسطینی ادامه خواهد داد.

بر اساس این گزارش، انتظار می‌رود ویتکاف روز چهارشنبه عازم رم شود و روز پنجشنبه با ران درمر، وزیر امور راهبردی اسرائیل، و یک فرستاده ارشد قطر دیدار کند.

این وب‌سایت خبری به نقل از یک منبع آمریکایی و اسرائیلی، گزارش داد که اگر پیشرفت خوبی حاصل شود، ویتکاف تا پایان هفته از رم به دوحه سفر خواهد کرد تا توافق میان اسرائیل و حماس نهایی شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز جمعه گفت که ۱۰ گروگان اسرائیلی دیگر به‌زودی آزاد خواهند شد. ترامپ این موضوع را در جریان ضیافت شام با قانون‌گذاران در کاخ سفید مطرح و از تلاش‌های استیو ویتکاف، فرستاده ویژه‌اش، تقدیر کرد. با این حال درباره آزادی گروگان‌ها جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

رئیس‌جمهوری آمریکا هفته‌ها است که می‌گوید آتش‌بس و توافق درمورد آزادی گروگان‌ها قریب‌الوقوع است، اما این توافق هنوز حاصل نشده است.

سخنگوی شاخه نظامی حماس گفته که این گروه حامی آتش‌بس موقت در جنگ غزه است. با این حال تهدید کرد که اگر در پی مذاکرات فعلی، توافقی حاصل نشود، حماس به درخواست توافق آتش‌بس دائم بازمی‌گردد که در این صورت، اوضاع پیچیده‌تر خواهد شد.

بر اساس پیشنهاد آتش‌بس کنونی، ۱۰ گروگان اسیر در غزه به همراه اجساد ۱۸ اسرائیلی دیگر طی ۶۰ روز به اسرائیل تحویل داده می‌شوند. اسرائیل نیز در ازای این کار، تعدادی از فلسطینی‌های بازداشت‌شده را آزاد می‌کند و کمک‌های بشردوستانه به غزه نیز افزایش می‌یابد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جنگ جاری در غزه تاکنون دو آتش‌بس را از سر گذرانده است که آخرین آن پس از دو ماه، زمانی که حملات اسرائیل در هجدهم مارس بیش از ۴۰۰ فلسطینی را کشت، پایان یافت. این جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ زمانی که حماس به اسرائیل حمله کرد و یک هزار و ۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفت.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که در حملات نظامی اسرائیل از ۷ اکتبر تاکنون، بیش از ۵۹ هزار فلسطینی کشته شده‌اند. این حملات همچنین بحران گرسنگی، آوارگی کل جمعیت غزه و طرح اتهامات نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری و جنایات جنگی در دیوان بین‌المللی کیفری را در پی داشت. اسرائیل این اتهامات را رد می‌کند.

در روزهای گذشته برخی گزارش‌ها درباره کشته‌ شدن ساکنان غزه هنگام دریافت کمک‌های بشردوستانه، با انتقادهایی درباره نحوه کمک‌رسانی به آن‌ها مواجه شد. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، هم‌زمان با ادامه این جنگ، بیش از ۱۰۰ سازمان امدادی روز چهارشنبه هشدار دادند که «گرسنگی گسترده» در سراسر نوار غزه در حال افزایش است و حتی همکاران خودشان نیز اکنون به‌شدت از کمبودها در رنج‌اند.

اسرائیل به دلیل وضعیت فاجعه‌بار ساکنان غزه که بیش از دو میلیون نفرند، تحت فشارهای بین‌المللی فزاینده قرار دارد. حتی پس از آنکه اسرائیل در اواخر ماه مه، به منظور کمک‌رسانی، محاصره بیش از دو ماهه را اندکی کاهش داد، ساکنان غزه همچنان با کمبود شدید مواد غذایی و لوازم ضروری مواجه‌اند و بر اساس گزارش‌ها، اغلب هنگام تلاش برای جمع‌آوری کمک در چند نقطه توزیع کشته می‌شوند.

۱۱۱ سازمان از جمله پزشکان بدون مرز، نجات کودکان و آکسفام در یک بیانیه مشترک، هشدار دادند: «همکاران ما و کسانی که به آن‌ها خدمت می‌کنیم، در حال از بین رفتن‌اند و در حالی که محاصره دولت اسرائیل مردم غزه را گرسنه نگه می‌دارد، امدادگران نیز اکنون به همان صف‌های غذا می‌پیوندند و فقط برای سیر کردن خانواده‌هایشان، در معرض خطر تیراندازی قرار می‌گیرند.»

این گروه‌ها خواستار آتش‌بس فوری، بازگشایی تمام گذرگاه‌های زمینی و جریان آزاد کمک‌‌رسانی از طریق سازوکارهای تحت کنترل سازمان ملل شدند.

سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی از زمان آغاز عملیات بنیاد بشردوستانه غزه تحت حمایت ایالات متحده و اسرائیل در اواخر ماه مه، بیش از یک هزار فلسطینی را که سعی داشتند از کمک‌های غذایی بهره‌مند شوند، کشته‌اند.

اسرائیل ادعا می‌کند که کمک‌های بشردوستانه مجوز ورود به غزه را دارند و حماس را به سوءاستفاده از رنج غیرنظامیان‌ــ از جمله با دزدیدن غذا برای فروش به قیمت‌های گزاف یا تیراندازی به غیرنظامیانی که منتظر کمک‌اند‌ــ متهم می‌کند.

سازمان‌های بشردوستانه در بیانیه‌شان تاکید کردند که انبارهای پر از تدارکات، هم در خارج از غزه و هم در داخل آن قلمرو، دست‌نخورده باقی مانده‌اند، زیرا دسترسی‌ها همچنان مسدود و توزیع غیرممکن است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه گفت «وحشتی» که فلسطینیان در غزه تحت حمله نظامی اسرائیل متحمل می‌شوند، در سال‌های اخیر بی‌سابقه است. او تاکید کرد که اسرائیل هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان و کارکنان امدادی را به‌عنوان بخشی از جنگ خود با حماس، انکار می‌کند.

بیش از ۲۴ کشور غربی به‌تازگی خواستار پایان فوری این جنگ شده‌ و هشدار داده‌اند که رنج در غزه به وضعیت بحرانی رسیده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل خواست که از تمام ابزارهای ممکن برای حل مسالمت‌آمیز اختلاف‌ها استفاده کنند.

بیشتر از جهان