به نظر میرسد اوزمپیک تنها داروی دیابتی نیست که بهطور پنهان نقش دومی در درمان عارضهای دیگر (چاقی) ایفا میکند. به گزارش نیویورک پست، تیمی از پژوهشگران سوئدی دریافتهاند پیوگلیتازون، دارویی که در اصل برای درمان دیابت نوع ۲ طراحی شده، در مهار سرطان پروستات نیز بسیار امیدبخش بوده است.
این پژوهش که بر پایه تحقیق روی موشها و نیز مطالعه روی ۶۹ بیمار مبتلا به سرطان پروستات و دیابت نوع ۲ انجام شده است، بیمارانی که همگی هنگام استفاده از این دارو هیچگونه بازگشت سرطان نداشتهاند.
لوکاس کنر، استاد مهمان در دانشگاه اومئو در سوئد، در بیانیهای خبری گفت:«این کشفی مهم است. برای نخستین بار، مشاهدات بالینی داریم که نشان میدهد بیماران مبتلا به سرطان پروستات و دیابت که داروهایی دریافت کردهاند که پروتئین [PPARy] را هدف قرار میدهند، در دورهای که تحت پیگیری بودند، دچار عود بیماری نشدهاند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیوگلیتازونــ یک داروی رایج ضد دیابتــ نه تنها رشد سلولهای سرطانی را کند کرده، بلکه توانایی آنها در بازگشت و تکثیر را نیز تضعیف کرده است.
کنر با اشاره به یافتههای امیدوارکننده، افزود برای تایید نتایج و بررسی اینکه آیا این درمان میتواند در بیماران مبتلا به سرطان پروستات که دیابت ندارند نیز موثر باشد، مطالعات بالینی بیشتری نیاز است.
این کشف جدید در ادامه مجموعهای از پیشرفتها در زمینه درمان سرطان پروستات است.
پژوهشی در دانشگاه یوسیالای نشان داد که یک ابزار هوش مصنوعی توانست با دقت ۸۴ درصد سرطان پروستات را شناسایی کند، در حالی که دقت تشخیص پزشکان ۶۷ درصد بود، که نشاندهنده ظرفیت هوش مصنوعی برای بهبود دقت تشخیص است.
آزمایش جدیدی که در خانه و با نمونه بزاق انجام میشود، دیانای را برای یافتن نشانگرهای ژنتیکی مرتبط با سرطان پروستات تحلیل میکند و جایگزینی دقیقتر برای آزمایش خون سنتی ارائه میدهد که به شناسایی زودهنگام بیماری کمک میکند.
اگرچه نرخ بقای پنج ساله در سرطان پروستات به ۹۷ درصد میرسد، بررسیها نشان دادهاند مردانی که غربالگری سرطان پروستات را انجام نمیدهند، ۴۵ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از این بیماری قرار دارند.