واکسن کرونای روسی به ایران می‌رسد؟

«هیچ نهادی خارج از روسیه نمی‌تواند میزان اثرگذاری این واکسن را تضمین کند»

براساس آمارهای جهانی ایران جزو کشورهای بالای فهرست بیشترین آمار ابتلا و مرگ‌ومیر شهروندان در اثر کرونا است - مازندران در وضعیت قرمز ممتد، ایسنا/مصطفی شانچی

پس از آنکه مقامات روسی اعلام کردند که وزارت بهداشت این کشور آماده شروع یک کارزار واکسیناسیون عمومی بر ضد ویروس کرونا است، توجهات بسیاری به این خبرجلب شد. 

روس‌ها می‌گویند آمادگی دارند که در ماه اکتبر میلادی، یعنی اوایل پاییز پیش‌رو این کارزار علیه کرونا را به راه اندازند و واکسیناسیون عمومی را در کشور شروع کنند.

میخائیل موراشکو، وزیر بهداشت روسیه اعلام کرده که انستیتو گامالیا، یک سازمان دولتی پژوهشی در مسکو کارآزمایی بالینی این واکسن را تکمیل کرده است و کارهای اداری برای ثبت مشروط آن در حال انجام است.

به گفته مقامات روس پزشکان و آموزگاران نخستین گروه‌هایی خواهند بود که واکسن دریافت خواهند کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

امروز، سه شنبه ۱۴ مردادماه ناصر ریاحی عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه «روسیه جزو کشورهایی است که در این حوزه رفتار خاص خود را دارد»  گفته است: « برای مثال مواد بیولوژیک واکسن خود را برای تست و آزمایش در اختیار مراجع بین‌المللی قرار نمی‌دهد و از این رو هیچ نهادی در خارج از روسیه نمی‌تواند کیفیت و میزان اثرگذاری واکسن این کشور را تضمین کند».

به گفته وی استفاده از داروهای این‌چنینی  در ایران قطعا نیاز به تایید کارشناسان وزارت بهداشت و درمان و تایید مراجع بین‌المللی دارد.

ریاحی تاکید کرده است که «با توجه به اینکه این مراجع چیزی را تایید نکرده‌اند کارشناسان ایرانی نیز توصیه به استفاده از واکسن روسیه نمی‌کنند و از این رو فعلا برنامه‌ای برای وارد کردن واکسن این کشور به ایران وجود ندارد».

این مقام مسئول در اتاق بازرگانی درباره آخرین وضعیت داروهایی که در درمان کرونا می‌تواند اثربخش باشد گفته است: «داروهایی مانند رمدسیویر که امروز در درمان‌های آمریکا وارد شده یکی از این داروهاست. البته قیمت داروی آمریکایی بسیار بالاست و از این رو دو شرکت ایران تلاش خود را برای تولید این دارو در داخل کشور آغاز کرده‌اند.»

ریاحی درباره تفاوت فرایند واکسن کرونا با واکسن‌هایی دیگر مانند آنفلوآنزا نیز گفته است که: «در حوزه واکسیناسیون، با دو مدل اصلی مواجه هستیم. یک مدل واکسن زدن به اختیار مردم است مانند واکسن آنفلوآنزا که با هماهنگی انجام‌شده هر سال میزان دوزی که در بازار ایران مورد نیاز است از سوی بخش خصوصی وارد شده و در بازار عرضه می‌شود. نوع دوم واکسن اختیاری نیست و همه مردم باید استفاده کنند». 

بنا به گفته آقای ریاحی «مدیریت نوع دوم واکسن در کشور مستقیما در اختیار دولت است».

ریاحی توضیح داده است که در صورتی که واکسن نهایی برای ویروس کرونا پیدا شود و «تاییدیه رسمی» بگیرد، دولت باید «مذاکرات برای وارد کردن این واکسن و در اختیار مردم قرار گرفتن آن را آغاز کند».

براساس آمارهای جهانی ایران جزو کشورهای بالای فهرست بیشترین آمار ابتلا و مرگ‌ومیر شهروندان در اثر کرونا است. این درحالی‌ست که بسیاری می‌گویند آمارهای رسمی ایران درباره میزان ابتلا و مرگ‌ومیر شهروندان با آمارهای واقعی تفاوت آشکار دارد. 

بیشتر از