نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا یک ابرنفتکش را توقیف کرد

رویترز: گریس-1 حامل نفت ایران در حال حرکت به مقصد سوریه بود

AFP

دو روز پس از اینکه صدا و سیمای جمهوری اسلامی در اقدامی عجیب تصاویر هوایی مربوط به نفتکش سالینا در حال دور زدن تحریم ها را منتشر کرد، دولت جبل الطارق در بیانیه ای از توقیف یک ابر نفتکش در آب های خود خبر داد که به گفته رویترز در حال حمل محموله نفتی از ایران به مقصد پالایشگاه بانیاس در سوریه بوده است. این پالایشگاه متعلق به شرکتی است که در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا علیه رژیم بشار اسد در سوریه قرار دارد.

البته در بیانیه ای که دولت جبل الطارق منتشر کرده به نام ایران اشاره نشده است اما گفته شده تانکر در حال حرکت به سوی سوریه بوده و این ناقض تحریم های اتحادیه اروپا است.

به گزارش رویترز، نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا این تانکر نفتی با نام گریس-1 را توقیف کرده است و این تانکر حامل نفت ایران بوده است.

اطلاعات موجود در وب سایت رفینیتیو ایکون، نشان می دهد که این نفتکش از بنادر ایران حرکت خود را آغاز کرده و حاوی نفت ایران بوده است. به گزارش رویترز، این نفتکش قصد داشته به رغم تحریم نفت ایران، آن را به سوریه برساند. نقشه راهی که این نفتکش طی کرده حاکی از آن است که به جای عبور از کانال سوئز، مسیر طولانی تری پیموده است.

اطلاعات این نفتکش در حال بارگیری در بنادر عراق در دسامبر گذشته به ثبت رسیده است. اما عراق حضور آن را در این بنادر تایید نکرد. همچنین مشخص شد این نفتکش سیستم شناسایی و ردیابی خود را خاموش کرده تا از دید نهادهای ناظر بر ردیابی نفتکش ها در امان بماند. مدتی بعد این نفتکش در بندر عسلویه در حال بارگیری شناسایی شد.

رویترز در اردیبهشت ماه گزارش داد، ایران پس از شش ماه وقفه، ارسال نفت خام به سوریه را از سر گرفته است. قبلا نیز گزارش هایی در مورد ردیابی محموله های نفتی که گفته می شود از ایران به سوریه می رود، منتشر شده بود.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران پیش تر گفته بود:«نمی توانیم نفت مان را به اسم ایران بفروشیم.»

اما صدا و سیما دو روز قبل در گزارشی نقشه راه دور زدن تحریم ها با نفتکش سالینا را به نمایش گذاشت. زنگنه، در واکنش به این اقدام صدا و سیما گفت:«عملا پنبه کردن آن چیزی است که ما رشته‌ایم». برخی هم از صدا و سیما انتقاد کردند که با این اقدام به تحریم کنندگان آدرس داده است. مقامات تهران می گویند، ناچارند نفت را در بازار خاکستری به فروش برسانند. در گذشته گزارش هایی منتشر شده بود که نشان می داد نفتکش ها پرچم خود را تغییر می دهند یا سیستم های ردیابی را خاموش می کنند تا خود را به منظور دور زدن تحریم ها، پنهان کنند.

بیشتر از