حنا ربانی کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان، با وزیر خارجه طالبان در کابل ملاقات کرد

«اگر ملاقات ربانی در کابل موفقیت‌آمیز باشد، زمینه سفر بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان، به کابل نیز فراهم خواهد شد»

حنا ربانی‌کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان، روز سه‌شنبه هشتم آذر(۲۹ نوامبر) در راس یک هیئت دولتی، به کابل وارد شد. اعضای هیئت پاکستانی در این سفر با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان و برخی دیگر از اعضای کابینه این گروه دیدار می‌کنند. گفته می‌شود اهداف سفر حنا ربانی، بر موضوع‌های امنیتی، اقتصادی و آموزشی متمرکز است.

دفتر مطبوعات وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که حنا ربانی در سفر یک‌روزه‌ خود به کابل، با طالبان درباره مسائل سیاسی مذاکره می‌کند. بنا به گزارش این دفتر، در این سفر در خصوص روابط دوجانبه از جمله همکاری در زمینه‌های آموزشی، تجارت و سرمایه‌گذاری، ارتباطات منطقه‌ای، تماس‌های مردمی و مسائل مربوط به امنیت منطقه گفت‌وگو خواهد شد.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان آمده است: «پاکستان به عنوان دوست و همسایه افغانستان، مجددا بر همبستگی پایدار خود با مردم افغانستان تاکید خواهد کرد؛ به‌ویژه از طریق تلاش‌هایش برای کاهش بحران انسانی در افغانستان و ایجاد فرصت‌های واقعی برای شکوفایی وضعیت اقتصادی مردان، زنان و کودکان افغان.»

عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان و هیئتی از سفارت پاکستان در فرودگاه کابل از حنا ربانی استقبال کردند. او از فرودگاه به مقر وزارت خارجه طالبان رفت. تلویزیون ملی افغانستان (تحت کنترل طالبان) ویدیویی از دیدار مقام‌های طالبان به رهبری امیرخان متقی با هیئت پاکستانی به رهبری حنا ربانی کهر، منتشر کرد اما درباره موضوع‌های موردبحث در این دیدار، توضیح خاصی ارائه نداد.

با این حال، وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که اگر ملاقات حنا ربانی در کابل موفقیت‌آمیز باشد، زمینه سفر بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان، به کابل نیز فراهم خواهد شد. بر اساس بیانیه وزارت خارجه پاکستان، قرار است هیئت پاکستانی به رهبری حنا ربانی کهر، نگرانی‌های پاکستان را در مورد تشدید حملات تروریستی علیه نیروهای امنیتی پاکستان از منشا افغانستان را به مقام‌های طالبان منتقل کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این سفر دقیقا در بحبوحه اعلام لغو آتش‌بس میان تحریک طالبان پاکستان و دولت این کشور صورت گرفت. تحریک طالبان پاکستان که تابستان گذشته با میانجی‌گری طالبان و شبکه حقانی، با دولت پاکستان به آتش‌بسی نامحدود متعهد شد، اکنون اعلام کرده است که دیگر به این آتش‌بس پایبند نخواهد بود.

البته در مدت آتش‌بس هم دو طرف بارها با هم درگیر شدند و تحریک طالبان پاکستان همچنان به حمله به ایست‌‌بازرسی‌های نظامیان پاکستانی ادامه داد.

در بیشتر از یک سال گذشته و با سلطه طالبان بر افغانستان، میزان حملات نیروهای تحریک طالبان به پاکستان به‌شدت افزایش یافت. دولت پاکستان بارها در مجامع جهانی، نگرانی خود را از تقویت گروه‌های تروریستی در داخل خاک افغانستان اعلام کرده است.

بر اساس گزارش‌ مراکز پژوهشی، گروه تحریک طالبان پاکستان که در شرق افغانستان مستقرند، از فروش اسلحه و تجهیزات جامانده آمریکایی سود زیادی برده‌اند و از طرفی، به دلیل داشتن حمایت طالبان افغانستان، برای جولان در خاک افغانستان و حمله از آن طریق به پاکستان، فضای بیشتری یافته‌اند.

بیشتر از جهان