همزمان با انکار مدیران استقلال، شکایت ۱.۵ میلیون دلاری کاریله در فیفا ثبت شد

مدیران استقلال با تکذیبیه‌های صوری و طولانی کردن روند رسیدگی به شکایت در تلاش‌اند مسئولیت پرداخت این غرامت سنگین را به مدیران بعدی واگذار کنند

فابیو کاریله و ساپینتو در کنار علی تاجرنیا، مدیرعامل، اعضای هیئت‌مدیره و رئیس هلدینگ خلیج فارس‌ــ وب‌سایت استقلال

یکی از کارمندان باشگاه استقلال تهران روز چهارشنبه ۱۸ تیر در گفتگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که رونوشت ایمیل شکایت ۱.۵ میلیون دلاری فابیو کاریله و دستیارانش از استقلال به فدراسیون جهانی فوتبال، برای آنان ارسال شده است.

او گفت: «به نظر می‌رسد محکومیت ۱.۵ میلیون دلاری باشگاه را در این قرارداد که هیچ‌گاه اجرایی نشد، باید قطعی دانست، زیرا در متن قرارداد ارسال‌شده برای کاریله آمده است که در صورت امضا و ارسال آن به باشگاه، لازم‌الاجرا خواهد بود. ایمیل ثبت شکایت در فیفا و درخواست دریافت کل مبلغ قرارداد کاریله و دستیارانش نیز ساعاتی قبل به باشگاه ارسال شد. اگرچه می‌توان روند بررسی شکایت را طولانی‌تر کرد و اجرای آن را دست‌کم تا یک سال به تعویق انداخت، بعید به نظر می‌رسد در نهایت، برای فرار از آن راهی وجود داشته باشد.»

این منبع مطلع نخستین‌بار روز ۱۸ خرداد خبر داد که علی نظری جویباری، مدیرعامل، و علی تاجرنیا، رئیس هیئت‌مدیره استقلال، به محمودرضا بابایی، از اعضای هیئت‌مدیره این باشگاه، ماموریت دادند تا فابیو کاریله، سرمربی گمنام و بدون کارنامه برزیلی، را به قبول پیشنهاد سرمربی‌گری استقلال راضی کند. به همین دلیل پس از مذاکرات اولیه، قرارداد الکترونیکی روی سربرگ رسمی باشگاه به ارزش یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار برای کاریله و قرارداد ۲۵۰ هزاری هم برای دو دستیار او ارسال شد و این سه نفر قرارداد امضاشده را به تهران فرستادند.

پس از انتشار این گزارش که در رسانه‌های ایران نیز بازنشر شد، مدیران باشگاه استقلال به تکذیب جزئیات روی آوردند و مدعی شدند که قرارداد به دلیل نبود امضای مدیرعامل پای آن، رسمیت ندارد. با وجود این خبرگزاری دولتی تسنیم در گزارشی جدید نوشت که «در متن ایمیل، درصد پرداخت غرامت فسخ از سوی سرمربی ۳۰ درصد تعیین شده، اما بابت فسخ از جانب باشگاه استقلال رقمی مشخص نشده است. در بندی دیگر هم آمده که این قرارداد در صورت امضای کاریله لازم‌الاجرا است که کاریله هم آن را امضا و ارسال کرده است».

اکنون با توجه به اینکه فسخ قرارداد نه از طرف کاریله، بلکه از سوی باشگاه استقلال رخ داده و رقم فسخ احتمالی از سوی باشگاه نیز در قرارداد مشخص نشده، کاریله کل رقم دستمزد خود و دستیارانش را مطالبه کرده است.

مبلغ توافق شده بین استقلال و کاریله یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار، همراه با ۴۰۰ هزار دلار «آپشن قهرمانی» بود و مبلغ قسط اول قرارداد هم ۳۷۵ هزار دلار تعیین شد. چنانچه ذکر شد، برای دو دستیار این مربی هم ۲۵۰ هزار دلار در نظر گرفته شده بود. باشگاه استقلال در انتهای ایمیل ارسالی خود به کاریله نوشته است: «به‌زودی شما را در تهران می‌بینیم.»

