در آستانه سفر نتانیاهو به واشینگتن؛ وزیر دفاع اسرائیل: جنگ غزه به پایان نزدیک می‌شود

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند دولت ترامپ و میانجی‌گران قطری درباره احتمال دستیابی به توافق اسرائيل و حماس خوش‌بین‌اند

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، در اظهاراتی تازه‌ گفت که جنگ اسرائیل در نوار غزه به پایان خود نزدیک می‌شود.

به گزارش العربیه، کاتز یک هفته پس از پایان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با جمهوری اسلامی، در بیانیه‌ای گفت: «ما اکنون به پایان عملیات در غزه نزدیک می‌شویم.»

او اهداف اسرائیل در این درگیری از جمله آزادی همه گروگان‌ها و شکست حماس را تکرار کرد.

وب‌سایت آمریکایی اکسیوس نیز در گزارشی نوشت که مقام‌های اسرائیلی می‌گویند دولت ترامپ و میانجی‌گران قطری درباره احتمال دستیابی به توافق خوش‌بین‌اند، هرچند تاکید کرده‌اند اسرائیل هنوز دلیل این خوش‌بینی را درک نمی‌کند.

از سوی دیگر، برخی منابع آگاه هم به روزنامه اسرائیل هیوم گفتند که در جلسه روز دوشنبه کابینه اسرائیل، چندین وزیر تاکید کردند که اهداف جنگ در غزه هنوز محقق نشده است و فشار نظامی و سیاسی بر حماس باید ادامه داشته باشد. در مقابل، رئیس ستاد ارتش اسرائیل در آن جلسه ارزیابی‌ ارائه داد که نشان می‌داد نبرد در مراحل پایانی است و لازم است که در مورد مرحله بعدی گفتگو شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این روزنامه اشاره کرد که کابینه اسرائیل قرار است روز پنجشنبه جلسه جدیدی برگزار کند که انتظار می‌رود طی آن، تصمیم‌های نهایی در مورد روند جنگ در غزه، از جمله اقدام‌های میدانی و سیاسی، اتخاذ شود.

این روزنامه در مورد مسیر مذاکرات آتش‌بس هم نوشت که برای دستیابی به توافق موقت احتمال زیادی وجود دارد؛ توافقی که می‌تواند به آزادی تقریبا نیمی از گروگان‌های اسرائیلی در نوار غزه منجر شود.

در همین حال آکسیوس به نقل از منابع اسرائيلی نوشت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز دوشنبه ۱۶ تیرماه میزبان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در کاخ سفید خواهد بود.

نتانیاهو روز یکشنبه «پیروزی در جنگ ۱۲ روزه با جمهوری اسلامی» را فرصتی تازه‌ برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در غزه توصیف کرد. او که در سازمان امنیتی اسرائیل (شین‌ بت) حضور داشت، تاکید کرد که اکنون تمرکز اصلی دولتش، بازگرداندن حدود ۵۰ گروگان باقی‌مانده در نوار غزه است، اگرچه از این تعداد فقط ۲۰ تن زنده مانده‌اند.

نتانیاهو گفت: «همانطور که احتمالا می‌دانید، پس از این پیروزی، فرصت‌های زیادی ایجاد شد. اول، نجات گروگان‌ها. البته، ما همچنین باید مسئله غزه را حل کنیم، حماس را شکست دهیم، اما من معتقدم که هر دو ماموریت را انجام خواهیم داد.»

به گزارش سی‌ان‌ان، اظهارات جدید نتانیاهو نشان‌دهنده تغییر نگرش او درباره غزه و اولویت بخشیدن به آزادی گروگان‌ها به جای پیروزی بر حماس است. ماه‌ها است که نتانیاهو شکست حماس در غزه را در اولویت قرار داده و از «پیروزی کامل» صحبت کرده است. در آغاز ماه مه، او شکست حماس را «هدف عالی» نامیده بود.

دونالد ترامپ هم روز جمعه گفت که ممکن است آتش‌بس جنگ غزه تا هفته آینده برقرار شود. او در مراسمی در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید که به مناسبت توافق کنگو و روآندا برگزار شد، به خبرنگاران گفت که معتقد است آتش‌بس جنگ غزه نیز نزدیک است. او گفت که با برخی از میانجی‌گران آتش‌بس جنگ اسرائیل و حماس صحبت کرده است.

این در حالی است که توافق آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران نیز به کمک ترامپ میسر شد.

در حال حاضر، ۵۰ گروگان اسرائیلی همچنان در اسارت حماس‌اند. این افراد پس از حمله حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به گروگان گرفته شدند. حماس در ابتدا حدود ۲۵۰ نفر را ربود، اما بسیاری از آن‌ها طبق توافق‌های آتش‌بس قبلی آزاد شدند و برخی دیگر را نیز ارتش اسرائیل نجات داد.

مقام‌های بهداشتی تحت کنترل حماس مدعی‌اند که این جنگ سبب کشته شدن ده‌ها هزار نفر از مردم غزه و ویرانی بخش زیادی از این منطقه شده است.

ترامپ روز جمعه در اظهاراتی، وضعیت غزه را «وحشتناک» توصیف کرد، اما ابراز خوش‌بینی کرد که آتش‌بس به‌زودی برقرار می‌شود. او افزود که ایالات متحده همچنان کمک‌های مالی و غذایی گسترده‌ای به مردم غزه ارسال می‌کند و تاکید کرد که کشورهای دیگر باید در این زمینه فعال‌تر باشند.

پیش‌تر اسرائیل هیوم به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد که پس از حمله آمریکا به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی، بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ بر سر پایان سریع جنگ در غزه و گسترش پیمان ابراهیم توافق کرده‌اند. به گفته این رسانه، ترامپ و نتانیاهو در یک تماس تلفنی به این توافق رسیدند که جنگ غزه ظرف دو هفته پایان یابد.

در این گزارش همچنین گفته شد که به جای حماس، چهار کشور عربی، از جمله امارات متحده عربی و مصر، به طور مشترک نوار غزه را اداره خواهند کرد. این در حالی است که کشورهای عربی بارها تاکید کرده‌اند که اگر اسرائیل استقرار تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه را به‌منزله بخشی از مسیر رسیدن به راه‌حل دو کشوری نپذیرد، در بازسازی غزه پس از جنگ مشارکت نخواهند کرد.

بیشتر از جهان