بنیاد ملک سلمان روند کمک‌رسانی به مهاجران بازگشته به افغانستان را آغاز کرد

قرار است ۶۰ هزار بسته مواد غذایی به ارزش بیش از سه میلیون دلار میان مهاجران بازگشته توزیع شود

محل توزیع کمک‌های بشردوستانه مرکز امدادی ملک سلمان، در ننگرهار در شرق افغانستان‌ــ موسسه توحید

مرکز امدادرسانی ملک سلمان روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه، روند کمک‌رسانی به مهاجران افغان را که از پاکستان و ایران به افغانستان بازمی‌گردند، آغاز کرد.

بر اساس گزارشی که اداره امور مهاجران طالبان در استان ننگرهار در شرق افغانستان منتشر کرد، روند توزیع کمک‌های مرکز امدادرسانی ملک سلمان از اقامتگاه موقت مهاجران در ننگرهار آغاز شد و یک‌هزار خانواده بسته‌های مواد غذایی و اقلام ضروری را دریافت کرده‌اند.

بر اساس اطلاعیه‌ای که سازمان خیریه «توحید»، نهاد همکار با مرکز امدادرسانی ملک سلمان، منتشر کرد، قرار است ۶۰ هزار بسته مواد غذایی به ارزش سه میلیون و ۶۵۱ هزار و ۵۰۰ دلار هم در مناطق مرزی با پاکستان و ایران و همچنین در شهرها و روستاهایی که مهاجران آنجا سکونت گزیده‌اند، توزیع شود.

روند توزیع پنج‌هزار بسته مواد غذایی در ننگرهار در روز پنجشنبه آغاز شد و یک‌ هزار خانواده این کمک‌های بشردوستانه را دریافت کردند. موسسه توحید اعلام کرد که روند اهدای مواد غذایی به خانواده‌ها در روزهای آینده هم ادامه خواهد یافت.

در مراسمی که به‌منظور آغاز توزیع کمک‌های مرکز امدادرسانی ملک سلمان در ننگرهار برگزار شد، مسئولان این سازمان و مقام‌های محلی طالبان حضور داشتند و بازمحمد عبدالرحمان، رئیس اداره امور مهاجرین رژیم طالبان در ننگرهار، در سخنانی توضیح داد که هر بسته مواد غذایی حاوی ۵۰ کیلوگرم آرد، پنج کیلو برنج، پنج کیلو لوبیا، پنج کیلو شکر و پنج لیتر روغن است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این مقام طالبان از مسئولان مرکز ملک سلمان بابت حمایت از مهاجران افغان که در شرایط دشواری قرار دارند، قدردانی کرد.

در هفته‌های اخیر، روند اخراج مهاجران افغان از ایران و پاکستان شدت گرفته است و روزانه هزاران نفر از مرزهای دوغارون، تایباد و نیمروز با ایران و نیز از مرزهای سپین‌بولدک و تورخم با پاکستان، وارد افغانستان می‌شوند. بسیاری از این خانواده‌ها که پلیس جمهوری اسلامی ایران و پاکستان آن‌ها را غافلگیرانه بازداشت و اخراج می‌کنند، بدون هیچ‌گونه امکاناتی به افغانستان بازمی‌گردند.

بر اساس گزارشی که نادریار احمدی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه ۱۸ تیر ارائه کرد، از آغاز سال ۱۴۰۴ تاکنون، ۷۱۷ هزار مهاجر افغان از ایران اخراج شده‌اند.

در همین حال، ملا محمدحسن آخند، نخست‌وزیر رژیم طالبان، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران خواست در روند اخراج مهاجران، به «آبرومندی و حسن همجواری» توجه و حقوق مهاجران را رعایت کنند.

در این بیانیه همچنین آمده است که مقام‌های ایرانی «باید اجازه دهند مهاجران اموال منقول خود را به کشورشان منتقل کنند و اموال غیرمنقول و حساب‌های بانکی‌شان را به‌گونه‌ای معقول تسویه کنند».

نخست‌وزیر طالبان تاکید کرد که مقام‌های ایرانی در روند اخراج مهاجران «از شیوه تدریجی و تحمل استفاده کنند تا این روند سبب انزجار و نفرت میان دو ملت‌ نشود».

در روزهای اخیر شماری از مهاجران افغان در گفتگو با رسانه‌ها در مرز افغانستان از آزار و اذیت‌ها در جریان بازداشت و اخراج، نبود امکاناتی مانند نان و آب در اردوگاه‌های موقت و همچنین دریافت نکردن حقوق و پول‌ پیش خانه‌هایشان در ایران شکایت کرده‌اند. در این راستا، سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه در پیامی گفت که مهاجران افغان می‌توانند در صورتی که صاحب‌کارها یا مالکان خانه‌ها حقوق یا پول پیش آن‌‌ها را پرداخت نکرده‌اند، از آن‌ها شکایت کنند.