آلمان روز جمعه ۲۷ تیرماه، ۸۱ شهروند افغانستان را که در این کشور به دلیل ارتکاب جرائم مختلف، محکوم شده بودند، به کابل اخراج کرد.
آسوشیتد پرس گزارش داد که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان این دومین مورد اخراج افغانها از آلمان است. همزمان عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت طالبان، اعلام کرد که اخراج افغانها از آلمان با هماهنگی این گروه و پس از «گفتگوهای مفصل میان امارت اسلامی افغانستان و جمهوری فدرال آلمان» انجام شد و این ۸۱ افغان در راه کابلاند.
سخنگوی وزارت خارجه طالبان تصریح کرد که بر اساس هماهنگی انجامشده میان این گروه و دولت آلمان، کنسولگری افغانستان در آلمان در تهیه اسناد لازم برای اخراج این افراد کمک کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این نخستین مورد اخراج افغانها از آلمان از زمان روی کار آمدن دولت جدید در برلین است؛ دولتی که وعده داده بود سیاستهای سختگیرانهتری را در قبال مهاجران در پیش بگیرد.
وزارت کشور آلمان اعلام کرد که همه اخراجشدگان مردند و پیش از این در دادگاهها، به دلیل ارتکاب «سنگینترین جرائم»، محکوم شدهاند. در بیانیههای جداگانه وزارت کشور آلمان و وزارت خارجه طالبان آمده که این روند با کمک قطر انجام شد و وزارت کشور آلمان اضافه کرده است که قصد دارد در آینده افراد بیشتری را به افغانستان اخراج کند.
دولت آلمان از زمان بازگشت طالبان به قدرت، نخستینبار در اوت ۲۰۲۴ و پس از حمله یک مهاجم افغان به یک گردهمایی مخالفان اسلام در شهر مانهایم که به کشته شدن یک افسر پلیس و زخمی شدن دستکم پنج نفر انجامید، برای اخراج افغانهای مجرم وارد عمل شد و در نخستین اقدام، ۱۸ تبعه افغانستان را که در دادگاههای این کشور مجرم شناخته شده بودند، به کابل اخراج کرد.
عکسی از صحنه حمله مهاجم افغانتبار در شهر مانهایم و افسر پلیس آلمانی که در این حمله جان باختــ رسانههای اجتماعیفریدریش مرتس، صدراعظم جدید آلمان، سیاست مهاجرتی سختگیرانه را یکی از محورهای اصلی کارزار انتخاباتی خود در انتخابات ماه فوریه مطرح کرده بود. دولت او در اوایل ماه مه، شمار بیشتری مامور پلیس در مرزها مستقر و اعلام کرد پناهجویانی را که تلاش میکنند به بزرگترین اقتصاد اروپا وارد شوند، بازخواهد گرداند. این دولت روند پیوستن خانوادهها را هم برای بسیاری از مهاجران به حالت تعلیق درآورد.
آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت که پرواز حامل افغانهای اخراجشده به کابل صبح جمعه، چند ساعت پیش از دیدار الکساندر دوبرینت، وزیر کشور آلمان، با همتایانش از پنج کشور همسایه فرانسه، لهستان، اتریش، دانمارک و جمهوری چک و مگنوس برونر، کمیسر مهاجرت اتحادیه اروپا، انجام شد. شرکتکنندگان در این نشست درباره مهاجرت صحبت میکنند و قرار است تصمیمهای مشترکی اتخاذ شود.
پیش از این مقامهای آلمانی از جمله وزیر کشور از گفتگوی مستقیم با رژیم طالبان درباره هماهنگی برای اخراج مهاجران افغان سخن گفته بودند. طالبان نیز با استقبال از این اقدام اعلام کردند که برای گفتگو و همکاری با همه کشورهای جهان در مسائل مربوط با مهاجران افغان آمادهاند.