نخست‌وزیر قطر: مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها پس از ترور العاروری دشوارتر شده است

او در دیدار با اعضای خانواده گروگان‌های اسرائیلی در دوحه متعهد شد بدون توجه به چالش‌ها، به تلاش برای تضمین یک توافق تازه‌ میان اسرائیل و حماس در مورد گروگان‌ها ادامه دهد

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر قطر، گفت ترور صالح عاروری، معاون دفتر سیاسی حماس در بیروت، تلاش‌ها به منظور دستیابی به توافقی جدید برای آزادی گروگان‌ها را دشوارتر کرده است.

اکسیوس به نقل از یک مقام قطری و یک منبع اسرائیلی نوشت که بر سر راه مذاکرات آزادی گروگان‌ها چالش‌های تازه‌ای به وجود آمده و گفت‌وگو با حماس پس از رویدادهای بیروت، دشوارتر شده است.

سخنان نخست‌وزیر قطر که روز شنبه ۶ ژانویه (۱۶ دی) در دوحه در نشستی با حضور اعضای خانواده‌ شش گروگان‌ اسرائیلی و آمریکایی بیان شد، نشان می‌دهد که افزایش تنش‌ها در منطقه، تلاش‌ها برای تضمین یک توافق حساس برای آزادی ده‌ها گروگان‌ باقی‌مانده را پیچیده کرده است.

در حمله هفته گذشته اسرائیل به پایگاه حزب‌الله در جنوب بیروت، علاوه بر صالح العاروری، تعدادی دیگر از رهبران گردان‌های قسام نیز کشته شدند. در پی این رویداد، نگرانی از افزایش تنش‌ها در منطقه بالا گرفت.

به گفته دو مقام قطری و یک منبع اسرائیلی، نخست‌وزیر قطر در دیدار با اعضای خانواده گروگان‌ها، متعهد شد که شخصا کوتاه نمی‌آید و بدون توجه به چالش‌ها، به تلاش برای تضمین یک توافق تازه‌ در مورد گروگان‌ها ادامه می‌دهد.

تایمز اسرائیل نیز به نقل از منابع آگاه نوشت مذاکراتی را که در جریان بود، دیوید بارنئا، رئیس موساد، پیشنهاد کرده و بر آزادی نزدیک به ۴۰ گروگان از جمله زنان و مردان بالای ۶۰ سال و کسانی که بیماری‌های جدی داشتند، متمرکز بود. در صورت آزادی گروگان‌ها، اسرائیل عملیات نظامی در غزه را تا یک ماه متوقف و تعدادی از اسرای امنیتی فلسطینی را نیز آزاد می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حماس هفته گذشته به این توافق رغبت چندانی نشان نداد و تاکید کرد که تنها به توافقی علاقه‌مند است که به آتش‌بس دائمی بینجامد، چیزی که اسرائیل به آن تن نمی‌دهد و آن‌طور که بارها تاکید کرده است، تا «نابودی حماس» به جنگ در غزه پایان نخواهد داد.

اعضای خانواده‌ گروگان‌ها در نخستین سفرشان به دوحه با محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، وزیر خارجه قطر، هم دیدار کردند. او  که ریاست تیم مذاکره‌کننده قطر با حماس و اسرائیل را برعهده دارد، یکی از طراحان توافق پیشین بود که به آزادی بیش از یک‌صد گروگان انجامید.

از مجموع نزدیک به ۲۴۰ گروگانی که در حمله ۷ اکتبر حماس به جنوب اسرائیل ربوده شده بودند، ۱۰۵ گروگان در هفته‌های گذشته آزاد شده‌اند. به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که هنوز ۱۳۶ گروگان در دست حماس باقی‌ مانده‌اند که همه آن‌ها زنده نیستند. نیروهای دفاعی اسرائیل با استناد به اطلاعات جدید، مرگ ۲۵ تن از گروگان‌های در دست حماس را تایید کرده‌اند.

از زمان حمله مرگبار حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر، کنگره ایالات متحده و سازمان‌های یهودی‌آمریکایی قطر را به دلیل رابطه‌اش با حماس تحت فشار فزاینده‌ای قرار داده‌اند؛ این درحالی است که ایالات متحده، اسرائیل و چند کشور دیگر حماس را سازمانی «تروریستی» تلقی می‌کنند.

حمله حماس به اسرائیل نزدیک به یک‌هزار و ۲۰۰ کشته به جا گذاشت. در پی آن، اسرائیل به حماس اعلام جنگ کرد و غزه را زیر آتش هوایی و زمینی سنگین گرفت. حمله اسرائیل به ویرانی بیش از ۷۰ درصد نوار غزه منتهی شده و به گفته وزارت بهداشت فلسطین نزدیک به ۲۳ هزار کشته داشته است.

بیشتر از جهان