کرونا در هفته اول بروز علایم بالاترین عفونت را نشان می‌دهد

از دست دادن حس بویایی و چشایی از جمله علایم اولیه بیماری است

به گفته پژوهشگران، ویروس کرونا در قسمت بالایی بافت‌های دستگاه تنفسی به میزان زیادی تکثیر می‌شودAHMAD AL-RUBAYE / AFP

براساس پژوهشی تازه، مبتلایان به ویروس کرونا احتمالاً ویروس را در اولین هفته بروز علایم به دیگران منتقل می‌کنند. 

این تحقیقات نشان می‌دهد که بیماران پس از ده روز بستری شدن، می‌توانند بدون هرگونه خطری به منزل بازگردند و در آنجا قرنطینه شوند تا به این ترتیب تخت‌های بیمارستان خالی شود. 

محققان پس از بررسی داده‌ها از ۹ بیمار با علایم ملایم در آلمان، به این نتیجه رسیده‌اند که ویروس کرونا فعالانه در قسمت بالایی دستگاه تنفسی، بینی، دهان و گلو گسترش می‌یابد. 

از دست دادن حس بویایی و چشایی، از علایم اولیه این بیماری به شمار می‌آیند.  

این محققان، نمونه‌های برداشته شده از گلو و ریه بیماران و نیز بزاق و خلط از دستگاه تنفسی را مورد بررسی قرار داده‌اند و علاوه بر آن، خون و ادرار بیماران را هم مورد تجزیه و تحلیل قرار داده‌اند.  

محققان، میزان بالایی از «تکثیر» ویروس را در قسمت بالایی بافت‌های دستگاه تنفسی یافتند. آنان همچنین میزان بالایی از «فراگیری» آن را در قسمت بالایی دستگاه تنفسی در هفته اول بروز علایم یافتند. 

محققین گفتند که می‌توانند تا روز هشتم علائم بیماری یک شکل عفونی ویروس را از نمونه‌های گرفته شده از گلو و ریه بیماران جدا کنند.

این در حالی است که علایم اولیه ذات‌الریه همراه با حضور بالای ویروس در بزاق دو بیمار در روزهای دهم و یازدهم بیماری مشاهده شده است و این ویروس در بزاق آنان پس از پایان علایم نیز یافت شده است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

محققان در مقاله‌ای تحقیقی گفته‌اند، نتایج اولیه نشان می‌دهد که تدابیر پیش‌گیری گسترش ویروس باید بر اساس انتقال قطره‌ای باشد و نه انتقال سطحی.  

 «محدودیت در گنجایش بیمارستان‌ها و کمبود تخت در بخش بیماری‌های عفونی، باعث فشار بیشتر برای مرخص کردن هر چه زودتر بیماران پس از درمان شده است.»

«بر اساس یافته‌های جدید، مرخصی زودهنگام بیمارانی که کمتر از ده روز از علایم آنها گذشته است، به شرط قرنطینه خانگی، می‌تواند یک گزینه باشد، و نیز به شرط آن که در هر میلی‌لیتر از بزاق بیماران، کمتر از ۱۰۰.۰۰۰ نمونه ویروسی اسید ریبونوکلئیک (RNA)، موجود باشد.»

«بر اساس آزمایش‌های سلولی، شاخص‌های فوق نشان می‌دهند که احتمال خطر پس‌مانده‌های عفونی نا‌چیز باشد.»

محققان گفته‌اند که تحقیقات بیشتر به آنها کمک خواهد کرد تا دریابند آیا افزایش ویروس‌ها پس از بروز علایم در هفته اول، نشانه‌ای از تشدید بیماری خواهد بود یا نه.

این تحقیق که در نشریه «نیچر» (Nature) انتشار یافته است، توسط کریستیان دراستن، از متخصصان سرشناس انواع ویروس کرونا در جهان، و همکاران او در دانشگاه «چارایت یونیورسیتاتمدیزین» (Charite Universitatmedizin) انجام شده است. 

این ویروس در خون و ادرار بیماران مشاهده نشده است.                 

© The Independent

بیشتر از جهان