تهران خواستار امضاء پیمان عدم تعرض شد

پروپاگاندای نظامی ایران مبنایی برای اتهام های اخیر آمریکا است

پخش زنده مانور انهدام ناو آمریکایی توسط سپاه 

ششم اسفند ماه ۱۳۹۳؛ نهمین رزمایش دریایی پیامبر اعظم.

محمد علی جعفری، فرمانده وقت سپاه مانور را با رمز محمد رسوال الله، در آب های خلیج فارس و تنگه هرمز آغاز می کند. دوربین تصویری از ماکت ناو هواپیمابر کلاس نیمیتز را نشان می دهد. گزارشگر تلویزیون می گوید، سپاهیان برای این ناو برنامه ها دارند. تا ساعاتی بعد این ناو هدف ۴   موشک ساحل به دریا، ۴۰۰ راکت و موشک های نقطه زنی قرار می گیرد که از هلی کوپتر شلیک می شوند. بخشی از ناو در حال سوختن است که قایق های تندرو به سوی آن هجوم می آورند و ماکت ناو آمریکایی به تصرف نیروی ویژه سپاه در می آید. گزارشگر با هیجان می افزاید، 30 قایق می توانند در مدت ۱۰ دقیقه به اندازه ای در بستر دریا مین ریزی کنند که هیچ شناوری جرات عبور از منطقه را نداشته باشد. پلان پایانی مانور که در بحبوحه مذاکرات هسته ای برگزار می شود، یک قایق انتحاری کنترل از راه دور است که با هزار کیلوگرم مواد منفجره به ناو برخورد می کند. روند انهدام ناو آمریکایی به طور زنده از تلویزیون سراسری پخش می شود و صدای سردار جعفری به گوش می رسد که می گوید:«غرق کردن ناو آمریکایی برای موشک های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۵ دقیقه زمان می برد.»

چهار سال بعد، همزمان با بالا گرفتن تنش ها بین ایران و آمریکا، چهار نتفکش در آب های بندر فجیره در سواحل امارات متحده عربی منفجر می شوند. پنتاگون ایران را به دست داشتن در این خرابکاری متهم می کند. آسوشیتدپرس به نقل از مایکل گیلدی ، مدیر ستاد مشترک ارتش آمریکا، می نویسد:«نمی خواهم این ماجرا را مهندسی معکوس کنم. اما ایرانی ها به طور علنی اعلام کرده بودند که اقداماتی انجام خواهند داد. آنها بر مبنای این تهدیدها عمل کردند.» او می افزاید، مین هایی که به این نفتکش ها برخورد کردند، به احتمال بسیار زیاد از طرف سپاه می آیند.

پیام سپاه روی موشک

نوزدهم اسفندماه ۱۳۹۴؛ سپاه دو موشک را از ارتفاعات البرز شرقی به سواحل مکران در جنوب شرقی ایران شلیک می کند. روی این موشک ها به عبری و فارسی نوشته شده، «اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود» جمله معروف آیت الله خمینی که رهبر کنونی جمهوری اسلامی نیز بر آن تاکید ویژه ای دارد. سردار حسین سلامی، جانشین وقت فرمانده کل سپاه، پس از انجام این آزمایش موشکی می گوید:« ما همه دستاوردهای تاکتیکی و استراتژیک خود را به برادارنمان در جهان اسلام و جبهه مقاومت علیه آمریکا و اسراییل و متحدان منطقه ای آنها منتقل می کنیم.»

سه سال بعد سازمان های اطلاعاتی آمریکا ادعا می کنند، ایران و گروه های نیابتی تحت کنترل اش قصد دارند منافع آمریکا و متحدان اش را هدف قرار دهند. مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در سفری سرزده به عراق به مقامات بغداد هشدار می دهد، گروه های شبه نظامی تحت حمایت ایران جابه جایی های مشکوکی در نزدیکی سفارت آمریکا انجام داده اند. در ۲۹ اردیبهشت یک موشک کاتیوشا به یک و نیم کیلومتری سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد اصابت می کند.

