سعید اوحدی، رئيس بنیاد شهید و امور ایثارگران، خبر داد که برای اولین سالگرد کشته شدن ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری پیشین، قرار است «۱۲۰ هزار مراسم سالگرد» طی یک هفته در سراسر ایران برگزار شود.
او درباره میزان بودجه برگزاری این مراسمها توضیحی نداد، اما اگر برای هر یک از ۱۲۰ هزار مراسم، تنها ۱۰۰ میلیون تومان از بودجه عمومی هزینه شود، نخستین سالگرد کشته شدن ابراهیم رئیسی حداقل ۱۲ تریلیون تومان، معادل حدود ۱۴۵ میلیون دلار، هزینه خواهد داشت.
این درحالی است که بزرگترین اختلاس دولتی تاریخ ایران، به مبلغ ۳.۷ میلیارد دلار در پرونده چای دبش در دوران ریاستجمهوری ابراهیم رئیسی رخ داد و دو وزیر دولت او به دلیل مشارکت در این پرونده به حبس محکوم شدند. درنتیجه به نظر میرسد هزینههای ابراهیم رئیسی برای ملت ایران و سوءاستفاده اطرافیانش از بودجه عمومی حتی پس از مرگ او نیز ادامه دارد.
همچنین اتلاف چنین بودجه هنگفتی برای مراسم سالگرد رئیسی، همزمان با ادعای رئیسجمهوری و رئیس مجلس شورای اسلامی ایران درباره کسری بودجه سنگین و ناتوانی در پیشبرد سادهترین وظایف دولتی انجام گرفته است.
پزشکیان، قالیباف و سایر مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی در ماههای گذشته بارها تاکید کردهاند که به دلیل تحریمهای اقتصادی آمریکا و متحدانش، دولت جمهوری اسلامی توانایی حمایت از اقشار آسیبپذیر در برابر موج سنگین گرانیها و بیکاری، نوسازی مدارس، تکمیل پروژههای عمرانی، ساخت نیروگاهها و نوسازی زیرساختهای حوزه انرژی برای پایان دادن به قطعی روزانه برق را ندارد.
با این حال، اکنون سعید اوحدی که برای «ریاست ستاد مرکزی بزرگداشت شهدای خدمت و سالگرد آیتالله رئیسی» انتخاب شده است، میگوید: «ستاد مرکزی این مراسم با ۶ کمیته کار خود را آغاز کرده است و تلاش کردهایم روحیه مردمی بودن را در مراسم خودمان حفظ کنیم. ۱۲۰ هزار مراسم از تهران تا عمق روستاها توسط گروههای جهادی برای بزرگداشت سالگرد شهادت آیتالله رئیسی برگزار خواهد شد و این مراسم از روز ۲۴ اردیبهشت، به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت.»
او ادامه داد: «همچنین همایشی با عنوان دیپلماسی مقاومت، با هماهنگی مجمع مجاهدان در غربت، با سخنرانی رئیسجمهوری و حضور رئیس قوه قضائیه، در روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در محل اجلاس سران برگزار میشود. پخش ۱۲ مستند از شبکههای صداوسیما، برگزاری هشت سوگواره شعر در تهران و شهرهای محل زادگاه شهدای خدمت، از دیگر برنامههای در نظر گرفتهشده است. قوه قضائیه هم برنامه ویژهای را در روز ۲۹ و ۳۱ اردیبهشت در آستانهای حضرت معصومه و تولیت آستان امام رضا در نظر گرفته است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
براساس آمارهای رسمی و با توجه به افزایش نرخ خط فقر ماهانه به بیش از ۴۵ میلیون تومان در ایران، اکنون بیش از ۷۰ درصد جمعیت ایران جزو گروههای محتاج و کمدرآمد محسوب میشوند که نیازمند دریافت کمکهای دولتیاند. با این حال، دولت و دستگاههای حکومتی جمهوری اسلامی تصمیم گرفتهاند برای مراسم سالگرد ابراهیم رئیسی رقم حیرتانگیزی را هزینه کنند که با بودجه عمرانی بسیاری از استانهای ایران برابری میکند.
ابراهیم رئیسی روز ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیزقلعهسی در مرز کشور آذربایجان، براثر سقوط یا انفجار بالگرد، به همراه حسین امیرعبدالهیان، وزیر خارجه وقت، مالک رحمتی، استاندار آذربایجان شرقی، محمدعلی آلهاشم، امام جمعه تبریز، و چند تن دیگر جان باخت.
همزمانی تقریبی این حادثه با ترور دهها تن از فرماندهان حماس و حزبالله به دست نیروهای اسرائیلی، در کنار سابقه ترور برخی چهرههای کلیدی صنعت هستهای و موشکی جمهوری اسلامی این گمانهزنی را تقویت کرده است که در ماجرای کشته شدن ابراهیم رئیسی نیز عوامل خارجی نقش داشتهاند. اظهارنظرهای گاهوبیگاه شماری از نمایندگان مجلس، مقامهای پیشین دستگاههای امنیتی و نزدیکان احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد و پدر همسر ابراهیم رئیسی، نیز بر احتمال صحت این حدس و گمانها افزوده است.