صلاح‌الدین ایوبی از طالبان جدا شد

«صلاح‌الدین ایوبی با شورای امنیت حکومت پیشین همکاری می‌کرد و فرد مهمی برای طالبان نیست»

صلاح الدین ایوبی چهار سال در زندان امنیت ملی پیشین زندانی بود- AFP/WAKIL KOHSAR

صلاح‌الدین ایوبی، فرمانده ازبک‌تبار طالبان، گفت که با این گروه قطع رابطه کرده است.

منابعی به ایندیپندنت فارسی گفتند که صلاح‌الدین ایوبی که در اصل از ساکنان شهر میمنه، مرکز استان فاریاب در شمال افغانستان بوده است، به خانه‌اش در این شهر برگشته است.

به گفته منابع خبری، صلاح‌الدین ایوبی که گمان می‌رود از فرماندهان بانفوذ و مهم طالبان است، در اصل اهمیتی برای طالبان ندارد و حتی در فاریاب نیز از حمایت مردم برخوردار نیست.

بی‌بی‌سی گزارش داد که صلاح‌الدین ایوبی گفته است تا زمانی که طالبان حکومت فراگیر ایجاد نکنند، حق دسترسی کامل به آموزش به زنان داده نشود، و غصب و کوچ اجباری مردم پایان نیابد، با طالبان همکاری نخواهد کرد، سیاست‌ورزان ازبک‌تبار به ایندیپندنت فارسی می‌گویند که او به حقوق بشر باور ندارد و تنها جویای پول و مقام است. آنان صلاح‌الدین ایوبی را فردی افراطی می‌دانند و می‌افزایند که طالبان خواست‌های او را نپذیرفته‌اند و او نتوانسته است آنچه می‌خواست به دست آورد، از همین رو اعلام کرده است که از طالبان جدا شده است. به گفته آنان، این فرمانده ازبک‌تبار طالبان در میان مردم شمال نفوذ ندارد.

منابع خبری می‌گویند هنگامی که صلاح‌الدین ایوبی در زندان امنیت ملی در کابل زندانی بود، با حکومت پیشین همکاری می‌کرد. به گفته آنان، او اطلاعات و محل حبس ۷۲ تن از نیروهای نظامی حکومت پیشین را که نزد طالبان زندانی بودند، به حکومت داد و نیروهای نظامی در آن زمان توانستند این زندانیان را از حبس طالبان در شهرستان قیصار رها کنند.

صلاح‌الدین ایوبی که در سال ۱۳۹۴ خورشیدی استاندار منصوب طالبان در استان فاریاب بود، هنگامی که از هرات به پاکستان می‌رفت، به دست نیروهای نظامی گرفتار شد و چهار سال زندانی حکومت پیشین بود.

پس از آزادی ۷۲ زندانی حکومت پیشین از زندان طالبان، دولت سابق او را آزاد کرد، اما اعلام کردند که او از زندان امنیت ملی گریخته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این فرمانده ازبک‌تبار طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ میلادی، پس از فرار اشرف غنی از افغانستان، به کاخ ریاست جمهوری در کابل رفت و کنترل آن را به دست گرفت.

او سپس خانه و تمامی خودروهای مارشال عبدالرشید دوستم، معاون پیشین ریاست جمهوری افغانستان، را در منطقه وزیر اکبرخان کابل تصاحب کرد.

پس از آن، او به ریاست ارکان هنگ «تندر» در جنوب شرق افغانستان گمارده شد، و بعد هم به سمت معاون وزارت «انکشاف دهات» (توسعه و بازسازی روستاها) در حکومت طالبان منصوب شد.

صلاح‌الدین ایوبی از نخستین فرماندهان طالبان است که پس از حضور نیروهای آمریکا در افغانستان، در فاریاب به مبارزه مسلحانه علیه حکومت پیشین و نیروهای آمریکا پرداخت.

بیشتر از جهان