هنوز هیچ سند رسمی از نقش ایران در انفجارهای دو هفته پیش در سواحل امارات، حمله پهپادی حوثی ها به ایستگاه پمپاژ نفت عربستان یا اصابت موشک به نزدیکی سفارت آمریکا در بغداد منتشر نشده و تهران نیز از روز نخست با فاصله گرفتن از این اتفاق ها خواستار روشن شدن ابعاد آنها شده است. اما کارنامه جمهوری اسلامی مملو از مانورها و نطق هایی است که به طور صریح آمریکا و متحدان منطقه ای اش را به نابودی تهدید می کند. انهدام ماکت یک ناو آمریکایی به جای استفاده از کشتی های فرسوده (آنچنان که در جهان مرسوم است)، تهدید به نابودی اسرائیل نه از تریبون نماز جمعه، بلکه روی موشکی که گفته می شود برد دو هزار کیلومتر دارد و نصب روزشمار نابودی اسرائیل در میدان فلسطین و همچنین شیشه ای خواندن امنیت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، در مظان اتهام قرار دادن جمهوری اسلامی را بسیار آسان تر کرده است.

در زمان برگزاری نهمین رزمایش پیامبر اعظم، انهدام یک ناو بدون اسکورت و سیستم دفاعی، پرسش هایی را در مورد توانایی عملیاتی ایران در منهدم کردن یک ناو واقعی مطرح کرد. در خصوص برد موشک های بالستیک ایران و دقت آنها نیز تردید هایی وجود دارد. اما اسرائیل و دیگر متحدان منطقه ای واشینگتن با پررنگ کردن پروپاگاندای جمهوری اسلامی در تهدید آنها و به حاشیه راندن ظرفیت های نظامی حقیقی ایران، روند خروج آمریکا از توافق هسته ای به عنوان گامی در جهت عادی سازی روابط تهران-واشینگتن را تسریع کردند.

پیمان عدم تعرض

اکنون ایالات متحده برای پیشگیری از آنچه که تهدید فزاینده از جانب ایران خوانده می شود و برای حفاظت از نزدیک ترین دوستان اش در منطقه،ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن، چهار بمب افکن B-52،سامانه موشکی پتریوت و جت های جنگی را به خلیج فارس فرستاده و هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی نیز به زودی به فرماندهی مرکزی آمریکا در خاورمیانه-سنتکام- اعزام می شوند تا شمار نیروهای آمریکایی حاضر در خاورمیانه به ۷۱ هزار و ۵۰۰ نفر برسد. همزمان دولت آمریکا با دور زدن کنگره، طرح فروش ۸ میلیارد دلار تسلیحات به عربستان سعودی، امارات متحده عربی  و اردن را تسریع کرده است. دولت دونالد ترامپ برای این اقدام به بندی در قوانین فروش سلاح استناد کرده که «وضعیت اضطرار ملی»، اجازه عدول از رای‌ کنگره را می‌دهد، مبنای این شرایط اضطراری نیز تهدید های ایران اعلام شده است.

ماجراجویی های منطقه ای،موضع گیری های تند و مانورهایی که به گفته فرماندهان سپاه، پیشگیرانه و برای به رخ کشیدن قابلیت های نظامی ایران انجام شد، اکنون تهران را در شرایطی قرار داده که وزیر خارجه از معاهده عدم تعرض سخن می گوید. معاهده ای که کشورهای امضاء کننده آن را متعهد می کند در عملیات نظامی علیه یکدیگر شرکت نکنند. محمد جواد ظریف این پیشنهاد را خطاب به همسایگان عرب ایران مطرح می کند که پنجشنبه این هفته به دعوت پادشاه عربستان در دو نشست اضطراری با محوریت ایران شرکت می کنند. دیپلماسی که باید به جای پروپاگاندای نظامی، مدت ها قبل در جهت تقویت روابط با همسایگان و حمایت از صلح و ثبات در منطقه به کار گرفته می شد تا در زمان بروز بحران، دوستان قدرتمندی را در کنار ایران قرار دهد.