لغو پروازهای چندین شرکت بین‌المللی در ونزوئلا به‌دنبال هشدار ایالات متحده

برخی منابع خبری اعلام کرده‌اند که آمریکا قرار است مرحله جدیدی از عملیات علیه کارتل‌های مواد مخدر ونزوئلا را آغاز ‌کند

همزمان با جدی‌تر شدن هشدارهای ایالات متحده درباره احتمال اقدام نظامی علیه ونزوئلا به‌دلیل قاچاق مواد مخدر، سه شرکت هواپیمایی بین‌المللی پروازهایشان را از ونزوئلا لغو کردند. لغو این پروازها یک روز پس از آن انجام گرفت که اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده به شرکت‌های هواپیمایی بزرگ درمورد «وضعیت بالقوه خطرناک» هنگام پرواز بر فراز این کشور هشدار داد.

به گزارش «فلایت رادار ۲۴» و وب‌سایت رسمی فرودگاه بین‌المللی سیمون بولیوار در شهر مایکتیا (واقع‌در نزدیکی کاراکاس) شرکت‌های گل برزیل، آویانکا کلمبیا و تپ‌ایر پرتغال پروازهایشان را از فرودگاه کاراکاس لغو کرده‌اند.

یک شرکت هواپیمایی پرتغالی اعلام کرده است که پروازهایش در هفته آینده را برای چند روز لغو کرده است. این شرکت به رویترز گفت: «این تصمیم پس از اطلاعات منتشرشده از سوی مقام‌های هوانوردی ایالات متحده گرفته شده است که نشان می‌دهد شرایط ایمنی در حریم هوایی ونزوئلا تضمین‌شده نیست.»

شرکت هواپیمایی ایبریا اسپانیا نیز اعلام کرد که پروازهایش به کاراکاس را از روز دوشنبه لغو می‌کند و این وضعیت تا اطلاع ثانوی برقرار است.

در اطلاعیه اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده به «وخامت اوضاع امنیتی و افزایش فعالیت نظامی در داخل و اطراف ونزوئلا» اشاره شده و آمده است که تهدیدها می‌تواند در تمامی ارتفاعات خطراتی برای هواپیماها ایجاد کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در ماه‌های اخیر، فعالیت نظامی آمریکا در منطقه به‌شدت افزایش یافته است. به گزارش رویترز،  بزرگ‌ترین ناو هواپیمابر نیروی دریایی ایالات متحده، همراه هفت کشتی جنگی دیگر و هواپیماهای اف۳۵ در کارائیب مستقر شده‌اند.

 خبرگزاری رویترز به نقل از چند منبع آگاه آمریکایی گزارش داد که دولت ایالات متحده درحال آماده‌سازی برای آغاز «مرحله جدیدی از عملیات مرتبط با ونزوئلا» است، مرحله‌ای که ممکن است با عملیات مخفی، فشارهای امنیتی، اقتصادی و دیپلماتیک همزمان شود، اما زمان و دامنه آن هنوز دقیقا مشخص نیست.

به گفته این منابع، مقام‌های آمریکایی طی هفته‌های اخیر جلسات فشرده‌ای با متحدان خود برگزار کرده‌اند تا چارچوب اقداماتی را مشخص کنند که «دامنه‌اش وسیع‌تر» از عملیات‌های قبلی خواهد بود؛ به‌گفته دو مقام دیگر، گزینه‌های بررسی‌شده حتی شامل تلاش برای سرنگونی نیکولاس مادورو نیز بوده است.

بر اساس این گزارش، هدف اصلی واشینگتن مقابله با فعالیت‌های حکومت نیکولاس مادورو، محدود کردن ظرفیت نظامی و منطقه‌ای او و همزمان حمایت از گروه‌های مخالف و بازیگران دموکراتیک در ونزوئلا است.

