ویدیو اختصاصی ایندیپندنت فارسی: بکتاش آبتین تحت تدابیر شدید امنیتی و با عجله به خاک سپرده شد

برخلاف نظر خانواده و کانون نویسندگان، نیروهای امنیتی با جلو انداختن زمان خاکسپاری اجازه شرکت مردم در مراسم تدفین بکتاش آبتین را ندادند

بکتاش آبتین، شاعر، فیلمساز و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، در پی فشار و تهدیدهای نیروهای امنیتی، و بر خلاف خواست خانواده و کانون نویسندگان ایران، بعداز ظهر امروز، یکشنبه ۱۹ دی، در امامزاده عبدالله شهر ری به خاک سپرده شد.

در مراسم خاکسپاری بکتاش آبتین، تنها به جمع محدودی از اعضای خانواده و دوستان او اجازه حضور داده شد.

بکتاش آبتین، صرفا به دلیل فعالیت‌های فرهنگی و تلاش برای انتشار کتابی به مناسبت پنجاه سالگی کانون نویسندگان، به شش سال حبس محکوم شده بود و در شرایط فراگیری کرونا، به زندان برده شد.

کانون نویسندگان ایران، مرگ بکتاش آبتین را «قتل تبهکارانه» خوانده است. فعالان سیاسی و مدنی و بسیاری از شهروندان نیز مرگ بکتاش آبتین را قتل عمد قلمداد کرده‌اند، زیرا مقامات با تاخیر عامدانه در فراهم آوردن امکانات مداوا، عملا زمینه مرگ او را فراهم  کرده‌اند.

خانواده بکتاش آبتین، روز شنبه، ۱۸ دی، و ساعاتی پس از انتشار خبر درگذشت او اعلام کرده بودند که مراسم خاکسپاری، روز دوشنبه ۲۰ دی ماه برگزار خواهد شد، اما ساعاتی پیش  کانون نویسندگان ایران در اطلاعیه‌ای از تغییر تاریخ مراسم خاکسپاری بکتاش آبتین به دلیل فشار نیروهای امنیتی خبر داد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در تازه‌ترین اطلاعیه‌ کانون نویسندگان ایران آمده بود: «مردم آزادی‌خواه! با آن که خانواده زنده‌یاد بکتاش آبتین پیشتر اعلام کرده بود که مراسم خاکسپاری آن عزیز روز دوشنبه (۲۰ دی) برگزار خواهد شد، اکنون تحت فشار نیروهای امنیتی این تصمیم تغییر کرده و قرار است این مراسم امروز (یکشنبه ۱۹ دی ماه) ساعت ۳ در امامزاده عبدالله شهر ری برگزار شود.»

کانون نویسندگان ایران ضمن محکوم کردن فشار نیروهای امنیتی از مردم خواسته بود که در این مراسم شرکت کنند و خانواده‌ داغدیده‌ بکتاش آبتین را تنها نگذارند.

نیروهای امنیتی ایران شب گذشته نیز تجمع دوستان و علاقمندان این شاعر آزادی‌خواه را مقابل بیمارستان ساسان تهران بر هم زدند. در این تجمع، اکبر معصوم بیگی، عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان در مورد بکتاش آبتین گفت: «وقتی بکتاش در بیرون بود٬ شاهد پیکارهای گسترده‌اش با نیروهای استبدادی بودیم. وقتی پایش به زندان رسید فکر نکرد که باید فقط زندان بکشد. او تا جان در بدن داشت برای آزادی کوشید و هرگز قدمی به پس نگذاشت. این را نیروهای امنیتی به‌خوبی می‌دانند.»

در پی بیماری کرونا و عوارض ناشی از تاخیر در اعزام از زندان به بیمارستان، بکتاش آبتین ظهر روز شنبه ١٨ دی ماه ١٤٠٠ درگذشت. نحوه درگذشت آبتین و تاخیر مسئولان زندان در اعزام او به بیمارستان این باور را تقویت کرده است که درگذشت این عضو کانون نویسندگان ایران برنامه‌ریزی‌شده و در نتیجه قتل او بوده است.

در همین رابطه، کانون نویسندگان ایران با صدور بیانیه‌ای، «حاکمیت جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی و امنیتی آن را عامل و مسئول مرگ بکتاش آبتین دانست» و از همه آزادی‌خواهان، نهادهای مستقل هم‌سو و مدافعان حقوق بشر درخواست کرد تا چشم بر این جنایت نبندند و فریاد اعتراض خود را رساتر کنند.