عزم عربستان سعودی برای گسترش کشاورزی دریایی

هدف دولت عربستان افزایش تولید غذاهای دریایی از ۷۷هزار به ۶۰۰هزار متریک تن تا سال ۲۰۳۰ است

نقطه کانونی برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی فرآوری محصولات دریایی است  - canva

کشاورزی، برداشت و فرآوری محصولات دریایی، نقطه کانونی برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی است که به دنبال انتقال این کشور از تکیه بر نفت به سمت یک اقتصاد متنوع‌تر و کارآفرینانه تر است.

هدف دولت عربستان افزایش تولید غذاهای دریایی از ۷۷هزار به ۶۰۰هزار متریک تن تا سال ۲۰۳۰ است. این تلاش با سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده ۳٫۵ میلیارد دلاری، مشارکت وزارتخانه‌های دولتی، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و نهادها و کارآفرینان را به همراه مؤسسات دانشگاهی پیشرو در بر خواهد داشت.

هدایت این نهادها با دانشگاه علم و صنعت ملک عبدالله است که به‌اختصار KAUST خوانده می‌شود. این دانشگاه مرکز تحقیقاتی و آموزشی گسترده‌ای برای تحصیلات تکمیلی است که در ۱۰۰ کیلومتری شمال جده در ساحل دریای سرخ عربستان سعودی قرار دارد.

به گزارش عرب نیوز دیگر سازمان‌های دانشگاهی تا این حد در توسعه و ترویج آبزی‌پروری در عربستان سعودی فعال نبوده است؛ تلاشی که حداقل به دو دهه قبل باز می‌گردد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یکی از نقاط عطف اولیه KAUST در این زمینه سرمایه‌گذاری مشترک با گروه ملی آبزی‌پروری، Naqua، در سال ۲۰۱۲ برای انجام طیف وسیعی از ابتکارات تحقیقاتی مرتبط با آبزی‌پروری بود که ژنوم میگو، مدیریت آب و بیماری‌های تأثیرگذار بر حیات دریایی و سایر موضوعات را پوشش می‌داد. یک بخش توسعه کسب‌وکار نیز برای مدیریت اجرای پروژه‌های تجاری با هدف‌گذاری روی بازارهای محلی و بین‌المللی ایجاد شد.

همان‌طور که توسط پروفسور چون فونگ شیح، رییس KAUST از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ بیان شد، هدف این سرمایه‌گذاری «کمک به تولید غذای پایدار برای عربستان سعودی، با ترکیب چرخه‌ای کلی‌نگر از آبزی‌پروری و کشاورزی بود.»

در همان سال KAUST شروع به همکاری با کالج کشاورزی و علوم زیستی دانشگاه آریزونا (UA CALS) کرد تا تحقیقاتی را در رابطه با «تلاش با هدف کشاورزی پایدار در میان چالش‌های رو به رشد در تامین سه نیاز اساسی غذا، آب پاک و انرژی» انجام دهد.

در فوریه ۲۰۱۹، KAUST با شرکت توسعه دریای سرخ در پروژه برنامه‌ریزی فضای دریایی، یک تلاش بلندپروازانه برای حفظ و ارتقای تنوع زیستی در تقریباً ۱۳۰۰ کیلومتر مربع از تالاب بکر دریای سرخ، شریک شد.

در کنار حفاظت از دریاها، این پروژه به دنبال ایجاد فرصت‌هایی برای انرژی پایدار، گردشگری و لجستیک، در کنار ترویج آبزی‌پروری دوست‌دار محیط زیست با تولید کربن صفر در عربستان سعودی است.

بیشتر از جهان