 منابع رویترز گفته‌اند این مرحله جدید می‌تواند شامل عملیات اطلاعاتی گسترده‌تر، افزایش حضور نیروی دریایی آمریکا در منطقه و بسته‌های تحریمی جدید باشد. جزئیات دقیق این طرح به دلیل حساسیت عملیاتی فاش نشده است.

رویترز نوشت مقام‌های آمریکایی در ارزیابی‌های داخلی به این جمع‌بندی رسیده‌اند که حکومت مادورو «مسیر تقابل را انتخاب کرده» و اقدامات نظامی اخیر او در مرزها، به‌ویژه در رابطه با گویان، نگرانی‌های امنیتی واشینگتن را افزایش داده است. منابع مذکور تاکید کردند که برنامه جدید «در مراحل پایانی طراحی» قرار دارد و اعلام رسمی آن پس از هماهنگی کامل با متحدان انجام خواهد شد.

مادورو که از سال ۲۰۱۳ در قدرت است، ادعا کرده که ترامپ به دنبال برکناری اوست و شهروندان ونزوئلایی و ارتش در برابر هرگونه تلاشی از این دست مقاومت خواهند کرد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا که روز یکشنبه شصت و سومین سالگرد تولد خود را جشن می‌گیرد، شنبه‌شب در تئاتر اصلی کاراکاس در جشن افتتاحیه نمایش یک سریال تلویزیونی بر اساس زندگی خود حاضر شد.

مقام‌های مطلعی که با رویترز صحبت کردند، گفتند که ایالات متحده قصد دارد روز دوشنبه «کارتل خورشید» (دِلوس سولِس) را به دلیل نقش داشتن در قاچاق مواد مخدر به ایالات متحده، یک سازمان تروریستی خارجی اعلام کند. دولت ترامپ مادورو را به رهبری کارتل خورشید متهم کرده است، اما او این موضوع را انکار می‌کند.

پیت هگست، وزیر جنگ ایالات متحده، هفته گذشته گفت که تروریستی اعلام شدن این گروه «گزینه‌های جدیدی را برای ایالات متحده به ارمغان می‌آورد». ترامپ هم گفته است که این اقدام به ایالات متحده اجازه می‌دهد به دارایی‌ها و زیرساخت‌های مادورو در ونزوئلا حمله کند، اما او در عین حال به پیگیری بالقوه مذاکرات به امید یک راه‌حل دیپلماتیک نیز تمایل نشان داده است.

ارتش ایالات متحده از ارتش ونزوئلا، که به دلیل کمبود آموزش، دستمزد پایین و تجهیزات فرسوده ضعیف شده، بسیار قدرتمندتر است. رویترز گزارش داده است که برخی از فرماندهان واحدها در ونزوئلا به دلیل کمبود منابع دولتی مجبور شده‌اند برای تامین غذای سربازان با تولیدکنندگان محلی مذاکره کنند.

این واقعیت دولت مادورو را بر آن داشته است که در صورت اقدام نظامی آمریکا، استراتژی‌های جایگزین، ازجمله احتمالا رویکرد چریکی، را در نظر بگیرد که دولت آن را «مقاومت طولانی‌مدت» نامیده و در برنامه‌های تلویزیونی دولتی به آن اشاره کرده است.

رویترز با استناد به منابع و اسناد برنامه‌ریزی قدیمی گزارش داده است که این رویکرد شامل واحدهای نظامی کوچک در بیش از ۲۸۰ مکان می‌شود که اقدامات خرابکارانه و سایر تاکتیک‌های چریکی را انجام می‌دهند.

نیروهای آمریکایی از ماه سپتامبر دست‌کم ۲۱ بار به قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر در کارائیب و اقیانوس آرام حمله کرده‌اند که به کشته‌شدن حداقل ۸۳ نفر منجر شده است. همچنین واشینگتن در ماه اوت جایزه برای اطلاعاتی را که به دستگیری مادورو منجر شود، به ۵۰ میلیون دلار افزایش داد.

بیشتر از جهان