ادامه حملات به غزه؛ حماس: رسیدن به آتش‌بس ضروری است

خانواده گروگان‌های اسرائيلی اظهار نگرانی کردند که فشار نظامی بر غزه جان گروگان‌ها را به خطر بیندازد

مقام‌های بهداشتی غزه روز چهارشنبه اعلام کردند که در حمله هوایی تازه اسرائیل به شجاعیه، دست‌کم ۱۸ فلسطینی کشته شده‌اند.

به گزارش رویترز، پزشکان غزه گفتند در این حمله که یک ساختمان مسکونی چندطبقه در حومه شرقی شهر غزه هدف قرار گرفت، ده‌ها تن هم زخمی شدند.

ارتش اسرائیل هنوز در این زمینه اظهارنظری نکرده است، با این حال هفته گذشته، به ساکنان شجاعیه دستور تخلیه داده و اعلام کرده بود که نیروهایش قصد دارند علیه شبه‌نظامیان در منطقه عملیات کنند.

با ادامه حملات اسرائیل به غزه پس از پایان آتش‌بس، حسام بادران، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، به خبرگزاری فرانسه گفت: «این جنگ نمی‌تواند همین‌طور نامحدود ادامه یابد و لازم است آتش‌بس حاصل شود.»

این مقام حماس گفت که سه هفته پس از آغاز مجدد بمباران‌های اسرائیل، «دستیابی به آتش‌بس» ضروری است و باید برای آن گام برداشت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این اظهارات در حالی است که روز سه‌شنبه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، از گروه حماس خواست با خودداری از تصمیم‌های «غیرمسئولانه»، به اسرائیل برای ادامه حملات ویرانگر به نوار غزه بهانه ندهد.

اسرائیل از اسفندماه حملات گسترده به غزه را از سر گرفت و به آتش‌بس دوماهه با حماس پایان داد.

در بیانیه دفتر تشکیلات خودگردان فلسطین مستقر در رام‌الله، از حماس خواسته شده است به «مواضع رسمی فلسطینی و ابتکارات عربی» پایبند باشد. این بیانیه همچنین به موضوع گروگان‌های اسرائیلی در غزه اشاره و تاکید می‌کند: «دیگر به اشغالگر برای ادامه نسل‌کشی، بهانه‌ ندهید.»

دفتر عباس در این بیانیه، طرح جدید اسرائیل را برای ایجاد یک گذرگاه موسوم به «محور مورگ» در جنوب غزه را هم نقض آشکار حقوق بین‌الملل دانست.

این محور که میان شهرهای خان‌یونس و رفح امتداد دارد، نسخه جدیدی از «کریدور فیلادلفی» معرفی شده است. خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع محلی تایید کرد که نیروهای اسرائیلی در این مسیر مستقر شده‌ و یک برج دیده‌بانی مجهز به تیربار را در یکی از تقاطع‌ها نصب کرده‌اند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، هفته گذشته از ایجاد این گذرگاه خبر داده بود.

در همین حال خانواده‌ گروگان‌های اسرائیلی از اینکه نتیجه حملات شدید اسرائیل به غزه از دست دادن جان عزیزانشان باشد، اظهار نگرانی کرده‌اند.

از ۲۵۱ گروگانی که در حمله بی‌سابقه حماس به اسرائیل ربوده شدند، ۵۸ نفر هنوز در غزه نگهداری می‌شوند، که ارتش اسرائیل می‌گوید ۳۴ نفر از آن‌ها کشته شده‌اند.

آتش‌بس اسرائيل و حماس که از ۱۹ ژانویه تا ۱۷ مارس ادامه داشت، به بازگشت ۳۳ گروگان اسرائیلی‌ــ هشت نفر در تابوت‌‌ــ در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ زندانی فلسطینی منجر شد. با این حال روز ۱۸ مارس، پس از هفته‌ها اختلاف با حماس در مورد چگونگی تمدید آتش‌بس، اسرائیل عملیات نظامی گسترده‌ در نوار غزه را از سر گرفت و بمباران‌های شدید آغاز شد.

روز سه‌شنبه عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، در فرودگاه العریش واقع در شمال سینا از امانوئل مکرون، همتای فرانسوی خود، استقبال کرد. طبق برنامه اعلام‌شده، مکرون در جریان این سفر با همراهی السیسی از انبارهای نگهداری کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه بازدید و از بیمارستان العریش، که در آن تعدادی از مجروحان فلسطینی از غزه تحت درمان‌اند، دیدن می‌کند.

یک روز پیش از آن دیدار، دو رئیس‌جمهوری بر درخواست خود برای آتش‌بس فوری در غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی تاکید کردند و در نشستی سه‌جانبه با عبدالله دوم، پادشاه اردن، در قاهره هم حضور یافتند.

بر اساس اعلام دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه، رهبران این سه کشور در یک تماس تلفنی مشترک با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، آخرین تحولات مربوط به وضعیت غزه را بررسی کردند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز خواستار آتش‌بس فوری و بدون قید‌وشرط در غزه و بازگرداندن دسترسی کامل به کمک‌های بشردوستانه شد. او با اشاره به نرسیدن کمک‌های بشردوستانه به غزه، درباره «بحران انسانی ویرانگر» هشدار داد و گفت: «بیش از یک ماه تمام بدون قطره‌ای کمک به غزه گذشته است؛ بدون غذا، بدون سوخت، بدون دارو و بدون تدارکات تجاری. با خشک شدن کمک‌ها، دریچه‌های وحشت دوباره باز شده‌اند.»

دبیرکل سازمان ملل متحد مسیر کنونی غزه را بن‌بستی توصیف کرد که از نظر قوانین بین‌المللی و تاریخ «جدا تحمل‌ناپذیر» است. او هشدار داد که وضعیت در کرانه باختری هم ممکن است به یک بحران مشابه تبدیل شود، مگر اینکه برای محافظت از غیرنظامیان، پایان دادن به رفتارهای غیرانسانی و بازگرداندن صلح گام‌های فوری برداشته شود.

بیشتر از جهان