یک فرمانده پلیس محلی دولت پیشین افغانستان در فاریاب کشته شد

سخنگوی پلیس طالبان دلیل کشته شدن این نظامی پیشین را «خصومت شخصی» خواند

ترکیبی از عکس خان‌شیرین تگابی و گروهی از نیروهای پلیس محلی در استان فاریاب، در شمال افغانستان، در سال ۲۰۱۵-WAKIL KOHSAR/AFP

خان‌شیرین تگابی، از فرماندهان پلیس محلی در شهرستان شیرین‌ تگاب استان فاریاب در شمال افغانستان، روز دوشنبه ۱۱ دی‌ماه، در منطقه دریاچه گورزاد، به دست افراد مسلح ناشناس کشته شد. هدایت‌الله رشیدی، سخنگوی پلیس طالبان در فاریاب، در گفت‌وگو با طلوع نیوز کشته شدن خان شیرین تگابی را تایید کرد، اما جزئیات بیشتری در مورد عوامل این حادثه ارائه نکرد.

رشیدی مدعی شد که این فرمانده پلیس محلی دولت پیشین، به‌دلیل «خصومت شخصی» کشته شده، اما هنوز فرد یا گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت، ده‌ها فرمانده و سرباز دولت پیشین افغانستان در شهرهای مختلف این کشور در حمله‌های افراد مسلح ناشناس کشته شدند. طالبان که از طرف سازمان‌های حقوق بشری به دست داشتن در این قتل‎‌ها متهم‌اند، اتهام دخالت در این قتل‌ها را رد کرده‌اند و مدعی‌اند که با پیروی از فرمان عفو ملا هیبت‌الله آخوندزاده، زمینه زندگی برای همه نیروهای نظامی دولت پیشین افغانستان فراهم شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

همزمان با کشته شدن خان‌شیرین، فرمانده پلیس محلی در دولت پیشین، یک آموزگار زبان انگلیسی به نام عبدالرشید درویش، در منطقه قرغه در حومه شهر کابل، کشته شد. عبدالرشید درویش در یک مرکز آموزش زبان به نام «مسلم» تدریس می‌کرد و هنوز فرد یا گروهی مسئولیت قتل او را برعهده نگرفته است.

قتل‌های مرموز کارکنان و نظامیان دولت پیشین افغانستان و افراد غیرنظامی در هفته‌های اخیر در شهرهای مختلف افزایش یافته است، اما سخنگویان طالبان در مورد این حوادث سکوت می‌کنند و سعی می‌کنند از بازتاب جزئیات آن در رسانه‌ها جلوگیری کنند.

همزمان با افزایش قتل‌های مرموز، حمله‌های جبهه‌های مقاومت ملی و آزادی به طالبان نیز افزایش یافته است.

جبهه مقاومت ملی، شب سه‌شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای گفت اعضای این جبهه به یک خودرو حامل اعضای طالبان در شهرستان امام صاحب استان قندوز در شمال افغانستان حمله کردند که در نتیجه آن، یک عضو طالبان کشته و دو تن دیگر مجروح شدند. جبهه مقاومت ملی در یک هفته گذشته دست‌کم از سه حمله به طالبان در پروان و کاپیسا خبر داده بود. این حمله‌ها که به هنگام شب‌ و به قرارگاه‌های نظامی طالبان انجام شده بود، تلفاتی نیز برجای گذاشته است.

جبهه مقاومت ملی یکشنبه گذشته در گزارشی که از فعالیت اعضای خود در شش ماه گذشته منتشر کرد، گفت در این مدت ۱۲۸ عضو طالبان در حمله‌های چریکی در شهرهای مختلف افغانستان کشته شدند.

همچنین یک منبع آگاه در جبهه آزادی افغانستان گفت نیروهای این جبهه از اول ژانویه ۲۰۲۳ تا ۳۰ دسامبر، حدود ۷۴ حمله به طالبان را سازماندهی و اجرا کردند که به وارد آمدن تلفات به افراد این گروه منجر شده است.

جبهه آزادی افغانستان در بیشتر موارد، از حمله به افرادی در صفوف طالبان خبر می‌دهد که در بازداشت، تهدید و آزار و اذیت نظامیان پیشین دست داشته‌اند. این جبهه که نظامیان پیشین افغانستان آن را شکل داده‌اند، در یکسال گذشته در ۱۲ استان افغانستان در حمله‌های چریکی، قرارگاه‌ها، افراد و فرماندهان طالبان را هدف قرار داده است.

بیشتر از جهان