پس از انتشار خبر احتمال قرارداد بستن مدیران استقلال با کاریله، صدها نفر از هواداران آبی‌ها با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان باشگاه استقلال در تهران، خواستار لغو قرارداد با این سرمربی بدون کارنامه و همچنین استعفا و برکناری فوری مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره شدند. به همین دلیل مدیران استقلال فورا مدعی شدند که با کاریله قراردادی امضا نشده است و در ادامه با ساپینتو پرتغالی، سرمربی سابق این تیم، برای بازگشت به ایران توافق کردند.

حالا که ساپینتو و دستیارانش وارد تهران شده‌اند، به‌نظر می‌رسد برخلاف ادعای پیشین مدیران باشگاه، شکایت ۱.۵ میلیون دلاری کاریله نیز به فهرست بلندبالای پرونده‌های مالی استقلال اضافه شده است؛ پرونده‌هایی که در آن‌ها مربیان و بازیکنان خارجی، بدون حتی یک دقیقه حضور در زمین یا روی نیمکت تیم، از این باشگاه دولتی و در واقع از منابع عمومی مردم ایران مبالغ هنگفتی دریافت می‌کنند.

تکرار این روند، بار دیگر گواهی روشن بر فساد مالی ساختاری و افسارگسیخته در میان مدیران دولتی جمهوری اسلامی است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اطلاعات رسیده به ایندیپندنت فارسی نشان می‌دهد علی تاجرنیا، نماینده تام‌الاختیار هلدینگ خلیج‌ فارس و رئیس هیئت‌مدیره استقلال، که خردادماه هنگام سفر حج در عربستان سعودی تلفنی با عقد قرارداد کاریله موافقت کرد، حالا پس از این گاف مدیریتی بزرگ، در تلاش برای تبرئه خود است و قصد دارد با برکناری فوری مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره، آن‌ها را مقصران اصلی این جریمه ۱.۵ میلیون دلاری معرفی کند.

امیر قلعه‌نویی، سرمربی فعلی تیم ملی فوتبال ایران و مربی سابق استقلال، به دلیل روابط صمیمانه با محمد شریعتمداری، رئيس هلدینگ نفتی خلیج‌ فارس، زمستان سال گذشته در انتخاب علی تاجرنیا، نظری جویباری و اعضای هیئت‌مدیره استقلال نقش مهمی داشت؛ مدیرانی که سال‌های گذشته هم درباره همکاری گسترده آنان با دلالان نقل‌وانتقالاتی برای سوءاستفاده‌های مالی و دریافت پورسانت‌های پنهانی در رسانه‌ها، اخبار گوناگونی منتشر شده بود.

در دهه ۱۳۹۰ هم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال علی نظری جویباری، مدیرعامل و محمودرضا بابایی، دلال سابق نقل‌وانتقالاتی و عضو فعلی هیئت‌مدیره استقلال، را به دلیل افزایش عمدی مبلغ قرارداد بازیکنان با هدف دریافت درصد‌های مخفیانه از قراردادها، محروم کرده بود.

فابیو کاریله ۵۲ ساله که سابقه حضور در کادرفنی تیم‌هایی چون الاتحاد و الوحده عربستان سعودی و کورینتیانس، سانتوس و واسکادوگاما برزیل را دارد، همواره به‌ دلیل کسب نتایج ضعیف از سرمربی‌گری موقت و دستیار اولی برکنار شده است. با این حال مدیران استقلال تصمیم گرفتند قراردادی به مبلغ تقریبا ۵ برابر ارزش واقعی این سرمربی، با او امضا کنند.

افزایش چندبرابری و غیرواقعی رقم قراردادها در کنار تاخیر عمدی در پرداخت بدهی‌ها و اقساط قرارداد مربیان و بازیکنان خارجی هم به روشی رایج میان مدیران جمهوری اسلامی در فوتبال ایران تبدیل شده است؛ شیوه‌ای که با هماهنگی پشت‌پرده با مدیربرنامه‌های خارجی، زمینه‌ را برای صدور احکام سنگین از سوی فیفا و دریافت سودهای شخصی و غیرقانونی از محل جریمه‌ها و افزایش رقم قراردادها، فراهم می‌کند.

بیشتر از فوتبال