همزمان با پیشروی شبهنظامیان حوثی بهسمت مرکز استان مأرب، منابع نظامی از کشتهشدن ۶۵ نفر در درگیریهای اطراف مأرب طی دو روز گذشته خبر دادند.
خبرگزاری فرانسه، روز یکشنبه پنجم اردیبهشتماه، نوشت که با وجود حملههای هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی که از دولت قانونی یمن حمایت میکند، حوثیها کنترل کامل جبهه نبرد الکسارات در شمال غربی مأرب را به دست گرفته و در جبهههای غربی پیشرفت کردهاند.
بیشتر قسمتهای شمال یمن، ازجمله شهر صنعا، پایتخت این کشور، در کنترل شبهنظامیان حوثی است و مأرب و میدانهای نفتی اطراف آن، آخرین بخش قابلتوجه باقیمانده در اختیار دولت قانونی یمن در این بخش کشور است.
منابع نظامی دولتی یمن به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که در درگیریهای شدید دو روز گذشته، ۶۵ نفر کشته شدهاند که ۲۶ نفر آنها از نیروهای وفادار به دولت بودند و چهار افسر نظامی در بین آنها بوده است. حوثیهای بهندرت آمار کشته و زخمیشدگان خود در نبرد را اعلام میکنند.
فرماندهان نیروهای دولتی یمن، جمعه گذشته، ۲۷ فروردینماه نیز از کشتهشدن ۹۶ نفر، شامل ۳۶ نیروی دولتی و ۶۰ نفر از حوثیها، در جریان درگیریهای دو روزه در منطقه مأرب خبر دادهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با پیشروی حوثیها در جبهه الکسارات، اکنون نبرد به منطقه المیل منتقل شده است که از مرکز استان مأرب و مراکز جمعیتی آن، حدود ۶ کیلومتر فاصله دارد، اما کوههای اطراف آن، مانعی است که پیشروی این شبهنظامیان را مشکل خواهد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علاوهبر این، بعضی رسانههای نزدیک به حوثیها، چهارشنبهشب از وقوع انفجار در پایگاه «صحن الجن» استان مأرب رخ دادند و آن را ناشی از اصابت موشک بالیستیک حوثیها به این نقطه اعلام کردند.
به گفته منابع دولتی یمن، حوثیها در روزهای گذشته صدها نفر از نیروهای کمکی خود را به این منطقه منتقل کرده بودند و پس از اینکه نیروهای ائتلاف وسایل نقلیه نظامی آنها را هدف قرار داد، حالا به موتورسیکلت متوسل شدهاند.
حوثیها که از ماه فوریه ۲۰۲۱ برای پیشروی به سمت مأرب، بهشدت تلاش میکنند، در هفتههای گذشته حملات خود در این منطقه را تشدید کردهاند. از دست دادن مأرب برای دولت عبدربه منصور هادی و عربستان سعودی که از سال ۲۰۱۵ و پس از افتادن صنعا بهدست شورشیان، از آن پشتیبانی نظامی کرده است، ضربه سنگینی خواهد بود.
سقوط مأرب همچنین میتواند به یک فاجعه انسانی منجر شود، زیرا تعداد زیادی از غیرنظامیانی که از جنگ در مناطق دیگر یمن آواره شدهاند، به این محدوده پناه آوردهاند. ینابر آنچه دولت قانونی یمن اعلام کرده، برای پناه دادن به نزدیک دو میلیون آواره، در صحرای اطراف مأرب حدود ۱۴۰ اردوگاه ساخته شده است.
درگیری میان نیروهای انصارالله یا همان شبهنظامیان حوثی و نیروهای دولتی یمن از شش سال پیش آغاز شده است. جامعه جهانی دولت عبدربه منصور هادی را بهعنوان دولت قانونی یمن بهرسمیت میشناسد، اما درحال حاضر دولت بر بخش زیادی از کشور، بهویژه شمال آن کنترلی ندارد. در جنگ یمن، عربستان سعودی و نیروهای ائتلاف عربی از نیروهای عبدربه منصور هادی حمایت میکنند و جمهوری اسلامی ایران، پشتیبان شبهنظامیان شیعه حوثی است.