انتخابات ۲۰۲۰: تردید در باره زمان اعلام نتایج، احتمال بحران سیاسی

به دلیل شیوع ویروس کرونا، شمار رای دهندگان پستی امسال دو برابر انتخابات پیش است

نخستین دور از مناظره‌های انتخاباتی کاندیداهای ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، جو بایدن و دونالد ترامپ - Jim WATSON / AFP

شب سه‌شنبه سوم نوامبر چه برای کسانی که دونالد ترامپ را دوست دارند و چه برای کسانی که از او متنفر هستند، شبی به یاد ماندنی خواهد بود.

آن شب هر دو گروه صفحات تلویزیون‌شان خیره خواهند بود.

اما اکنون مشخص شده است که این انتخابات مانند هیچ یک از انتخابات‌های گذشته در آمریکا نخواهد بود، زیرا ممکن است اعلام نتایج مدتی به درازا بکشد.

در انتخابات ۲۰۱۶، بلافاصله پس از پیروزی ترامپ در ایالت ویسکانسین، مسلم بود که او ۲۷۰ رأی در کالج الکترال را کسب کرده است. امسال بسیار متفاوت خواهد بود.

پیش‌بینی می‌شود با توجه به نگرانی‌های مربوط به ویروس کرونا‌، تعداد بی‌سابقه‌ای از آمریکایی‌ها  که امسال حدود ۸۰ میلیون نفر تخمین زده می‌شود از طریق پست رای دهند.

این رقم دو برابر شمار آرای پستی در سال ۲۰۱۶ خواهد بود. آنچه به پیچیدگی موضوع می‌افزاید این است که برخی از ایالت‌ها تعرفه‌هایی را که پس از روز انتخابات دریافت کرده‌ باشند، نیز خواهند شمرد، اگر آن تعرفه قبل از ضرب‌الاجل به پست تحویل داده شده باشد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به علاوه، اقدامات احتیاطی برای مقابله با کرونا ممکن است باعث ایجاد صف‌های طولانی در مراکز رای‌‌گیری شود، زیرا سقفی برای شمار افرادی مجاز به حضور در مرکز رای‌گیری وجود خواهد داشت. همچنین، رعایت فاصله اجتماعی بین کسانی که آرا را شمارش خواهند کرد نیز روند شمارش را کندتر خواهد کرد.

هر دو نامزد به خوبی از این واقعیت که ممکن است تاخیرهایی در اعلام نتایج رخ دهد، آگاه هستند.

هیلاری کلینتون مصرانه از جو بایدن خواسته است که «تحت هیچ شرایطی شکست در انتخابات را در شب انتخابات قبول نکند، زیرا فکر می‌کنم این روند طولانی خواهد شد». آقای بایدن نیز گفته است که او تنها «نتایج نهایی» را خواهد پذیرفت.

دونالد ترامپ یک قدم فراتر رفته است و بارها اعلام کرده است که ممکن است به هیچ وجه نتایج را نپذیرد. او با تمام قوا نسبت انجام تقلب در فرايند رأی‌گیری هشدار می‌دهد، امری که به گفته کارشناسان بسیار نادر است. مطابق یک پژوهش منتشره توسط مرکز دادگستری برنان که میزان تقلب در رای‌گیری‌های آمریکا را مورد مطالعه قرار داده است، میزان تقلب چیزی بین سه ده‌هزارم درصد تا ۲۵ ده‌هزارم درصد است.

آمریکایی‌ها باید برای این واقعیت آماده باشند که ممکن است نتایج این انتخابات بلافاصله اعلام نشود، و این تأخیر را نباید نشانه‌ای از تقلب در نظر بگیرند. در سه ایالت حیاتی؛ یعنی پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین، شمارش زودهنگام آرای پستی که قبل از روز انتخابات دریافت شده باشد، ممنوع است.

دیوید بکر، مدیر اجرایی و بنیانگذار یک سازمان غیرحزبی مستقر در واشنگتن به نام مرکز نوآوری و تحقیقات در انتخابات می‌گوید: «ما باید برای این احتمال بسیار قوی آماده شویم که در این انتخابات بر خلاف انتخابات پیشین، ممکن است شمارش دقیق تعرفه‌ها کمی بیشتر طول بکشد.»

«صرف زمان بیشتری برای گزارش نتایج به خودی خود نشانگر مشکل نیست.»

اما این تاخیرها چه مدت می‌تواند ادامه داشته باشد؟

انتخابات مقدماتی سرنخ‌هایی به ما می‌دهد.

تا ۱۷ مارس، تقریبا نیمی از ایالات؛ یعنی ۲۴ ایالت، انتخابات مقدماتی را برگزار کرده بودند. از این میان، پنج ایالت همانند انتخابات قبلی بیشتر متکی به آرای ارسال‌شده توسط پست بودند. بر اساس یک تجزیه و تحلیل صورت گرفته توسط واشنگتن پست، این ایالات نتایج خود را به طور متوسط در عرض ۶.۴ روز گزارش کردند.

