شماری از شهروندان کشورهای مختلف از جمله آمریکا در زندان‌های طالبان محبوس‌اند

هیئت‌های طالبان و آمریکایی در مذاکرات اخیردوحه در مورد آزادی شهروندان آمریکایی نیز صحبت کردند

یک عضو طالبان در حال محافظت از زندان این گروه در کابل‌ــ REUTERS

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، روز دوشنبه تایید کرد شماری از شهروندان کشورهای مختلف جهان از جمله چند شهروند ایالات متحده آمریکا در زندان‌های این گروه در افغانستان محبوس‌اند. مجاهد به طلوع نیوز گفت که شهروندان کشورهای مختلف جهان به دلایل مختلف از جمله «مسائل امنیتی» در بازداشت‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد در مورد چگونگی رسیدگی به پرونده‌ این افراد در نهادهای قضایی رژیم طالبان گفت: «اگر ثابت نشود این افراد مجرم‌اند، آزاد می‌شوند اما اگر هم مجرم شناخته شوند، کوشش می‌کنیم برای آن‌ها راه‌حل‌هایی پیدا کنیم.»

سخنگوی طالبان درباره تعداد شهروندان خارجی بازداشت‌شده در افغانستان اطلاعاتی نداد و مشخص هم نکرد چه تعداد این افراد شهروندان ایالات متحده‌اند.

پیش از این تصور می‌شد که مارک فریکس، کهنه‌سرباز آمریکایی که پیش از سلطه طالبان بر افغانستان به دست شبکه حقانی ربوده شد و تا سپتامبر ۲۰۲۲ در زندان این گروه بود، آخرین شهروند آمریکایی در زندان‌های طالبان بود. مارک فریکس با حاجی بشیر نورزی، قاچاقچی بین‌المللی مواد مخدر که در آمریکا به حبس ابد محکوم شده بود، مبادله شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

توماس وست و رینا امیری، فرستاده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان که روزهای ۳۰ و ۳۱ ژوییه مذاکراتی با طالبان داشتند، در اعلامیه‌ای گفتند که در این مذاکرات در مورد آزادی شهروندان خارجی بازداشت‌شده نیز با طالبان گفت‌وگو کرده‌اند. البته در این اعلامیه هم مشخص نشد که چه تعداد شهروندان آمریکایی در زندان‌های طالبان‌اند. از طرفی، طالبان هم در اطلاعیه‌ای که در مورد مذاکرات دوحه منتشر کردند، به این مسئله اشاره‌ای نکردند.

بر اساس ارقامی که مقام‌های طالبان به رسانه‌ها دادند، حدود ۱۵ هزار نفر در زندان‎‌های رژیم حاکم در کابل نگهداری می‌شوند که همه آنان طی دو سال گذشته بازداشت شده‌اند.

از سال ۲۰۲۱ تاکنون شمار زیادی از نظامیان و کارمندان دولت پیشین، زنان معترض، منتقدان طالبان و فعالان رسانه‌ای بازداشت و زندانی شدند. در میان افراد بازداشت‌شده شهروندان شماری از کشورها از جمله بریتانیا و ایالات متحده نیز هستند. بازداشت و زندانی شدن شهروندان کشورهای غربی باعث شده است که هیئت‌هایی از طرف این دولت‌ها بارها برای مذاکره با طالبان اقدام کنند. برخی کارشناسان می‌گویند که طالبان با گروگان گرفتن شهروندان غربی دولت‌های غربی را وادار به باج‌ دادن می‌کنند و از این طریق در تلاش‌اند جایگاهشان را در تعامل با دولت‌ها تثبیت کنند.

بخشی از مذاکراتی که در دو سال گذشته میان طالبان و هیئت‌های آمریکایی و بریتانیایی در دوحه و کابل انجام شد، به منظور آزادسازی شهروندان این کشورها بود. با این حال هنوز تعداد دقیقی شهروندان خارجی در زندان‌های طالبان مشخص نیست.

بیشتر از جهان