شورای مقاومت ملی برای نجات: جبهه‌های سیاسی و مدنی مخالف طالبان متحد شوند

جبهه آزادی افغانستان: «مبارزه نظامی تنها راه باقی‌مانده برای پایان دادن به سلطه غاصبانه طالبان است»

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، گزینه گفت‌وگو را برای تغییر وضعیت در افغانستان مقدم می‌شمارد - رسانه‌های اجتماعی

هم‌زمان با دوسالگی به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، در بیانیه‌ای، طالبان را یک گروه تروریستی خواند و گفت که سلطه طالبان سبب گسترش فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان شده است.

این شورا در دومین سالروز فروپاشی دولت جمهوریت در افغانستان، همه جناح‌های مدنی و سیاسی را به جمع شدن در یک صف واحد و مقابله با «بیداد جاری در کشور» دعوت کرد.

این شورا که متشکل از رهبران سیاسی و سیاستمداران دولت پیشین افغانستان است، در این بیانیه گفت که گفت‌وگوهای اخیر کشورهای خارجی با طالبان، یک جانبه بوده و برای تغییر وضعیت در افغانستان کارساز نیست.

در این بیانیه به آخرین ملاقات و گفت‌وگوی وزیر خارجه طالبان با نمایندگان آمریکا در دوحه که در اواخر ماه ژوئیه انجام شد، اشاره شده و آمده است: «گفت‌وگوهای یک‌جانبه که این روزها به‌صورت پنهانی با گروه طالبان صورت می‌گیرد، هرگز نمی‌تواند به نفع مردم افغانستان و تضمین‌کننده ثبات سیاسی در افغانستان باشد.»

این شورا همواره اعلام کرده است که گزینه مصالحه و گفت‌وگو با طالبان را به گزینه نظامی ترجیح می‌دهد. اخیرا محمد الماس زاهد، مشاور پیشین رئیس‌جمهوری غنی و عضو شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، گفت که اعضای این شورا ارتباط‌هایی با رهبری طالبان دارند و تلاش می‌کنند تا زمینه گفت‌وگوهای بین افغان‌ها را فراهم کنند.

در همین حال، جبهه آزادی افغانستان که در روزهای اخیر حمله‌های چریکی به پاسگاه‌های طالبان در شهرهای مختلف افغانستان را افزایش داده است، در بیانیه‌ای به مناسب دومین سالروز سقوط دولت جمهوریت به دست طالبان گفت که تنها گزینه باقی‌مانده برای مقابله با طالبان، رویارویی مسلحانه است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این بیانیه، علاوه بر ستایش از مبارزات سیاسی، مدنی، فرهنگی و اجتماعی زنان و مردان در داخل و خارج از کشور، آمده است: «ما نقش و جایگاه مبارزات مسلحانه در برابر این گروه متحجر و خون‌خوار را اساسی و حیاتی دانسته و در هر صورت به مبارزه و پیکار خویش برای آزادی سرزمین و مردم ما ادامه می‌دهیم.»

این جبهه مدعی شد که حمله‌های هواپیماهای بدون سرنشین پاکستانی به مناطق جنوب افغانستان و نیز تشدید حمله‌ها در خاک ایران، نشان‌دهنده حمایت طالبان از گروه‌های تروریستی و تشدید تهدیدها برای همسایگان افغانستان است.

در همین حال، شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان نیز هشدار داد که طالبان از نظر ماهیت یک گروه تروریستی‌اند که با تسلط دوباره بر افغانستان زمینه رشد سایر گروهای تروریستی را نیز در کشور فراهم کرده‌اند.

این شورا گفت که برخلاف انتظار کشورهای جهان، طالبان به هیچ‌یک از وعده‌هایشان در مورد مبارزه با تروریسم و تامین حقوق بشر و آزادی بیان، که در توافقنامه صلح دوحه ذکر شده بود، عمل نکرده‌اند.

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، در بیست‌وهفتم مرداد، نشستی را در زمینه بررسی وضعیت افغانستان در دومین سال سلطه طالبان و ارائه راهکارهایی برای بهبود، برگزار کرد.