عربستان سعودی گزارش‌ها درباره تیرگی روابط با آمریکا را تکذیب کرد

«در ۷۷ سال گذشته روابط عربستان سعودی و آمریکا فراز و فرودهای زیادی داشت اما هرگز مانع همکاری برای یافتن راه‌حل‌های مشترک نشد»

عربستان سعودی خواهان حمایت‌های بیشتر و قاطعانه‌تر ایالات متحده است- REUTERS/Tom Brenner

سفارت عربستان سعودی در واشنگتن، روز پنج‌شنبه اول اردیبهشت، با صدور بیانیه‌ای نسبت به انتشار برخی گزارش‌ها، از تیرگی روابط واشنگتن و ریاض، واکنش نشان داد.

در بیانیه سفارت عربستان سعودی، روابط واشنگتن و ریاض «تاریخی» و «مستحکم» توصیف شده است.

در بخشی از بیانیه روز پنج‌شنبه سفارت عربستان آمده است که مقام‌های دو کشور «روزانه» با هم در تماس‌اند و درباره مسائلی نظیر امنیت، سرمایه‌گذاری و انرژی، هماهنگی‌های نزدیکی وجود دارد.

به نظر می‌رسد بیانیه روز پنج‌شنبه سفارت عربستان سعودی، در واکنش به گزارش روز سه‌شنبه روزنامه وال‌استریت‌ژورنال باشد.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، روز سه‌شنبه هفته پیش در گزارشی نوشت که روابط عربستان و ایالات متحده به پایین‌ترین سطح خود در طی دهه‌های اخیر رسیده است.

علاوه بر روزنامه وال‌استریت‌ژورنال، خبرگزاری بلومبرگ و برخی دیگر از رسانه‌های آمریکایی، طی هفته‌های گذشته، گزارش‌هایی از سردی روابط ریاض و واشنگتن منتشر کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش رسانه‌های آمریکایی، خودداری عربستان سعودی از افزایش تولید نفت، در میانه بحران اوکراین، باعث ناخرسندی مقام‌های آمریکایی شده است. جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا از زمان ورود به کاخ سفید بر خلاف دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا روابط بسیار نزدیکی با ریاض برقرار نکرد. اما پس از بالاگرفتن تنش‌ها در اوکراین، به یکباره از ریاض برای افزایش تولید نفت کمک خواست.

پس از حمله روسیه به اوکراین، بهای جهانی نفت افزایش یافت. به نوشته رسانه‌های آمریکایی، مقام‌های کاخ سفید از عربستان سعودی انتظار داشتند که این کشور با افزایش بیشتر تولید خود، مانع از بالارفتن قیمت نفت شود.

طی ماه‌های گذشته، اقتصاد آمریکا تورم کم‌سابقه‌ای تجربه کرده است. بالا رفتن بهای سوخت یکی از عوامل اصلی تشدید تورم در آمریکا به شمار می‌رود.

در برابر، عربستان سعودی خواهان حمایت‌های بیشتر و قاطعانه‌تر ایالات متحده از این کشور برای مقابله با حوثی‌های یمن، شورشیان شیعی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران، است.

به نظر می‌رسد برنامه هسته‌ای ایران و تلاش‌های دولت فعلی ایلات متحده برای احیای توافق‌نامه «برجام» از دیگر موضوع‌های مورد بحث طرفین است.

در بخشی دیگری از بیانیه روز پنج‌شنبه سفارت عربستان سعودی آمده که در ۷۷ سال گذشته، روابط عربستان سعودی و آمریکا اختلاف‌ها و فراز و فرودهای زیادی داشته است. با این حال، این اختلاف‌ها هرگز مانع از همکاری طرفین برای یافتن راه‌حل‌های مشترک نشده است.

بیشتر از جهان