«کیت‌گیت» کره جنوبی؟ غیبت چندماهه بانوی اول کره جنوبی نیز بازار شایعه را داغ کرده است

کیم کون‌ـ‌هی پس از جنجال هدیه کیف دیور چهار ماه است که در انظار عمومی ظاهر نشده است

شاهزاده ویلیام، رئیس‌جمهوری و بانوی اول کره جنوبی، کیت میدلتون (راست به چپ)، نوامبر ۲۰۲۳‌- HENRY NICHOLLS/AFP VIA GETTY IMAGES

 

غیبت چند ماهه بانوی اول کره جنوبی، کیم کون‌ـ‌هی، از زندگی اجتماعی پس از جنجال کیف دیور سوال‌هایی در این کشور شرق آسیا ایجاد کرده است.

هم‌زمان با هیاهو در بریتانیا در مورد مکان احتمالی کیت میدلتون، غیبت کیم به گمانه‌زنی‌های فزاینده در کره جنوبی دامن زده است، و به عقیده تحلیلگران، ممکن است جنجال کیف و انتخابات سراسری در آوریل سال جاری دلیل ناپدید شدن او از عرصه سیاسی باشد.

در بریتانیا، نگرانی‌ها در مورد غیبت کیت از انظار عمومی پس از عمل جراحی شکم در ۱۶ ژانویه افزایش یافته بود، و به گمانه‌زنی‌های فزاینده در مورد سلامتش منجر شد.

کیم در چهار ماه گذشته در انظار عمومی ظاهر نشده است، که اتفاقی غیرعادی برای بانوی اول است، و او از زمان تکیه یون سوک یول به کرسی ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۲، نقشی فعال در عرصه سیاست کره جنوبی ایفا کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آخرین بار که کیم ۵۱ ساله مشغول فعالیتی اجتماعی دیده شد در دسامبر ۲۰۲۳، همراه شوهرش یون در سفر به هلند بود که آخرین سفر خارجی سال آن‌ها محسوب می‌شد.

این سفر یک ماه پس دیدار یون و کیم با زوج سلطنتی در بریتانیا بود که شاهدخت کیت و شاهزاده ویلیام مسئولیت خوشامدگویی و پذیرایی از آن‌ها در مدت این سفر رسمی را بر عهده داشتند.

کیم که یک پالتوی خاکستری بلند به تن داشت، در تصویر کنار شاهدخت دیده می‌شد، در حالی که مهمان‌ها از گارد احترام سلطنتی سان می‌دیدند، و سپس روزی پر از قرار و دیدار داشتند.

در همان دوره بود که جنجال کیف دیور اوج گرفت و به یک مناقشه سیاسی در کره جنوبی تبدیل شد، و در اوایل فوریه، برای اولین بار طی ۹ ماه، میزان رضایت از عملکرد یون را به زیر ۳۰ درصد رساند.  

این جنجال پس از آن به تیتر خبرها تبدیل شد که ویدیو دوربین نظارتی نشان داد بانوی اول یک کیف کوچک کریستین دیور لوکس به ارزش سه میلیون وون (۱۷۴۲ پوند) هدیه گرفت، و به این ترتیب قانون ضدرشوه را نقض کرد.

این ویدیو در حزب یون آشوب به پا کرد، و هم‌زمان حزب مخالف دولت (اپوزیسیون) خواستار عذرخواهی رئیس‌جمهوری و بانوی اول شد، که با الهام از ملکه بدنام فرانسه، به او لقب «ماری آنتوانت سئول» را دادند.

پروفسور کاترین جلیسون از دانشگاه اوهایو به نشریه استریت تایمز (Strait Times) گفت: «در آمریکا، اگر بانوی اول مدتی طولانی از انظار عمومی پنهان شود، موضوع گمانه‌زنی بی‌پایان خواهد بود.»

سوجین لیم، استاد مطالعات کره در دانشگاه سنترال لنکشر، به ایندیپندنت گفت «انتخابات پیش‌رو در کره جنوبی برای انتخاب اعضای مجلس علت غیبت کیم از عرصه عمومی» است. 

ممکن است حزبی سیاسی نزدیک «ایام انتخابات» چنین تصمیم‌هایی بگیرد، «به‌خصوص وقتی بانوی اول به دلایل سیاسی، رسوایی‌ها یا مسائلی همراه داشته باشد».

او گفت: «به‌منظور جذب بیشترین رای ممکن برای حزب پیشتاز، بهتر است مسائل، از جمله مناقشه کیف دیور او، به حداقل برسند.»

به گزارش استریت تایمز، غیبت کیم از مراسم ۲۰۲۴ یادبود اول مارس جنبش استقلال «بی‌سابقه» بود زیرا از سال ۱۹۹۸ به این‌سو، تمام بانوهای اول در این مراسم شرکت کرده بودند.

سوای مناقشه کیف دیور، پس از اتهام‌های دخالت کیم در دستکاری سهام و اتهام‌های سرقت ادبی در دانشگاه، نقش و مسئولیت‌های او زیر سوال رفته بود.

اتهام‌های دستکاری سهام به دوره پیش از ازدواج او با یون در سال ۲۰۱۲ مربوط می‌شود. این موضوع  سبب شد «حزب دموکراتیک کره»، حزب اپوزیسیون اصلی در این کشور، لایحه‌ای را تصویب کند و خواستار انتصاب بازپرسی ویژه برای بررسی این اتهام‌ها شود. با وجود این، یون در دسامبر با استفاده از حق وتویش [رای مخالف]، جلو این لایحه را گرفت.

© The Independent

بیشتر از جهان