در ۱۹ ایالت دیگر که به طور عمده بر رای‌گیری حضوری متکی بودند، نتایج به طور متوسط ​​پس از ۱۵ ساعت گزارش شد.

پس از ۱۷ مارس، هنگامی که شیوع بیماری همه‌گیر تغییرات قابل توجهی را در سیستم‌های رأی‌گیری ایجاد کرد، انتخابات مقدماتی در ۲۳ ایالت دیگر برگزار شد. گزارش کامل نتایج در این ایالت‌ها به طور متوسط ​​چهار روز به طول انجامید. تقریباً همه این ایالت‌ها به طور سنتی به رای‌گیری حضوری متکی هستند.

نیویورک ۹۴ درصد آرا خود را در عرض تنها چند ساعت پس از بسته شدن حوزه‌های رای گیری به صورت مکانیزه شمارش کرد. اما شمارش شش درصد نهایی آرا بیش از ۱۰ روز به طول انجامید. مشخصاً، اعلام نتیجه رقابت بر سر کرسی کنگره متعلق به کارولین مالونی نماینده پرسابقه دموکرات شش هفته به طول انجامید.

این نشان می‌دهد که ممکن است اعلام نتایج نهایی حدود یک هفته طول بکشد. اگر هر دو نامزد نتیجه را بپذیرند، داستان خاتمه خواهد یافت.

اما در صورت عدم رضایت، هر یک از کاندیداها می‌تواند خواستار بازشماری آرا شود.

در سال ۲۰۱۸، در ایالت فلوریدا، برای سه انتخابات ایالتی برای سناتور، فرماندار و کمیسر کشاورزی، بازشماری مجدد درخواست شد.

در ۱۰ نوامبر دستور به بازشماری مکانیزه آرا صادر شد. آن دستور متضمن ضرب‌الاجلی برای خاتمه شمارش تا ساعت ۸ شب روز ۱۵ نوامبر بود.

شمارش مکانیزه به نتیجه قطعی‌ای بر سر انتخابات سنا منجر نشد. بنابراین دادگاه فلوریدا دستور به شمارش دستی داد.

شمارش دستی در ۱۸ نوامبر تکمیل شد و در ۲۰ نوامبر؛ یعنی دو هفته پس از برگزاری انتخابات، نتایج نهایی رسماً اعلام شد.

اما این بار حتی بازشماری آرا نیز ممکن است، به نتیجه نهایی نینجامد. آقای ترامپ گفته است که به نظر او نتیجه انتخابات به دیوان عالی خواهد کشید. 

این اتفاق قبلاً افتاده بود. در انتخابات سال ۲۰۰۰، ال گور، نامزد حزب دموکرات، استدلال کرد که با توجه به اختلاف اندک در نتایج فلوریدا آرا این ایالت باید بازشماری شود.

بازشماری ۳۶ روز طول کشید. بازشماری با رأی دادگاه عالی متوقف شد و رقابت به نفع جورج دبلیو بوش جمهوری‌خواه پایان گرفت. او نیز مانند ترامپ  اکثریت آرا را در کل ایالات متحده به دست نیاورده بود. 

چالش‌های حقوقی مختلفی می‌تواند در این سال پدیدار شود، از بررسی اصالت آرا پستی گرفته تا قانونی بودن تغییرات مربوط به رأی‌گیری ناشی از کرونا.

مطابق یک متمم قانون اساسی که در ۱۹۳۳ به تصویب رسیده است، روز تحلیف همیشه ۲۰ ژانویه، یا در صورت افتادن ۲۰ ژانویه در روز یکشنبه ۲۱ ژانویه خواهد بود.

پیش از این متمم، نهایی شدن نتایج گاه تا ماه مارس به درازا می‌کشید و مشکلات زیادی ایجاد می‌کرد.

در «زمستان جدایی» پس از انتخاب آبراهام لینکلن، رئیس‌جمهور وقت جیمز بوکانان عقب نشست و اجازه داد جدایی‌طلبان پایگاه‌های نظامی و زرادخانه های فدرال را غارت کنند. در مارس ۱۸۶۱، هنگامی که لینکلن سرانجام وارد کاخ سفید شد، جنگ داخلی تقریباً قبل از شروع از دست رفته بود.

در بحبوحه رکود بزرگ، نهایی شدن انتخاب هربرت هوور خیلی به درازا کشید. در پاسخ، متمم بیستم پیشنهاد و تصویب شد.

بنابراین ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱، آخرین مهلت برای اعلام نتایج است. اگر تا آن زمان نتیجه انتخابات تأیید و پذیرفته نشود، ایالات متحده در یک بحران عمیق حزبی که قانون اساسی را به چالش می‌کشد، فرو خواهد رفت.

© The Independent