رئیس آژانس فضایی روسکوسموس روسیه روز جمعه اعلام کرد که این کشور موشک بالستیک قارهپیمای پیشرفتهای را مستقر کرده است که ولادیمیر پوتین درباره آن گفته بود دشمنان مسکو را وادار میکند «دوباره فکر کنند».
به گزارش آسوشتیدپرس و به نقل از خبرگزاریهای روسی، یوری بوریسوف، رئیس آژانس فضایی روسکوسموس، گفت که موشکهای سارمات در وضعیت «آمادهباش رزمی» قرار گرفتهاند.
سارمات یکی از چندین سلاح پیشرفتهای است که پوتین در سال ۲۰۱۸ توسعه آن را اعلام کرد. این موشک که از طرف کشورهای غربی با اسم «شیطان» نامگذاری شده و میتواند کلاهکهای هستهای متعدد را حمل کند، قرار است جایگزین موشکهای آر-۳۶ شود.
بر اساس گزارشها، موشکهای سارمات با سرعت ۲۵ هزار کیلومتر در ساعت به هدف میرسند. روسیه مدعی است که این موشک مرحله اولیه پرتاب کوتاهی دارد که باعث میشود زمان کمی در اختیار سیستمهای نظارتی به منظور ردیابی آن وجود داشته باشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در سال ۲۰۲۲، حدود دو ماه پس از اعزام نیروهای روسیه به اوکراین، پوتین گفت که موشک سارمات «بهطور قابل اعتمادی امنیت روسیه را در برابر تهدیدهای خارجی تضمین میکند و کسانی را که در گرماگرم لفاظیهای تهاجمی سعی در تهدید کشور ما دارند، مجبور میکند که دوباره فکر کنند».
روسیه یکی از کلاهکهای سارمات را در جریان سفر جو بایدن به اوکراین در فوریه ۲۰۲۳ آزمایش کرد. بعضی منابع آگاه خبری مدعی شدهاند آن آزمایش موفقیتآمیز نبود.
در روزهای گذشته، یک کارشناس اطلاعاتی مدعی شد که حمله ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، به اوکراین «بزرگترین شکست مفتضحانه اطلاعاتی» او بود.
کالدر والتون، استاد دانشگاه هاروارد و نویسنده کتاب «جاسوسها: جنگ اطلاعاتی میان شرق و غرب»، در مقالهای که در ساندی تایمز منتشر شد، گفت که سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) در تدارک حمله این کشور به اوکراین ناموفق عمل کرد.
به گفته والتون، احتمالا پوتین اطلاعات درست دریافت نکرده بود. او تاکید کرد که بهدلیل رویکرد پوتین، کارکنانش سعی کردهاند اطلاعاتی که فراهم میکنند مورد تایید دیدگاههای رئیسجمهوری باشد تا خطر مخالفت با او را به جان نخرند.
تصمیم روسیه برای استقرار موشک بالستیک پیشرفتهاش همزمان با آن است که کمک کشورهای غربی به اوکراین ادامه دارد.
خبرگزاری رویترز روز شنبه در گزارشی نوشت بر اساس سندی که مشاهده شده است و دو مقام آمریکایی بهطور جداگانه تایید کردهاند، دولت بایدن برای اولین بار مهمات جنگی جنجالی حاوی اورانیوم ضعیفشده را به اوکراین ارسال میکند.
به گفته مقامهای آمریکایی، ارزش و محتوای بستههایی که قرار است ارسال شوند هنوز در حال نهایی شدناند. یکی از این مقامهای مطلع گفت بسته کمکی آینده احتمالا بین ۲۴۰ تا ۳۷۵ میلیون دلار ارزش خواهد داشت.
از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، دستکم ۴۳ میلیارد دلار کمک نظامی-امنیتی در اختیار اوکراین قرار داده است. او بار دیگر از نمایندگان کنگره آمریکا خواست که اختصاص منابع مالی ۱۳ میلیارد دلاری کمک نظامی جدید را تایید کنند.
همزمان با تداوم حملههای هوایی روسیه به شهرهای مختلف اوکراین، دولت آمریکا دوشنبه ۱۴ اوت (۲۳ مرداد)، اعلام کرد که ۲۰۰ میلیون دلار دیگر تجهیزات نظامی در اختیار اوکراین قرار میدهد تا توان نظامی این کشور را در برابر حملههای مستمر روسیه افزایش دهد.